9. prosince 2004 Regulace cen tepelné energie od 1. 1. 2005 Energetický regulační úřad Stanislav Večeřa.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cenová rozhodnutí k cenám tepelné energie pro rok 2006
Advertisements

Jan Brychta Michaela Šťastná.  Cena  R egulace  Orgány  Zákon.
ČLENĚNÍ NÁKLADŮ PODNIKU S DŮRAZEM NA ROZHODOVÁNÍ
XV. Seminář energetiků Regulace v EU a v ČR a vliv nové legislativy na ERÚ Jelenovská nad Valašskými Klobouky 19. a Josef FIŘT - ERÚ.
Ing. Jana Korytárová, Ph.D.
12. prosince Cenová rozhodnutí k cenám tepelné energie Stanislav Večeřa.
Novela energetického zákona a teplárenství. Evropská legislativa a teplárenství EU nemá žádnou ucelenou směrnici týkající se teplárenství Novela energetického.
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Úvod do podnikových financí
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
Mělník Kdy skončí české teplárenství?
Cenová rozhodnutí k cenám tepelné energie
1 XVI. Seminář energetiků Aktuální problémy v teplárenství ČR Miroslav Krejčů.
Nové regulační období - změny. Regulace v teplárenství
Energetická účinnost a změna klimatu Kontrola emisí Podpora výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie konference EPEE, , Praha Josef.
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
Ing. Zdeněk Kondler, ředitel územního inspektorátu XXI. Seminář energetiků – Jelenovská ledna 2011.
MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ
1 Cenová úroveň roku 2005, vývoj cen pro OZ Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, Praha 7 Sdružení velkých spotřebitelů energie.
Centralizované zásobování teplem
Zásadní změny v novele energetického zákona
Úspory energie a regenerace
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
1 Konference „Ekologická daňová reforma“ Ekologické daně a teplárenství I. Miroslav Krejčů.
XXI. Seminář energetiků Regulace v energetice. Podpora OZE a její vliv na cenu elektřiny. Cenová rozhodnutí na r Seminář Teplárny Otrokovice, a.
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
Didaktický rozbor vybraných okruhů učiva Kurz DEP 507.
Pardubický kraj – EPC projekty Ing. Milan Vich, energetický manažer Pk
PLYNOVÁ KOTELNA V BYTOVÉM DOMĚ
Metodika dělení příspěvku dle ukazatelů A+B1 na základě rozhodnutí Akademického senátu zůstává metodika dělení příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1.
Systém kontrolní činnosti SEI
Systém kontrolní činnosti SEI
Autor: Ing.Holenda Jiří
Energetická legislativa v ČR v roce 2007 a další výhled JUDr. Ivanka Boušová MPO ¨
Sekundární legislativa ERÚ a navazující cenová rozhodnutí
Pohled MŽP na novely energetických zákonů Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel..:
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Ostrava.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Asociace energetických manažerů a Sdružení velkých spotřebitelů Ing. Aleš Valla Obchodní ředitel MORAVIA ENERGO, a.s. Nová pravidla vyhodnocování odchylek,
Podpora obnovitelných zdrojů podle návrhu nového zákona a souvisejících vyhlášek Stanislav Trávníček ERÚ.
Problematika zákona o kogeneraci z pohledu provozovatelů závodních energetik Ing. Petr Matuszek Praha
Obecní úřad Pstruží Pstruží 93 Obec Pstruží pro občany Chcete snížit náklady na domácnost? Obec pro Vás zajistila příležitost snížit náklady domácností.
1 Teplo a bydlení v České republice Pavel Kaufmann.
Požadavky a výsledky SVSE v oblasti elektroenergetiky, stěžejní úkoly pro další období Ing. Petr Matuszek Seminář AEM – SVSE Praha 6. března 2008.
Novela energetického zákona z pohledu ERÚ Ing. Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
Komentář ERÚ k cenovým rozhodnutím, kterými se stanovují ceny plynu, tepla, elektřiny a souvisejících služeb seminář AEM , Praha Josef Fiřt.
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady z pohledu roku 2005 Martin Kašák Energetický regulační úřad 7. října 2004.
Zkušenosti s regulací cen OZE Stanislav Trávníček.
Kontrolní činnost SEI v teplárenství Ing. Josef Svoboda ředitel odboru teplárenství.
Pozice provozovatele LDS a obchodníka s energií při uplatnění na tuzemském a na evropském trhu Ing. Bohuslav Bernátek Praha
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Vývoj trhu s pevnou biomasou Ing. Jan Habart, Ph. D. CZ Biom, předseda.
Centrální zdroj tepla versus jeho substituční zdroje
Pohled nezávislého výrobce na trh s elektřinou v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Poděbrady
MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ
1 Konference „Nová energetická strategie EU a ČR“ Současnost teplárenství v ČR Miroslav Krejčů.
Nájemní bydlení EKBY- 9. přednáška 26. dubna 2005.
EKONOMIKA DOPRAVNÍHO PODNIKU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Dopady chystaných změn energetických koncepcí na energetiku a její zákazníky 1. listopadu 2012 Ing. Jiří Bis.
Z Á K O N, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů nebytových prostor v domě s byty, (sněmovní tisk.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Jak dál po novele zákona o podpoře OZE 31. října 2013 Ing. Jiří Bis.
o vodovodech a kanalizacích
Webové portály LDS/MDS
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
PARAMETRY KVALITY ELEKTŘINY z pohledu technických norem EU a ČR
Podpora výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

9. prosince 2004 Regulace cen tepelné energie od Energetický regulační úřad Stanislav Večeřa

Regulace cen tepelné energie od Obsah  Cenové předpisy pro ceny tepelné energie od 1. ledna 2005  Cenové rozhodnutí ERÚ č. 9/2004 ze dne 20. října 2004, k cenám tepelné energie  Závazný postup při tvorbě ceny tepelné energie  Závazný postup tvorby ceny tepelné energie nad příslušnou úrovní ceny  Závazný postup při kalkulaci ceny tepelné energie

Regulace cen tepelné energie od Cenové předpisy pro ceny tepla od  Zákon č. 526/1990 Sb., o cenách, ve znění pozdějších předpisů  § 6 věcné usměrňování cen  Vyhláška MF č. 580/1990 Sb., kterou se provádí zákon o cenách, ve znění pozdějších předpisů  § 2 ekonomicky oprávněné náklady a přiměřený zisk  Novela - vyhláška 511/2004 Sb.  Cenové rozhodnutí ERÚ č. 9/2004 ze dne 20. října 2004, k cenám tepelné energie

Regulace cen tepelné energie od Cenové rozhodnutí ERÚ č. 9/2004  Základní principy regulace jsou stejné jako pro rok 2004  Rozdíl je ve způsobu meziročního nárůstu stálých ekonomicky oprávněných nákladů a přiměřeného zisku  Omezení meziročního nárůstu celkové výše stálých nákladů a zisku se týká pouze cen nad úrovní ceny  Možnou celkovou výši stálých nákladů a zisku je nutné dodržet již u předběžně kalkulované ceny  Závazné podmínky pro tvorbu cen tepelné energie jsou stanoveny od (neplatí pouze pro rok 2005)

Regulace cen tepelné energie od Závazný postup při tvorbě ceny tepelné energie  Všechny ceny tepelné energie se regulují formou věcně usměrňovaných cen. Do ceny lze promítnout:  Ekonomicky oprávněné náklady vymezené v příloze č. 1, přičemž úroveň těchto nákladů je dlouhodobě obvyklá v obdobných činnostech  Přiměřený zisk odpovídající obvyklému zisku dlouhodobě dosahovanému při srovnatelných ekonomických činnostech, který zajišťuje přiměřenou návratnost použitého kapitálu v přiměřeném časovém období (§ 2 vyhlášky 580/1990 Sb.)

