MS-Office 2010 – grafické možnosti kancelářského balíku Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Snímače polohy I Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Rozdělení motorových vozidel
Propojení dat mezi MS-Word a MS-Excel
Výnosy – členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Klimánková.
Klikový mechanizmus, demontáže a montáže
Vlastnosti posloupností
Word – Hypertextový odkaz
Excel – základní početní operace
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
MS-Excel – relativní a absolutní odkaz
Kovové výrobky – z litiny, mědi, hliníku
Servisní prohlídky – druhy, úkony
Pokladní doklady Střední odborná škola Otrokovice
Základní dělení a parametry logických členů
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
Pečení rostlinných a živočišných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Dvojitá okna deštěná Střední odborná škola Otrokovice
Obložkové zárubně Střední odborná škola Otrokovice
DHM – degresivní odpisy
Střední odborná škola Otrokovice
Dvoutrubkový rozvod Střední odborná škola Otrokovice
Jednotrubkový rozvod Střední odborná škola Otrokovice
Spojka třecí kotoučová – diagnostika
Word – hromadná korespondence Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr.
Účtování materiálových zásob, způsob B
Rozvaha – princip Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Účtování nákladů – příklady souvztažností
Vaření – rozdělení, způsoby
MS-Office 365 moderní úložiště (nejen) grafických souborů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Skladba – věty podle modality
MS-Excel – financování školního výletu
Zákony Booleovy algebry
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Ukázka počítačové grafiky – zpracování digitální fotografie Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Word – tabulka a výpočet
Rozevírací menu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Pasívní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Úvodní lekce do programu Excel Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr.
DHM – další způsoby pořízení Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Kontrola tlumičů pérování
Brzdy – kontroly, závady a opravy
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
Vaření rostlinných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Milena.
Word – obrázek v textu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
Souvislý příklad na zásoby
Realizace logických obvodů
Typy a výpočty hospodářského výsledku
Vaření živočišných potravin
Kulturní památky UNESCO České republiky - 2. část
Kola a pneumatiky – montáž a kontrola
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Typy počítačových sítí Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
Základy psychologie – úvod
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Palubová křídla Střední odborná škola Otrokovice
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Aktivní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Vazebná energie Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář.
Řízení – diagnostika závad, opravy
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Transkript prezentace:

MS-Office 2010 – grafické možnosti kancelářského balíku Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Charakteristika DUM Název školy a adresaStřední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, Otrokovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ /3 AutorPaedDr. Pavel Kovář Označení DUM VY_INOVACE_32_SOSOTR-Am-IKT/2-VT-2/6 Název DUMMS-Office 2010 – grafické možnosti kancelářského balíku Stupeň a typ vzděláváníStředoškolské vzdělávání Kód oboru RVP23-68-H/01 Obor vzděláváníAutomechanik Vyučovací předmětInformatika a výpočetní technika Druh učebního materiáluVýukový materiál Cílová skupinaŽák, 16 – 17 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce učitelem, případně jako materiál pro samostudium, nutno doplnit výkladem; náplň: prezentace seznamuje s aplikacemi kancelářského balíku MS-Office 2010 s důrazem na jejich grafické možnosti Vybavení, pomůckyDataprojektor Klíčová slovaMS-Office, OneNote, Word, PowerPoint, MS-Picture Manager Datum

MS-Office 2010 – grafické možnosti kancelářského balíku Dr. Pavel Kovář

Postupně si ukážeme jednotlivé komponenty MS-Office 2010 Obr. 1

Obr. 2

Diagnostické nástroje sady Microsoft Office Digitální certifikát pro projekty v jazyce VBA Galerie médií Jazykové nastavení MS-Office 2007 i 2010 MS-Picture Manager Obr. 3

Obr. 4

Obr. 5

Obr. 6

Obr. 7

Obr. 8

Obr. 9

Přehled aplikací Obr.10

Obr. 11

Přehled aplikací Obr. 13

Přehled aplikací Obr. 14

Přehled aplikací Obr. 15

Obr. 16

Přehled aplikací Obr. 17

Obr. 18

Obr. 19

Obr. 20

Obr. 21

Přehled aplikací Obr. 22

Obr. 23

Obr. 24

Obr. 25

Přehled aplikací Obr. 26

Obr. 27

Obr. 28

Přehled aplikací Obr. 29

Obr. 30

Přehled aplikací Obr. 31

Hlavní novinkou jsou: zdokonalené Revize snadnější slučování dvou dokumentů – karta Revize – Porovnat, sloučit Komentáře k textu Matematické funkce – tvorba rovnic a grafů – nová karta Mathematics

Obr. 32

Přehled aplikací Zcela namístě je zde uživatelský experiment a diskuse s lektorem Obr. 33

Přehled aplikací Obr. 34

Přehled aplikací Obr. 35

Přehled aplikacíHudba, film, obrázky – vše uspořádáno v Galerii médií Obr. 36

Přehled aplikací Obr. 37

Přehled aplikací Obr. 38

Kontrolní úkoly Pomocí aplikace MS-Word 2010 narýsuj libovolné těleso v pohledu 3D – viz krychle obr. 33 Vlastní fotografii zpracuj (jas, kontrast, ladění barevných odstínů) pomocí programu MS-Picture Manager Vlož libovolný screenshot do aplikace MS-Excel 2010 Vytvoř pomocí služby SmartArt editovatelný popis cyklického děje (např. koloběh vody v přírodě) Zpracuj pozvánku za použití grafického prvku WordArt. Pozvánku provedeme nejprve v aplikaci MS-PowerPoint, potom zkuste totéž za pomocí MS-Publisher, použijte nabízených šablon Problémová úloha Pomocí aplikace Malování vytvoř dvě sady po 10 fotografiích. Jedna bude složena ze snímků uložených ve formátu BMP, druhá s těch samých záběrů ve formátu JPEG. Z obou sérií zvlášť vytvoř prezentaci, nebo text s fotografiemi. Zjisti rozdíl ve velikosti výsledných souborů.

Seznam obrázků: Obr. 1 screenshot Obr. 2screenshot Obr. 3screenshot Obr. 4screenshot Obr. 5screenshot Obr. 6screenshot Obr. 7screenshot Obr. 8screenshot Obr. 9screenshot Obr. 10screenshot Obr. 11screenshot Obr. 12screenshot Obr. 13screenshot Obr. 14screenshot Obr. 15screenshot Obr. 16screenshot Obr. 17screenshot Obr. 18screenshot Obr. 19screenshot Obr. 20screenshot Obr. 21screenshot Obr. 22screenshot Obr. 23screenshot Obr. 24screenshot Obr. 25screenshot Obr. 26screenshot Obr. 27screenshot Obr. 28screenshot Obr. 29screenshot Obr. 30screenshot Obr. 31screenshot Obr. 32screenshot Obr. 33screenshot Obr. 34screenshot Obr. 35screenshot Obr. 36screenshot Obr. 37screenshot Obr. 38screenshot

Seznam použité literatury: