Seminární práce z předmětu SIPOL

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Advertisements

Přístupnost jako komplexní problematika eGovernmentu Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Vypracovaly: Nikola Dreslerová, Eva Šenkeříková
Konference „10 let eGovernmentu v ČR“ Ivan Langer Praha, Senát Parlamentu ČR, 8. dubna 2010.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Základní registry veřejné správy
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Vaše jistota na trhu IT INTEROPERABILITA V PRAXI Josef Sedláček, ICZ a.s. 08/03/2007, Praha.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Poskytování dat pro ÚAP úloha navazující na EMS.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Web GIS Praha – geografické informace o území hlavního města pro úřad i veřejnost Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy tel:
Realizační tým ICZ duben 2005
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
Základní registry ve veřejné správě
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
Bez čeho to nepůjde? Bez registrů ! Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Sdílení dat a registry VS Ing. Vladimír Hořejší Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
E - government Hana Válková Lucie Švestková Karel Volný Tereza Dvořáková.
Základní registry.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
identifikačního registru UIR-ADR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Portál územního plánování v praxi
Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň.
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Obecné principy schváleného věcného záměru zákona o registrech veřejné správy Seminář sdružení Nemoforum Prostorová identifikace.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Základní registry informují ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt eGovernmentu MV ČR Praha říjen 2012.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
EGonovi tluče srdce!!!.
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Telekomunikační a informační infrastruktura
Informační zdroje české veřejné správy
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
Informace pro externí administrátory
Transkript prezentace:

Seminární práce z předmětu SIPOL E -GOVERNMENT Seminární práce z předmětu SIPOL Michal LOUTHAN Kateřina SORBIOVÁ

Co je e-Government? pojmem e-Government se označuje možnost komunikace s institucemi státní a veřejné správy v elektronické podobě a veškeré procesy s tím související, zejména tvorba příslušné legislativy a přechod úřadů na elektronickou verzi vedení agendy

Cíle e-Governmentu usnadnit styk veřejnosti s úřady zajistit vyšší efektivitu fungování úřadů ušetřit finance potřebné na výplatu zbytečných úředníků ušetřit finance díky uchovávání agendy v elektronické podobě

Hlavní úkoly pravidla pro výměnu dat mezi orgány VS propojit základní informační systémy subjektů VS umožnit přístup k autorizovaným výpisům z registrů a rejstříků VS eliminovat povinnost občana předkládat orgánům VS dokumenty v listinné podobě (poskytování elektronicky) zpřístupnit prostřednictvím Portálu veřejné správy některé on-line služby

Výstupy a aplikace Portál veřejné správy Czech Point Datová Schránka Základní registry Digitální mapa veřejné správy KIVS – Komunikační infrastruktura veřejné správy

Portál veřejné správy ,,elektronická brána do veřejné správy“ cílem je usnadnit občanům a firmám orientaci (Informační část) a komunikaci (Transakční část) s úřady portál je určen pro širokou veřejnost, státní správu a samosprávu, státní i soukromé organizace

Portál veřejné správy – informační část poskytuje informace o ČR jako takové, o úřadu prezidenta, vlády a obsahuje odkazy na stránky jednotlivých úřadů u každého úřadu je k dispozici také kontakt a adresa uživatelské role občan, podnikatel a cizinec mapové služby – Geoportál cenia prohlížení připojení pomocí WMS, IMS

Základní registry představují soubor dat a údajů, které bude sdílet celá veřejná správa v registrech budou bezpečně uložena data týkající se nás všech Základní registr obyvatel Základní registr územní identifikace, adres a nemovitostí Základní registr osob Základní registr práv a povinností

Základní registr územní identifikace, adres a nemovitostí základní zdroj údajů o územních prvcích a územně evidenčních jednotkách pro veřejnou správu ČR vznikne ze stávajících IS vedených ČÚZK, ČSÚ, MV ČR a MPSV ČR obsahuje a poskytuje údaje o základních územních prvcích (stát, kraje, okresy,…) údaje o územně evidenčních jednotkách (část obce, ulice)

Digitální mapa veřejné správy nabídne sjednocení dat z různých geografických informačních systémů v jedné aplikaci DMVS vznikne složením digitálních ortofotomap, existující digitální či digitalizované KM, a digitálních technických map dalším důležitým zdrojem bude Registr územní identifikace, adres a nemovitostí uživateli budou subjekty veřejné správy, občané, Integrovaný záchranný systém ČR

Možné využití v geoinformatice mapové služby Portálu veřejné správy prostřednictvím standardu WMS a IMS (vizualizace – např. ortofota) mapový portál na webu (CENIA) - tematické mapy životního prostředí, dopravy, historické mapy, shlukové mapy, katastrální mapy, …. digitální mapa veřejné správy – ortofota, účelová katastrální mapa, digitální technická mapa a ÚAP

Děkuji za pozornost …