Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Buben pračky při ždímání. Létající talíř, který si házejí děti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Buben pračky při ždímání. Létající talíř, který si házejí děti."— Transkript prezentace:

1 Při kterém z následujících pohybů můžeme kulatý předmět nahradit hmotným bodem?
Buben pračky při ždímání. Létající talíř, který si házejí děti. Hodiny rozhoupané na hřebíku. Měsíc při oběhu kolem Země.

2 Po jezeře pluje velká loď se dvěma malými záchrannými čluny
Po jezeře pluje velká loď se dvěma malými záchrannými čluny. Jeden je připevněn u přídě lodi, druhý přenášejí lodníci z přídě na záď. Jsou čluny vzhledem k lodi v klidu? Ano, oba jsou vzhledem k lodi v klidu. Ne, jeden je vzhledem k lodi v klidu a druhý v pohybu. Ne, oba jsou vzhledem k lodi v pohybu.

3 Po jezeře pluje velká loď se dvěma malými záchrannými čluny
Po jezeře pluje velká loď se dvěma malými záchrannými čluny. Jeden je připevněn u přídě lodi, druhý přenášejí lodníci z přídě na záď. Je možné, ale byl alespoň jeden ze člunů vzhledem ke břehu v klidu? Ano, oba čluny mohou být vzhledem ke břehu v klidu. Ano, jeden ze člunů může být vzhledem ke břehu v klidu. Ne, oba musí být vzhledem ke břehu v pohybu.

4 Grafy znázorňují různé úseky jízdy vlaku
Grafy znázorňují různé úseky jízdy vlaku. Ve kterém/ve kterých případech jede vlak rovnoměrným pohybem?

5 Na kterém z následujících grafů je znázorněno stání vlaku ve stanici?

6 Na kterém z následujících grafů je znázorněno rozjíždění vlaku ze stanice?

7 Ve kterých případech mohu letadlo nahradit hmotným bodem?
Ležím na zemi a pozoruji letící letadlo. Letím v letadle. Jsem jeden z cestujících na letišti a nastupuji do letadla. Pozoruji letadlo na radaru.

8 Který z úseků grafu odpovídá rovnoměrnému pohybu automobilu?
C Žádný.

9 Který z úseků grafu odpovídá rovnoměrně zrychlenému pohybu automobilu?
Žádný.

10 Který z úseků grafu odpovídá rovnoměrně zpomalenému pohybu automobilu?
C Žádný.

11 Který z úseků grafu odpovídá stání automobilu na křižovatce?
Žádný.

12 Uvažujeme tři vlaky. Jeden se rozjíždí ze stanice, druhý jede mezi stanicemi rychlostí 90 km/h a třetí projíždí zatáčkou. Na který vlak působí síly tak, že jejich výslednice má stálou velikost? (Neuvažujte nulovou výslednici.) Vlak, který se rozjíždí ze stanice. Vlak jedoucí mezi stanicemi rychlostí 90 km/h. Vlak, který projíždí zatáčkou. Žádný z uvažovaných vlaků.

13 Uvažujeme tři vlaky. Jeden se rozjíždí ze stanice, druhý jede mezi stanicemi rychlostí 90 km/h a třetí projíždí zatáčkou. Na který vlak působí síly tak, že jejich výslednice má stálou velikost i směr? (Neuvažujte nulovou výslednici.) Vlak, který se rozjíždí ze stanice. Vlak jedoucí mezi stanicemi rychlostí 90 km/h. Vlak, který projíždí zatáčkou. Žádný z uvažovaných vlaků.

14 Uvažujeme tři vlaky. Jeden se rozjíždí ze stanice, druhý jede mezi stanicemi rychlostí 90 km/h a třetí projíždí zatáčkou. Na který vlak působí síly tak, že jejich výslednice je nulová? Vlak, který se rozjíždí ze stanice. Vlak jedoucí mezi stanicemi rychlostí 90 km/h. Vlak, který projíždí zatáčkou. Žádný z uvažovaných vlaků.

15 Na pouti na dětském kolotoči jede stálou rychlostí Honzík
Na pouti na dětském kolotoči jede stálou rychlostí Honzík. Na obrázku je znázorněn kolotoč, směr jeho otáčení a 4 další směry. Který směr má výsledná síla působící na Honzíka? A B C D


Stáhnout ppt "Buben pračky při ždímání. Létající talíř, který si házejí děti."

Podobné prezentace


Reklamy Google