RVP ZV příloha Vzdělávací oblast Umění a kultura

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽK Ů pro školní rok 2012/2013.
Advertisements

Požadavky k získání známky
Zákon o sociálních službách
ORGANIZAČNÍ FORMY V TĚLESNÉ VÝCHOVĚ
Cíle vzdělávání Význam zvažování a stanovení cílů vzdělávání
výchova k nekuřáctví pro I. stupeň ZŠ
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
Výchovné zaměstnání v období batolecím
Základní škola Pečky, okres Kolín
Zásady v tréninkové přípravě mládeže Licence B
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Specifika zpracování vzdělávacích obsahů vyučovacích předmětů: Čtení – globální a analyticko–syntetická metoda – vzhledem k vícečetnému postižení bylo.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
VÍTÁME VÁS u přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Praktická škola jednoletá Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková.
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
Zavedení nových trendů a metod předškolního vzdělávání
TAKTICKÁ PŘÍPRAVA Teoretická příprava.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
1. Setkání – Program seminářů, požadavky k zápočtu, požadavky ke zkoušce.
PaedDr. Jana Škrabánková, Ph.D.
Rámcové a školní vzdělávací programy
TEORIE SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Práce s dětmi se speciálními vzdělávacími potřebami. Příklady dobré praxe.
RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
OBSAH SEMINÁŘE Č.2 : Rozbor sledované pohybové jednotky
Přípravná cvičení předchází výuce správné výslovnosti
Reforma školství v ČR.
RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM INFORMAČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Tělesná výchova patří do vzdělávací oblasti Člověk a zdraví (stejně jako Výchova ke zdraví) učivo je členěno do samostatných a na sebe navazujících etap.
Obsah vzdělávacího oboru Tělesná výchova
Prezentace metodických materiálů a pomůcek
VIRTUÁLNÍ HOSPITACE TĚLESNÁ VÝCHOVA Cvičení na stanovištích Gymnázium Česká Lípa Vyučující: PhDr. Radek Častulík Expert: Mgr. Šárka Maleňáková.
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Reforma školství, kurikula a systém kurikulárních dokumentů Lukáš Wodecki
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
Markéta Stará  Cíle školní TV  Vzdělávací, výchovné, zdravotní, socializační  Cíle vzdělávací oblasti “Člověk a zdraví“  ZŠ, středoškolské.
Organizační formy práce v tělesné výchově
Metodické materiály a pomůcky
Pohybové projevy Pohybová aktivita (souhrn celého pohybového chování jedince - mnohostranná pohybová činnost člověka, která se realizuje jeho pohybovými.
Tělesná výchova v rámcovém vzdělávacím programu Klára ročková
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Organizační formy práce v TV Vyučovací jednotka TV Lukáš Buřt
Organizační formy ve školní TV vyučovací jednotka
ANOTACE Seznámit žáky s vývojovými fázemi člověka. Vysvětlit změny ve vývojových fázích předškolního dítěte, se změnami při přechodu dítěte do školy. Výukový.
Základní škola a Praktická škola, Jičín
Specifické didaktické formy ve vyučovací jednotce
Reforma školství v ČR.
Současné pojetí školní TV, inovace ve vzdělávání
Didaktika TV; Martina Matúšková
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1
Hudební výchova ZŠ Praktická
Tělesná výchova na ZŠ praktické
Přiřaď vitamíny Zdraví.
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
4.ROČNÍK PŘEDMĚTY, KTERÉ SE VYUČUJÍ VE 4.ROČNÍKU, JSOU ROZDÍLNÉ OD 1. – 3. ROČNÍKU JEJICH NÁZVY JSOU – ČESKÝ JAZYK MATEMATIKA VÝPOČETNÍ TECH-
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1
Kondiční cvičení v tělocvičně Překážková dráha pro žáky na vozíku
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Školní vzdělávací program
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

RVP ZV příloha Vzdělávací oblast Umění a kultura Vzdělávací obory Hudební výchova Výtvarná výchova

Vzdělávací oblast Umění a kultura Charakteristika vzdělávací oblasti Charakteristika vzdělávacích oborů – Hudební výchova, Výtvarná výchova Cílové zaměření vzdělávací oblasti Vzdělávací obsah vzdělávacího oboru Hudební výchova – 1. stupeň očekávané výstupy pro 1. období / 1. – 3. třída, pro 2. období / 4. – 5. ročník Žák by měl …….