Regulace cen tepelné energie od Úrovně cen tepelné energie  Představují pouze referenční hodnotu sloužící k porovnání výše uplatňované ceny tepelné energie  Porovnává se k průměrné uplatňované ceně za maximální možnou cenovou lokalitu  Pro průměrnou cenu nad příslušnou cenovou úrovní platí vedle věcného usměrňování cen také omezení meziročního nárůstu stálých nákladů a zisku  Uplatňovanou cenou je předběžně kalkulovaná cena i výsledná cena za regulovaný rok

Regulace cen tepelné energie od Úrovně cen pro tepelnou energii Úroveň předání UhlíOstatní palivo bez DPHvč. DPHbez DPHvč. DPH - z výroby při instalovaném tepelném výkonu nad 10 MW 186,00195,30239,00250,95 - z primárního rozvodu CZT 262,00275,10315,00330,75 - z výroby při instalovaném tepelném výkonu do 10 MW - z centrální výměníkové stanice 291,00305,55339,00355,95 - z rozvodů z blokové kotelny - ze sekundárních rozvodů - z domovní předávací stanice - z domovní kotelny 315,00330,75363,00381,15

Regulace cen tepelné energie od Cena tepelné energie v jedné cenové lokalitě  Jednosložková cena nebo proměnná složka vícesložkové ceny je pro všechny odběratele na stejné úrovni předání jednotná  K dojde k poslednímu kroku postupného sjednocování příslušných cen tepelné energie  Stálá složka vícesložkové ceny při shodném charakteru odběru na stejné úrovni předání je shodná  Stálá složka vícesložkové ceny je stanovena v závislosti na sjednaném množstvím tepelné energie nebo sjednaném tepelném výkonu  Stálá složka vícesložkové ceny pokrývá maximálně vlastní stálé náklady a stálou platbu za nakupovanou tepelnou energii

Regulace cen tepelné energie od Cena tepelné energie v jedné cenové lokalitě  Individuální ceny tepelné energie na stejné úrovni předání v rámci jedné cenové lokality se mohou lišit charakterem, velikostí nebo časovým průběhem dodávek anebo specifickými připojovacími podmínkami  Individuální ceny jsou zahrnuty v průměrné uplatňované ceně tepelné energie, ke které je porovnávána úroveň ceny  V rámci jedné cenové lokality musí mít všichni odběratelé stejné podmínky:  při uplatňování kritérií pro individuální ceny  při stanovení jednotlivých složek vícesložkové ceny

Regulace cen tepelné energie od  Část (2) cenového rozhodnutí platí pouze pro průměrnou cenu, která je vyšší než příslušná úroveň ceny  Proměnné ekonomicky oprávněné náklady ve skutečné výši (u předběžně kalkulované ceny v očekávané výši)  Nebude již uplatňován vzorec pro výpočet průměrných stálých nákladů a zisku v ceně za předchozí regulovaný rok  Vychází se maximální možné celkové výše stálých nákladů a zisku z předchozího regulovaného roku  Reguluje se zvýšení celkové výše stálých ekonomicky oprávněných nákladů a přiměřeného zisku za maximální možnou cenovou lokalitu Závazný postup tvorby ceny nad úrovní ceny

Regulace cen tepelné energie od Celková výše stálých ekonomicky oprávněných nákladů a přiměřeného zisku Maximální možná výše Skutečně dosažená výše Za rok 2004 případ Bpřípad A Maximální možná výše Pro rok 2006 Maximální možná výše Výchozí výše Skutečně dosažená výše Skutečně dosažená výše Za rok 2005

Regulace cen tepelné energie od  Celkový rámec stálých ekonomicky oprávněných nákladů a přiměřeného zisku je možné navýšit o:  Účetní odpisy související s výrobou a rozvodem tepelné energie  Náklady související s výrobou a rozvodem tepelné energie, které jsou vyvolány změnou právních předpisů  Mzdové náklady a zákonné pojištění (míra inflace mínus 1 %)  Externí služby související s údržbou tepelného zařízení (míra inflace mínus 1 %)  Nová odběrná místa (pokud se průměrná cena nezvýší)  Optimalizace tepelného zařízení (maximálně 90 % úspory proměnných nákladů) Možné navýšení celkové výše stálých nákladů a zisku

