======!"§==Systems= Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš Strana: 1 Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš T-Systems.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
Hosting informačního systému K2
Základní koncepty systémové integrace
Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu – seznámit se s principy datové komunikace – seznámit se s principy distribučních systémů – seznámit se s.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Generální ředitelství cel Projekt ECR brána případová studie
Tomáš Baďura ARI.  Mnoho velkých společností dávno začalo prosazovat přesun výpočetního výkonu IT do velkých datových center.  Decentralizované systémy.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Informační systémy podnikové systémy CRM
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Jiří Dohnal, Roman Zemánek
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Zpracoval: Šafránek David
Protokol TCP/IP a OSI model
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Univerzální přípojka koncepce a realita Miroslav 30.březen 2004.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
Microsoft System Center Operations Manager
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
ČD-Telematika a.s., Pod Táborem 6, Praha 9 Internet a elektronické komunikace pro veřejnou správu z pohledu ČD-Telematika a.s. Ing. Miroslav Šídlo.
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
CIS Cizinecký informační systém
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_168_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Outsourcing provozu sítě Štěpán Kubíček pondělí, 13. dubna 2015 motto:…
Realizační tým ICZ duben 2005
NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ ARCHIV
Zásady koncepce KIVS a CMS, realita roku KIVS -Centralizovaná komunikační infrastruktura s centrálním místem služeb, které je jediným místem bezpečného.
Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Základní rozdělení činností v podnikové informatice
SOA = Architektura orientovaná na služby
KI ISVS Klíčové projekty a koncepce rozvoje Hradec Králové, Petr Moldan.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
Sales & Consulting IGS, Czech Republic © 2005 IBM Corporation Optimalizace a sdílení informací ve státní správě Pavel Hrdlička.
Vratislav Paulík ředitel projektů
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
Centrum informačních technologií Ostravské Univerzity v Ostravě Čestmír Kantor, říjen 2006.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
SAFETY 2017 Význam a zásady fyzické bezpečnosti při ochraně (nejen) utajovaných informací. Hradec Králové duben
Cloud computing v praxi
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Telefónica Czech Republic a.s.- co vše pro vás děláme Miroslav Hořejší
Koncepce bezpečnosti v infrastruktuře systémů veřejné správy
Představa komunikačního procesu ve funkčních vrstvách
Transkript prezentace:

======!"§==Systems= Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš Strana: 1 Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš T-Systems PragoNet

======!"§==Systems= Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš Strana: 2 T-Systems PragoNet Obsah Obsah prezentace 1.Konvergence informační a komunikační technologie – ICT 2.Konvergence ICT – příležitost pro T-Systems PragoNet 3.Případová studie – Registr živnostenského podnikání – RŽP 4.Měření SLA a jeho úskalí 5.Řízená ICT infrastruktura – základní vlastnosti

======!"§==Systems= Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš Strana: 3 Konvergence komunikační a informační technologie Informační technologie 1957 začíná projekt ARPA 1962 Paul Baran „packet switching“ networks 1969 vytvořena síť ARPANET 1973 Bob Kahn a Vint Cerf – předchůdce TCP/IP 1974 Telnet 1974 IBM oznamuje SNA 1976 R.Metcalfe a D.Boggs – Ethernetu 1979 Ethernet standardizace 1982 ISO OSI model 1983 TCP/IP protokol ARPANET 1990 Z ARPANET vzniká Internet 1991 Vznikla technologie WWW Komunikační technologie 1937 Alec Reeves PCM 1948 C. Shannon – matematické základy digitální komunikace 1960 Automatizace veřejné telefonní sítě 1965 Prokázána možnost použití optických vláken v telekomunikacích 1970 Corning Glass – První vlákno s útlumem menším než 20dB/km 1986 Bellovy Laboratoře – první dálková optická trasa 1970 SONET/SDH technologie 1999 IP-PBX Ethernet v telekomunikačních sítích MPLS technologie

======!"§==Systems= Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš Strana: 4 Hlavní stimulátory konvergence Po vlně decentralizace se IT vrací zpět k centrálním systémům podložených silnou síťovou infrastrukturou Digitalizace a standardizace přenosových technologií podpořená masivním použitím optoelektroniky zjednodušuje realizaci datových přenosů po počítačové sítě Zavedené QoS na datových komunikačních platformách umožňuje konvergovat transportní technologie pro multimediální a datové služby Konvergence v technologiích umožňuje nasadit stejné nástroje pro řízení a správu systému pro komunikační a informační technologie Procesní modely pro řízení informačních a komunikačních technologií se sbližují, nejsou-li již totožné.