Hudební výchova Učivo Vokální činnosti a instrumentální činnosti Poslechové činnosti Hudebně pohybové činnosti Hudební výchova – 2. stupeň Očekávané výstupy, žák by měl …. Učivo – Vokální činnosti a instrumentální činnosti, poslechové činnosti, hudebně pohybové činnosti

Metodika hudební výchovy Obecné cíle – rozvoj hudebnosti žáků a jejich pohybové kultury zpěvem, hrou na jednoduché hudební nástroje, poslechem hudby a pohybovým projevem podle hudby Speciální cíle – jsou zaměřeny na uvolnění motoriky, nácvik správného dýchání, artikulace, rozvoj sluchového vnímání, včetně fonematického sluchu, rozvoj kognitivních funkcí, rozvoj emotivity a motivace. Plní úkoly zdravotní v oblasti somatické a psychické, cíle terapeutické.

Výtvarná výchova Vzdělávací obsah vzdělávacího oboru Výtvarná výchova – 1. stupeň očekávané výstupy pro 1. období / 1. – 3. třída, pro 2. období / 4. – 5. ročník Žák by měl ……. Učivo Výtvarná výchova – 2. stupeň Očekávané výstupy, žák by měl ….

Metodika výtvarné výchovy Činnosti ve VV nelze na 1. stupni oddělit od přípravy na písemný grafický projev, obojí se prolíná /orientace na stránce, zvládání primárních grafomotorických úkonů, diferencovat jemnou motoriku, koordinace vizuomotoriky. Nácvik grafomotorických dovedností s pomocí hry, vhodné je spojování s akustickými podměty (písničky, říkadla)

Výtvarná výchova Další funkce VV: Vyhledávací Diagnostická Terapeutická

Výtvarná výchova Výtvarné techniky Kreslení Malování Modelování Koláž Kombinované techniky

Vzdělávací oblast Člověk a zdraví Vzdělávací obory Výchova ke zdraví Tělesná výchova/Zdravotní tělesná výchova

Vzdělávací oblast Člověk a zdraví Charakteristika vzdělávací oblasti Charakteristika vzdělávacích oborů – Výchova ke zdraví, Tělesná výchova Cílové zaměření vzdělávací oblasti Vzdělávací obsah vzdělávacího oboru Výchova ke zdraví, navazuje na vzdělávací obor Člověk a jeho svět na 1. stupni / Člověk a jeho zdraví – tematický okruh 2. stupeň - Očekávané výstupy Žák by měl …….

Výchova ke zdraví Učivo Vztahy mezi lidmi a formy soužití Změny v životě člověka a jejich reflexe Zdravý způsob života a péče o zdraví Rizika ohrožující zdraví a jejich prevence Podpora zdraví Osobnostní a sociální rozvoj

Tělesná výchova Vzdělávací obsah vzdělávacího oboru Tělesná výchova výchova – 1. stupeň očekávané výstupy pro 1. období / 1. – 3. třída, pro 2. období / 4. – 5. ročník Žák by měl ……. Učivo Činnosti ovlivňující zdraví – význam pohybu pro zdraví, příprava organismu, zdravotně zaměřené činnosti, hygiena, bezpečnost….

