Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Advertisements

ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Místo konání: Uherské Hradiště – vinárna hotelu Grand, Palackého náměstí Místo konání: Zlín – expozice ve 2. patře budovy č.
MČ Praha 21 - Újezd nad Lesy Újezd nad Lesy dne 8. března 2012.
RIS3 MSK – stav přípravy, další postup klastrnet,
Představení komory, akce, projekty
LEDNICE 28. – 29. BŘEZEN 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V JIHOMORAVSKÉM KRAJI 9. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
PRIORITY A CÍLE DOKUMENTU REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje.
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, / 11 DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, Ing. Martin.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
INOVACE 2011 Pražská rada pro výzkum a ekonomiku (PRVEK) Bohuslav Svoboda Primátor hl. m. Prahy
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
2 Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III. JUDr. Vladimír Gašpar, ředitel RRA JM, P ředseda představenstva ČARA INOVACE A.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
1. Jednání řídícího výboru MAP ORP Prachatice , MěÚ Prachatice.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Zapojení veřejnosti a NNO do NRP a NSRR Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Setkání místních akčních skupin Olomouckého kraje k přípravě na nové plánovací období EU Tvorba Integrované strategie rozvoje MAS Šternbersko Pozlovice,
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Jana Stará
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
4. jednání inovační platformy pro Liberecký kraj Liberec, IQ Landia Liberecký kraj a podpora inovací 4. jednání inovační platformy pro Liberecký.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Společné setkání „minitýmů“
Regionální inovační strategie
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
2. jednání řídícího výboru
Krajské akční plánování
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Závěrečná konference projektu
Příprava operačních programů
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Transkript prezentace:

Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti inovací –Získání přehledu o potřebách a bariérách v regionu –Nadefinovat ty oblasti v regionu, které je nutné rozvíjet –Návazat regionální inovační strategii na rozpočet kraje –Mobilizace místních aktérů a jejich spolupráce Regionální inovační strategie Královéhradeckého kraje

Struktura RIS KHK 1. Analytická část 2. SWOT analýza 3. Strategická část + akční plán

Zabezpečení procesu tvorby Rada pro výzkum, vývoj a inovace KHK – koordinační, rozhodovací, schvalovací role Pracovní skupina „Vzdělávání a výzkum“ Pracovní skupina „Spolupráce“ Pracovní skupina „Progresivní odvětví“ Hodnotitel SEA Zpracovatel – Centrum EP Pracovní skupina „Poradenství a publicita“ + spolupracující subjekty

Harmonogram –Přípravná fáze »1. jednání RVVI - prosinec 2007 »Šetření v regionu - březen, duben 2008 –Schválena žádost o dotaci na finacování tvorby RIS KHK – září 2008 –Analytické práce »září leden 2009 »jednání RVVI - schválení finálních výstupů - březen 2009 –Strategická část »březen – září 2009 –Konec projektu – závěrečný seminář - listopad 2009 –Schválení v orgánech Královéhradeckého kraje – leden 2010

Současné výstupy Internetové stránky Královéhradeckého kraje - ¨Rozvoj kraje > Rada pro výzkum, vývoj a inovace > Regionální inovační strategie