======!"§==Systems= Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš Strana: 5 T-Systems PragoNet Východiska pro vstup na ICT trh Pražská optická síť Propojení s nadnárodní sítí Deutche Telecom Vhodné prostory pro umístění informačních technologií Potřebné znalosti a dovednosti jak z oboru komunikačních, tak i informačních technologií Přístup k příležitostem a řešením v rámci skupiny DTAG Rozeznání vhodných příležitostí a jejich obchodní realizace Implementováno procesní řízení Implementovány systémy pro dohled a správu technologie umožňující vyhodnocování SLA

======!"§==Systems= Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš Strana: 6 T-Systems PragoNet Reference v oblasti ICT řešení IRU – hostingové centrum pro elektronické odbavování kamionů Správa domény.CZ Projekty pro DTAG s použitím Processing Area Network (PAN) Služby hostingového centra pro informační systém registru živnostenského podnikání (RŽP)

======!"§==Systems= Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš Strana: 7 T-Systems PragoNet Veřejná soutěž „Služby hostingového centra IS RŽP“ První případ, kdy provozování infrastruktury a uložení dat související se zpracováním agendy státní správy je předáno soukromému subjektu.

======!"§==Systems= Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš Strana: 8 T-Systems PragoNet Veřejná soutěž „Služby hostingového centra IS RŽP“ Parametry výběrového řízení: Předpokládaný objem do 200 milionů Kč Metriky úspěšnosti Splnění termínu uvedení služby Parametry poskytované služby Dlouhodobý vztah Vysoká jistina Rizikové zadání z pohledu Technického řešení (odhad náročnosti aplikace) Odpovědnosti Vztahu s poskytovatelem aplikace Termínů realizace

======!"§==Systems= Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš Strana: 9 T-Systems PragoNet Služba poskytování IS RŽP Projekt infrastruktury Realizace infrastruktury Provoz infrastruktury Vstupní parametry 2500 konkurenčních uživatelů z celé ČR Doba odpovědi maximálně 10s 3 oddělené databázové zóny Vysoká bezpečnost Vysoká odolnost proti výpadku Zajištění dat proti ztrátě Uvedení do rutinního provozu za 108 dní od popisu smlouvy Zajištění provozu po dobu 4 let

======!"§==Systems= Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš Strana: 10 T-Systems PragoNet Architektura internetové aplikace

======!"§==Systems= Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš Strana: 11 T-Systems PragoNet Zvolený koncept řešení

======!"§==Systems= Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš Strana: 12 Hostingové centrum pro RŽP - shrnutí Měření SLA ve složitém prostředí z pohledu dodavatelů a technologií Dodržení SLA versus spokojenost uživatelů Výpočetní a komunikační výkon v nestandardních prostředích

======!"§==Systems= Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš Strana: 13 T-Systems PragoNet Přidaná hodnota Řízená ICT Infrastruktura Pod dohledem 24 hodin denně 7 dní v týdnu Kontinuita provozu (aktualizace SW, provoz HW) Monitorování odezev systémů Monitoring a analýzy zátěží systémů a sítí Optimalizace systémů na základě jejich vývoje Bezpečnost, kontinuita a obnovitelnost dat Zajištění bezpečnosti systémů (fyzické, komunikační) Zajištění dostupnosti systémů Procesní řízení provozu systémů

Děkuji za pozornost. ======!"§==Systems= Jsme preferovaný m partnerem našich zákazníků.