Tělesná výchova Činnosti ovlivňující úroveň pohybových dovedností – pohybové hry, základy gymnastiky, rytmická a kondiční cvičení, průpravná úpolová cvičení, základy atletiky, základy sportovních her, turistika a pobyt v přírodě, plavání, pobyt v zimní přírodě, další pohybové činnosti a netradiční sporty

Tělesná výchova Činnosti podporující pohybové učení – organizace při TV, komunikace při TV, pravidla osvojovaných pohybových činností, zásady jednání a chování, měření a posuzování pohybových dovedností, informace o pohybových činnostech Tělesná výchova - 2. stupeň Očekávané výstupy, žák by měl…. Učivo

Zdravotní tělesná výchova ZTV je formou povinné tělesné výchovy, která se zřizuje pro žáky s trvale nebo přechodně změněným zdravotním stavem (III. zdravotní skupina). Provádí se na doporučení lékaře, preventivně jsou prvky využívány i v povinné TV. Cílem ZTV je odstranění nebo zmírnění zdravotního oslabení a celkové zlepšení zdravotního stavu.

Zdravotní tělesná výchova stupeň Očekávané výstupy - 1. období, 2. období Učivo Činnosti a informace podporující korekce zdravotních oslabení Speciální cvičení Všeobecně rozvíjející pohybové činnosti 2. stupeň Očekávané výstupy

Vzdělávací oblast Člověk a svět práce Stěžejní vzdělávací oblast v rámci vzdělávání žáků s mentálním postižením

Člověk a svět práce Obsah vzdělávací oblasti je rozdělen na tematické okruhy: stupeň: Práce s drobným materiálem, Práce montážní a demontážní, Pěstitelské práce, Příprava pokrmů stupeň: Práce s technickými materiály, Práce s ostatními materiály, Práce montážní a demontážní, Pěstitelské práce a chovatelství, Provoz a údržba domácnosti, Příprava pokrmů, Svět práce (8. a 9. ročník) učivo je určeno všem žákům, dívkám i chlapcům.

Člověk a svět práce Cílové zaměření vzdělávací oblasti Vzdělávací obsah vzdělávacího oboru stupeň Práce s drobným materiálem, očekávané výstupy, 1. 2. období, žák by měl….. Učivo 2. Stupeň Svět práce (8. a 9. ročník)

RVP pro obor vzdělání základní škola speciální. Díl I. Vzdělávací oblast Umění a kultura Vzdělávací obor Hudební výchova Výtvarná výchova

Vzdělávací oblast Umění a kultura Charakteristika vzdělávací oblasti Charakteristika vzdělávacích oborů – Hudební výchova, Výtvarná výchova Cílové zaměření vzdělávací oblasti Vzdělávací obsah vzdělávacího oboru Hudební výchova Očekávané výstupy žák by měl ……. Učivo

Vzdělávací oblast Umění a kultura Vzdělávací obsah vzdělávacího oboru Výtvarná výchova Očekávané výstupy žák by měl ……. Učivo

Vzdělávací oblast Člověk a zdraví Charakteristika vzdělávací oblasti Charakteristika vzdělávacích oborů – Výchova ke zdraví, Tělesná výchova (Zdravotní tělesná výchova) Cílové zaměření vzdělávací oblasti Vzdělávací obsah vzdělávacího oboru Výchova ke zdraví (2. stupeň) Očekávané výstupy žák by měl ……. Učivo

Vzdělávací oblast Člověk a zdraví Vzdělávací obsah vzdělávacího oboru Tělesná výchova Očekávané výstupy žák by měl ……. Učivo Činnosti ovlivňující zdraví Činnosti ovlivňující úroveň pohybových dovedností Činnosti podporující pohybové učení

Vzdělávací oblast Člověk a svět práce Obsah vzdělávací oblasti je rozdělen na tematické okruhy: stupeň: Sebeobsluha, Práce s drobným materiálem, Práce montážní a demontážní, Pěstitelské práce, Práce v domácnosti stupeň: Práce s technickými materiály, Práce montážní a demontážní, Pěstitelské práce, Práce v domácnosti,