Regulace cen tepelné energie od Možné navýšení celkové výše stálých nákladů a zisku Předchozí rok (2004) Regulovaný rok (2005) Nákladové položky s možným růstem případ Apřípad B Nákladové položky s možným růstem Nákladové položky s možným růstem Zisk Nákladové položky s možným růstem

Regulace cen tepelné energie od Nová odběrná místa Stálé náklady a zisk Náklady s možným růstem St. náklady a zisk v předchozím roce Po připojení nových odběrů Náklady s možným růstem Možná výše stálých nákladů a zisku v regulovaném roce Základna pro následující rok (2006) Proměnné náklady St. náklady a zisk v regulovaném roce Maximálně možná uplatňovaná cena Stálé náklady a zisk Proměnné náklady Náklady s možným růstem

Regulace cen tepelné energie od Úspora proměnných nákladů Stálé náklady a zisk Náklady s možným růstem St. náklady a zisk v předchozím roce Po optimalizaci tepelného zařízení Náklady s možným růstem Možná výše stálých nákladů a zisku v regulovaném roce Základna pro následující rok (2006) Proměnné náklady St. náklady a zisk v regulovaném roce Maximálně možná uplatňovaná cena Stálé náklady a zisk Proměnné náklady Náklady s možným růstem

Regulace cen tepelné energie od Průměrná výsledná cena tepelné energie Stálé náklady a zisk Náklady s možným růstem St. náklady a zisk v předchozím roce Výsledná cena Náklady s možným růstem Možná výše stálých nákladů a zisku v regulovaném roce Základna pro následující rok (2006) Do 5,- Kč/GJ bez DPH případ Apřípad B Proměnné náklady St. náklady a zisk v regulovaném roce Maximálně možná uplatňovaná cena

Regulace cen tepelné energie od Závazný postup při kalkulaci ceny tepelné energie  Změnu cenové lokality v průběhu regulovaného roku lze provést pouze při rekonstrukci tepelných systémů  Klíč (doložitelný číselný poměr) pro dělení režijních nákladů (mezi činnostmi i cenovými lokalitami) si dodavatel určuje sám a je v průběhu roku neměnný  Způsob dělení nákladů při kombinované výrobě elektřiny a tepla si dodavatel určuje sám a v průběhu roku je neměnný  Po uzavření regulovaného roku provede dodavatel výslednou kalkulaci a dále případně vyúčtování ceny s dodavateli podle podmínek tohoto cenového rozhodnutí

Regulace cen tepelné energie od Cenové lokality Obec A Obec B

Regulace cen tepelné energie od Odlišný postup stanovení ceny tepelné energie  Teplárenství je velmi různorodé odvětví, proto určení individuálních podmínek pro tvorbu ceny nelze vyloučit  Určení odlišného postupu stanovení ceny tepelné energie umožňuje vyhláška ERÚ č. 438/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů  Podmínky a potřebné materiály pro posuzování žádostí o odlišný postup ceny tepelné energie jsou uvedeny na internetových stránkách ERÚ  Žádost o odlišný postup je nutné zaslat co nejdříve  Individuální podmínky lze uplatnit od data účinnosti individuálního cenového rozhodnutí

Regulace cen tepelné energie od Přílohy a podpůrné materiály  Vymezení proměnných ekonomicky oprávněných nákladů  Emisní povolenky CO 2  Obecné vymezení stálých ekonomicky oprávněných nákladů  Vymezení nákladů, které se nepovažují za ekonomicky oprávněné  Kalkulační vzorec ceny tepelné energie  Podpůrné materiály na internetových stránkách ERÚ (  Výpočet úrovní cen tepelné energie od  Komentované cenové rozhodnutí č. 9/2004

Regulace cen tepelné energie od Děkuji Vám za pozornost Energetický regulační úřad Masarykovo nám Jihlava tel.: (650) fax.: