TechIN Propojení studia a praxe. Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: 1.12.2008 Ukončení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Mechatronika v okresu Plzeň-sever (a nejen tam) Ing. Jiří Prantner, Klastr Mechatronika o.s., prezident Tel: Mail:
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
„Talent 2020 aneb…“ TALENT – UNIVERZITA – PRAXE – ?
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov Cheb 23. června 2010 Jednoty 1620, Sokolov.
Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Environmentální výchova a
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Realizované aktivity v roce 2013 Komise pro technické vzdělávání Sekce Marketing Ing. Pavel Duchek.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
prezentace1 Zaměstnavatelé v komunikaci se středními školami Jaroslava Raisová.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
MY A TOPSEC současnost a budoucnost. Obsah prezentace  Splněná očekávání  Přednášky  Další aktivity  Budoucnost  Přednášky  Kontakty  Organizace.
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRAXI … PRAXE PRO VZDĚLÁVÁNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY Vladimír.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Technické a profesní vzdělávání na VŠ – pohled zaměstnavatelů Ing. Miloš Rathouský, SP ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Ze školy odpovědně na trh práce. Nositel projektu: Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje Spolupracující subjekty: Úřad práce Karlovy Vary, ZČU.
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
INFORMACE O ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH PLATFOREM. POLYTECHNICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ S DŮRAZEM NA INFRASTRUKTURU A INVESTICE  Motivace žáků ke studiu technických oborů.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Cesta k uplatnění na trhu práce
„Okna technickým oborům dokořán“
Individuální projekt OP VVV
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Implementační projekt KAP
KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

TechIN Propojení studia a praxe

Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: Ukončení projektu: Partneři: TEMPO TRAINING & CONSULTING, s.r.o., Okresní hospodářská komora Karviná

Cíle projektu Komplexní podpora žáků SŠ Propojení systému SŠ-VŠ-praxe Zatraktivnění studia technických oborů žákům i žákyním SŠ v MS kraji Motivace žáků SŠ pro výběr VŠ studia v perspektivních technických oborech

Cílová skupina Žáci SŠ (chlapci i dívky) z Moravskoslezského kraje Pedagogové SŠ

Aktivity projektu Tvorba manuálů a příručky Workshopy pro žáky SŠ Workshopy pro pedagogy SŠ Exkurze do firem Stínování zaměstnanců Tvorba DVD Webová stránka

Možnosti zapojení - žáci WorkshopyWorkshopy – od září 2009 ExkurzeExkurze – od září 2009 StínováníStínování – od ledna 2010 SoutěžSoutěž na webových stránkách projektu

Možnosti zapojení - pedagogové WorkshopyWorkshopy – od září 2009 Tvorba příručky -Tvorba příručky - Teorie a praxe/klady a zápory – od září 2009 ExkurzeExkurze Tvorba DVDTvorba DVD – od září 2009

Možnosti zapojení - firmy WorkshopyWorkshopy – od září 2009 Tvorba příručkyTvorba příručky – Teorie a praxe/klady a zápory – od září 2009 StínováníStínování – od ledna 2010 ExkurzeExkurze

Přínosy projektu pro žáky Informace o situaci na trhu práce v kraji Informace o možnostech VŠ studia, technických oborech a uplatnitelnosti se z těchto oborů Motivace ke studiu VŠ Informace o požadavcích firem na absolventy, požadavcích VŠ na přihlašující se studenty Informace o výhodách a uplatnění se v technických oborech jako žena Jedinečná forma praxe – stínování zaměstnanců firem Zatraktivnění studijního oboru pro žáky napojením na praxi Zvýšení uplatnitelnosti absolventů na trhu práce dané praktickými znalostmi

Přínosy projektu pro pedagogy Zvýšení praktických znalostí s možností jejich implementace do vyučovacích osnov Návaznost teoretického vyučování na praktické poznatky Navázání dlouhodobé spolupráce škol s podniky

Přínosy projektu pro firmy Navázání dlouhodobé spolupráce se školami Zviditelnění firmy Možnost podílet se na výchově žáků dle požadavků praxe a vychovat si kvalitní potenciální zaměstnance

Máte-li zájem zapojit se do projektu TechIN a přispět k vytvoření propojeného systému SŠ – VŠ – praxe v MS kraji v technických odvětvích, kontaktujte nás!

Kontakty Ing. Lucie Waldrová – projektová manažerka TEMPO: tel.: Ing. Petra Kantorová – projektová manažerka HKOK: tel.:

Děkujeme za pozornost Ing. Lucie Waldrová TEMPO TRAINING & CONSULTING,