Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_172_rychlost-výpočet Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_172_rychlost-výpočet Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa,"— Transkript prezentace:

1 Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_172_rychlost-výpočet Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova 1526, příspěvková organizace Tel: 487 829 220, fax 487 829 235 Jméno autora VMJana Slaboňová Datum vytvoření VM12.8.2011 Ročník použití VMdevátý Vzdělávací oblast/oborČlověk a příroda/fyzika Anotace VMPříklady k procvičení výpočtů na téma rychlost

2 XXVIII. Rychlost - výpočet Zopakujeme si: Rychlost je fyzikální veličina, kterou značíme písmenem … Základní jednotkou rychlosti je … Odvozená jednotka je … Pro převodní vztahy mezi jednotkami platí … Na čem závisí rychlost tělesa? Závisí na tom, jak dlouho se pohybuje a jak daleko se při tom dostane. Rychlost tělesa tedy závisí na jeho čase a dráze.

3 Vzorec: v = s : t = v = v… rychlost (m/s; km/h) s… dráha (m; km) t… čas (s; h)


Stáhnout ppt "Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_172_rychlost-výpočet Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa,"

Podobné prezentace


Reklamy Google