Doklady.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ing. Květoslava Plechatá
Advertisements

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Účtování pořízení zásob koupí
DAŇOVÁ EVIDENCE (DE) ZÁKLADNÍ POJMY
ÚČETNÍ KNIHY listopad 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070118
Daňová evidence příjmů a výdajů
Základní nástroje a metody vedení účetnictví pro podnikatele
ÚČTOVÁNÍ NA ROZVAHOVÝCH ÚČTECH
Operativní a analytická evidence zásob
METODICKÉ PRVKY ÚČETNICTVÍ
DOKUMENTACE V ÚČETNICTVÍ
04_Materiál - pokračování
ÚČETNÍ DOKLADY září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070103
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
Účetní doklady Autor: Ing. Martin Svoboda, DiS.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Kateřina Fořtová, Jan Ládek, Lenka Hybšová, Klára Stádníková
Základy účetnictví 4. přednáška.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Základní účtování nákladů a výnosů Označení.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Struktura oběhu dokladů
Účetní dokumentace Didaktický rozbor 2. tematického celku.
Úvod do účetnictví.
Zúčtování s dodavateli a odběrateli „25“
zpracovaný v rámci projektu
Definice finanční majetek/cizí zdroj držený ve firmě do jednoho roku
Zásoby Účtování o zboží
Zásoby Účtování výrobků
Základy účetnictví 3. přednáška.
Právní úprava účetnictví, dokumentace „5“
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO200X – program pro daňovou evidenci Skladová evidence, příjem na sklad s přenosem údajů do jiné.
HOSPODAŘENÍ pro rádce.
SOUVISLÝ PŘÍKLAD listopad 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070116
Struktura oběhu dokladů
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Účtování zboží Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Struktura obchodní faktury
Peníze na cestě Nikola Fenclová. Účet peníze na cestě může být aktivní i pasivní Účtuje se na účtu 261 Slouží k překlenutí časového nesouladu mezi účtováním.
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_588 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ DOKLADY - ROZDĚLENÍ.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_587 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ DOKLADY - NÁLEŽITOSTI.
Účetnictví kapitola: deník příjmů a výdajů u neplátce dph, plátce dph
N_SD/c-pVPH TB č. 9 Správa dokumentů v mezioborových souvislostech – 1. část.
Účetní doklady Druhá část Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Miloslava Schránilová. Dostupné z Metodického portálu
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
PENĚŽNÍ DENÍK (deník příjmů a výdajů) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu
Daňová evidence Pohledávky a závazky. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Deník příjmů a výdajů. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV32 Název školy.
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Daňová evidence Bilanční právo
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Účtování zásob účtová tř. 1
Eva Tomášková Výkaznictví 2 EZP.
Účetní doklady III.
Účetní dokumentace a její náležitosti
EVIDENCE MAJETKU a ZÁVAZKŮ
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
ÚČTOVÁNÍ VÝROBKŮ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Právní úprava účetnictví, dokumentace
Zúčtování s dodavateli a odběrateli
Transkript prezentace:

Doklady

Doklad Originální písemnost, která zachycuje hospodářskou operaci

Dělení dokladů dle místa vzniku dle počtu zachycených operací dle druhu

Doklady dle místa vzniku vnější (externí) – podnik x okolí vnitřní (interní) – účetní operace uvnitř podniku

Doklady dle počtu zachycených operací Jednotlivé: 1 operace = 1 doklad Sběrné: více stejných operací = 1 doklad (maximálně 1 měsíc)

Doklady dle druhu faktura vystavená – FAV faktura přijatá – FAP příjmový pokladní doklad – PPD výdajový pokladní doklad – VPD bankovní výpis – BV úvěrový výpis – ÚV vnitřní účetní doklad – VÚD příjemka – P výdejka – V převodka – PV

Faktura vydaná doklad potvrzující prodej, já jsem dodavatel

Faktura přijatá doklad potvrzující nákup, já jsem odběratel

Příjmový pokladní doklad peníze do pokladny

Výdajový pokladní doklad peníze z pokladny

Bankovní výpis zachycuje změny peněz na bankovním účtu

Úvěrový výpis zachycuje změny peněz na úvěrovém účtu

Vnitřní účetní doklad obecný doklad pro vnitropodnikové operace - účtování mezd, odpisů, atd.

Příjemka příjem zásob na sklad

Výdejka výdej zásob ze skladu

Převodka převod zásob z jednoho skladu na druhý, kombinuje příjemku a výdejku

Práce s učebnicí Úloha 2.1.

Náležitosti dokladu Označení dokladu Číslování dokladu zkratka dokladu číslo dokladu Zúčastněné osoby (dodavatel, odběratel, firma, přijal od, vydal komu.) Datum datum vystavení datum splatnosti (FAV, FAP) datum uskutečnění zdanitelného plnění Obsah účetního dokladu Informace o – množství, ceně za MJ, ceně celkem (s a bez DPH) Podpis zodpovědné osoby Účtování dokladu

Práce s učebnicí Úloha 2.2. Úloha 2.3.

Oběh dokladů PŘIJETÍ DOKLADU/VYSTAVENÍ DOKLADU KONTROLA DOKLADU – věcná a formální PŘÍPRAVA K ZAÚČTOVÁNÍ ZAÚČTOVÁNÍ ARCHIVACE SKARTACE

Vystavení dokladu –na základě informací od zodpovědné osoby (max. do 14. dnů), zapsat trvalým charakterem Přijetí dokladu – zapsáno do knihy došlé pošty a předání zodpovědné osobě ke kontrole

Kontrola dokladu formální – kontrolujeme, zda doklad má všechny náležitosti (provádí účetní) b) věcná – kontrolujeme, zda údaje na dokladu jsou správně a ve správné výši (provádí např. nákupčí, prodejce)

Zaúčtování účetního dokladu Příprava dokladu k zúčtování – roztřídění dokladů dle druhů, očíslování, zaevidování   Zaúčtování účetního dokladu DE: zápis do peněžního deníku Ú: zápis do deníku, hlavních knih

Archivace - úschova do šanonu, úschova do archivních krabic Archivační doba 10 let - účetní uzávěrka (rozvaha) 20 let - důchodové listy 5 let - účetní doklady Skartace- likvidace dokumentů po uplynutí archivační doby