21.12.2006P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r. 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Hodnocení výsledků projektů FRVŠ řešených v roce 2013 Materiál pro 16. zasedání předsednictva Rady vysokých škol 20. března 2014 Doc. PhDr. Petr Zemánek,
Zpráva o činnosti SK RVŠ Prezentace pro 4. schůzi P RVŠ Ján Říha.
Sněm RVŠ JUDr. Lenka Valová. I. Počty studentů II. Příprava rozpočtu 2014 III. Návrh Zákona o pravidlech rozpočtové odpovědnosti IV. Návrh.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Dlouhodobé záměry, výroční zprávy a hodnocení činnosti F. Ježek Komise pro strategie a rozvoj 15. června 2006.
1.1. RADA VYSOKÝCH ŠKOL  V akademickém roce 1999/2000 zahájily výuku první 3 soukromé vysoké školy  Dnes „aktivně“ působí 44 soukromých vysokých.
MŠMT - Odbor 32 Financování výzkumu a vysokých škol Ing. Petr Valášek
Zpráva o činnosti SK RVŠ 20. zasedání předsednictva RVŠ, 30. října 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
Sociální stipendia 2. Sněm RVŠ 18. května 2006 Klára Poláčková, předsedkyně SK RVŠ, místopředsedkyně RVŠ.
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek 20. května 2004.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období listopad 2010 – únor 2011 (2 řádná zasedání: a )
Činnost SK RVŠ za období prosinec 2010 – únor Sněm RVŠ, Praha Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Sněm RVŠ1 Program zasedání sněmu 1.Zahájení (prof. Haasz) 2.Zpráva o činnosti předsednictva Rady vysokých škol (listopad 2006 – únor 2007) (prof.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Předsednictvo RVŠ 17. ledna 2013 JUDr. Lenka Valová.
Ekonomické informace 8. zasedání Sněmu RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
Ing. Jan Vitula -vrchní ředitel sekce SF MŠMT Ing. Vojtěch Doležal - poradce ministra MŠMT.
Informace o stavu Reformy výzkumu, vývoje a inovací v ČR František Ježek, Vladimír Haasz Rada vysokých škol Duben 2008.
ZASEDÁNÍ PŘEDSEDNICTVA RVŠ ( ) STRUČNÁ INFORMACE MŠMT 1. ZÁKON O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH 2. ZÁKON O FINANČNÍ PODPOŘE STUDENTŮ 3. PŘÍPRAVA ROZPOČTU 2012.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2007.
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
vlastní hodnocení školy
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Ekonomické informace (zprávy z podzimních jednání P RVŠ) 6. zasedání S RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 23. ledna 2014 Lenka Valová.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období únor - květen 2008 (2 řádná zasedání: a )
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Rady vysokých škol v r
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. schůze P RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Ján Říha.
Zpráva o činnosti předsednictva 9. zasedání předsednictva RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Ekonomické informace (vývoj od minulého jednání Sněmu) Jakub Fischer Sněm RVŠ, Praha,
1 Rozhodování o vysokých školách MVD023K Rozhodovací procesy na úrovni vysokých škol.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 19. března 2015.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 13. zasedání předsednictva RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol na rok 2009.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Ekonomické informace 7. zasedání S RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.
Sněm Rady vysokých škol1 Ekonomické informace.
Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen 2011 – listopad 2011 (3 řádná zasedání: , a )
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Změny zásad a pravidel financování VŠ na období od roku zasedání P RVŠ Karolinum, Jakub Fischer, předseda EK.
, 3. sněm RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: doc. B. Tremlová, doc. F. Ježek,
Metodika Metodika hodnocení výsledků VaV 2010.
Sněm RVŠ1 Financování VaV Sněm RVŠ2 Financování - institucionální podpora Návrh RVV na r (po krácení, před MPŘ): MŠMT - VZ +
Zpráva o činnosti SK RVŠ 12. zasedání předsednictva RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Sněm Rady vysokých škol1 ROZPOČET vysokých škol v roce 2005.
Novela VŠ zákona - jednání komisí RVŠ a MŠMT Pavel Popela, Marek Hodulík KpSaR a LK RVŠ 9. zasedání P RVŠ, 17. ledna 2013.
Plénum ČKR1 Priority RVŠ Teze programového prohlášení Rady vysokých škol.
Sněm Rady vysokých škol1 Informace o financování vysokých škol v roce 2007.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období únor 2011 – květen 2011 (2 řádná zasedání: a )
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2012 Prezentace pro 9. zasedání sněmu RVŠ dne Doc. PhDr. Petr Zemánek, CSc. Listopad 2011.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Legislativa..(zákon o vysokých školách, školský zákon), vnitřní.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
K vývoji aktivit v organizaci výzkumu se zaměřením na hodnocení výsledků Odborná skupina Organizace výzkumu ČFS JČMF Akademické fórum XI – 11. březen 2010.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Výroční zpráva o hospodaření UTB za rok Výroční zpráva o hospodaření zasedání AS Hospodářský výsledek UTB 2012 Hlavní činnost v.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Hlavní manažér SP Kvalita I
Transkript prezentace:

P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r. 2006

P RVŠ2 Zahájení činnosti + aktivity v jednotlivých oblastech viz materiál pro sněm RVŠ Přehled činnosti Rady vysokých škol r. 2006

P RVŠ3  Bez problémů zahájit činnost v novém volebním období  S ohledem na nezbytnost řešení koncepčních otázek ustavit Komisi pro strategie a rozvoj vysokých škol, která již vyvíjí řadu aktivit  V ekonomické oblasti ve spolupráci s ČKR a MŠMT částečně zabránit nominálnímu poklesu rozpočtu VŠ pro r v přepočtu na studenta  V oblasti VaV (vesměs ve spolupráci s ČKR): -v OP podpořit priority vysokých škol -v nových pravidlech hodnocení VaV za r zabránit zavedení tzv. sektorového koeficientu (opět se ale o něm jedná) -stanovit pravidla, jak rozdělit finanční prostředky na nové VZ do jednotlivých vědních oblastí -umožnit zadávat výsledky specifického výzkumu do RIV a tak odblokovat zmrazení prostředků na specifický výzkum Co se snad podařilo :

P RVŠ4  Ve vzdělávací oblasti zpracovat a projednat řadu materiálů týkajících se cílů VVŠ v této oblasti, hodnocení kvality, strukturace studia, tvůrčích aktivit studentů, problematiky SVŠ apod.  Ve FRVŠ mimo běžné agendy zpracovat nové „Metodické a organizační pokyny pro závěrečná oponentní řízení FRVŠ 2006“  Připravit informační materiál o RVŠ v angličtině (doc. Gavalcová)  Připomínkovat 6 pro činnost VŠ zásadních materiálů  Delegovat zástupce RVŠ do 24 jiných orgánů či pracovních nebo odborných komisí či skupin  Schválit nový způsob zabezpečování a financování zahraničních cest studentů reprezentujících SK RVŠ tak, aby byl v souladu se stávajícímu zákonnými předpisy  Vypsat veřejnou soutěž na nové logo SK

P RVŠ5  Oblast problémů souvisejících s přiznáváním stipendia v případech tíživé sociální situace studenta („sociální stipendium”)  Změny v pravidlech pro rozpis prostředků na specifický výzkum  Analýza možností pracovního, eventuálně pracovně právního postihu (až po případné odnětí vědecko – pedagogického titulu) těch, kteří se dopustili podvodného jednání v rámci svého habilitačního nebo jmenovacího profesorského řízení, a to zejména v případech, kdy takovéto jednání bylo zjištěno až po ukončení řízení.  Věcný návrh úpravy zákona, který by systematicky řešil otázky týkající se dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a hodnocení činností. Oblasti, které jsou rozpracovány:

P RVŠ6  Návrh časového harmonogramu přípravy a schvalování dlouhodobých záměrů (MŠMT, vysoké školy a fakulty), výročních zpráv a hodnocení činností (ve spolupráci s MŠMT).  Analýza a návrhy v oblasti metodiky kreditového systému.  Problematika věkové hranice 26 let  Problémy spojené se zveřejňováním kvalifikačních prací.

P RVŠ7 Děkuji za pozornost