1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková 16. 3. 2006 „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Milan Zukal Pracovní skupina Dostupnost a infrastruktura.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Návrh postupu - výsledky jednání koordinační skupiny 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM autor: Mgr. Marta Sargánková
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Kraj Vysočina Zásadní problémy v průběhu zpracování žádosti do SROP.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
SROP 2.2 Internetizace knihoven Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky.
PARTNERSKÁ DOHODA Program přeshraniční spolupráce ČR-Bavorsko
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
Spolupráce Středočeského kraje s mikroregiony Mgr. Kateřina Štětinová Odbor regionálního rozvoje
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Tvorba krajských pracovních skupin Bc. Lucie Hrbková Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
SROP 2.2 Internetizace knihoven Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
KI ISVS MSK pilot spolupráce
1 Informační a komunikační technologie pro veřejnost Karlovarského kraje Projekt byl spolufinancován ze strukturálních fondů Evropské Unie Knihovny a strukturální.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková Pracovní skupina Specifické oblasti rozvoje (resp.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
PROCES ADMINISTRACE PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI PŘED MONITOROVACÍM VÝBOREM
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Fórum pro žadatele Diskusní fórum určené žadatelům o dotace z ROP MS o dobré praxi a obtížích při přípravě projektů.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
CÍL 3 OP PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA - BAVORSKO Cheb Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení přeshraničních.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Krajský úřad Karlovarského kraje
Michal Šperling - EUREDIS
PROCES ADMINISTRACE PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI PŘED MONITOROVACÍM VÝBOREM
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
územního plánování na obcích v roce 2007
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Kraj Vysočina Projekt ROWANet.
Transkript prezentace:

1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“ Konference „Knihovny a strukturální fondy EU“

2KÚKK, ORR Projekt „Informační a komunikační technologie pro veřejnost Karlovarského kraje“ ZÁKLADNÍ IDEA I Původní vize - zapojit nejen knihovny, ale i obce školy, … (v této podobě schváleno v 1. návrhu i ZKK) Problémy: - nositel projektu - vlastnické vztahy - partnerské smlouvy -TECHNICKÉ ŘEŠENÍ -připojení! (Telecom!)

3KÚKK, ORR Projekt „Informační a komunikační technologie pro veřejnost Karlovarského kraje“ ZÁKLADNÍ IDEA II Konečná vize: - zapojit v první etapě pouze knihovny (tzn. partneři projetu – vytipované knihovny KK) - nositel projektu- Krajská knihovna Karlovy Vary - financování * 75%- SROP, opatření pouze hardware (pozn. připojení realizováno z MI) * 15%- Karlovarský kraj * 10%- státní rozpočet celkové náklady= 9,7 mil. Kč

4KÚKK, ORR Projekt „Informační a komunikační technologie pro veřejnost Karlovarského kraje“ ČASOVÝ HARMONOGRAM PROJEKTU

5KÚKK, ORR Projekt „Informační a komunikační technologie pro veřejnost Karlovarského kraje“ ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ – podání žádosti -zpracování žádosti *Karlovarský kraj (ve spolupráci s Krajskou knihovnou Karlovy Vary) - zpracování příloh žádosti (SP a CBA) * dodavatelsky - partnerské smlouvy * Krajská knihovna Karlovy Vary - předložení žádosti SRR NUTS II Severozápad * Karlovarský kraj

6KÚKK, ORR Projekt „Informační a komunikační technologie pro veřejnost Karlovarského kraje“ ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ – výběrové řízení - schválení konaní VŘ a členů komise v Radě KK - příprava dokumentace - oznámení o konání VŘ na centrální adrese - konání výběrového řízení - schválení výsledků VŘ v RKK - podpis smlouvy s dodavatelem ********************* NUTNÁ spolupráce s odborem investic a grantových schémat

7KÚKK, ORR Projekt „Informační a komunikační technologie pro veřejnost Karlovarského kraje“ VŠEOBECNÉ PROBLÉMY * zpracování žádosti - ELZA - partnerské smlouvy (časová náročnost) - rozpočet * pojištění, náklady na manažera projektu apod. * pozor na „opakování“ rozpočtu (v několika částech žádosti!) - dívat se očima hodnotitele! * výběrové řízení - nutná asistence odborníků na zákon o VZ * podpisy smluv s řídícím orgánem - časové průtahy! (viz harmonogram) * smluvní zajištění předfinancování - smluvní vztah mezi KK a Krajskou knihovnou (nutné projednat v RKK a ZKK,a to až po podpisu smlouvy s ŘO) * zpracování žádosti - ELZA - partnerské smlouvy (časová náročnost) - rozpočet * pojištění, náklady na manažera projektu apod. * pozor na „opakování“ rozpočtu (v několika částech žádosti!) - dívat se očima hodnotitele! * výběrové řízení - nutná asistence odborníků na zákon o VZ * podpisy smluv s řídícím orgánem - časové průtahy! (viz harmonogram) * smluvní zajištění předfinancování - smluvní vztah mezi KK a Krajskou knihovnou (nutné projednat v RKK a ZKK,a to až po podpisu smlouvy s ŘO)

8KÚKK, ORR Děkuji za pozornost Ing. Jana Bělohoubková odbor regionálního rozvoje karlovarsky.cz karlovarsky.cz tel.: Karlovarský kraj Krajský úřad Závodní 353/ Karlovy Vary