Itálie -bylo schopno pojmout 50 000 sedících diváků a bylo užíváno ke gladiátorským zápasům a veřejným podívaným.gladiátorským -V Koloseu se dokonce mohly.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BESKYDY.
Advertisements

Královehradecký Kraj.
AMERIKA POVRCH.
Evropská nej….
Autor: Mgr. Helena Nováková
CENTRAL PARK NEW YORK
Klocperková & Stejskalová
VY_32_INOVACE_65_TEST OBECNÁ GEOGRAFIE AMERIKY
Dánsko Přírodní poměry.
vypracoval: David Šuman 5 . ročník
Grand canyon Lukáš Nečas
Černá Hora.
Vypracovali: Němec Jakub, Domasová Martina, Seilerová Anna
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 7. ročník Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor / předmět: Zeměpis Tematický okruh:
AMERIKA.
VENEZUELA.
LIBERECKÝ KRAJ.
Koloseum v Římě.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:USA - základní údaje, rozloha,
Usa.
Přírodní poměry Zpracovala: Jana Pomikáčková
ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí.
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
KUBA.
YELLOWSTONE NATIONAL PARK WYOMING, USA.
SLOVENSKO.
Ronda je asi nejhezčím městským celkem, jaký
Ghana ZŠ a MŠ Křesetice Únor 2012
YELLOWSTONSKÝ NÁRODNÍ PARK
Nový Zéland.
Střední Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
AMERIKA USA – Základní údaje III2-Z7-I-12
Yellowstonský národní park
Peru a Ekvádor.
Mount Everest Mount Everest - se tyčí v Mahálangurském Himálaji v nepálském regionu Khumbu na hranici s Čínou  je s nadmořskou výškou 8848 m n. m. nejvyšší na Zemi.
- poloha - rozloha - reliéf
KANADA.
Litva vlajka znak Hlavní město: Vilnius
Peter Gabaĺ – 5.A.
Místo, kde bych se chtěla podívat…
Nový Jižní Wales.
Německo.
New York New York je nejlidnatější město Spojených států. Socha svobody je americký symbol.
VY_32_INOVACE_ZCR_685 Ročník:4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Evropa Téma:Jižní Itálie – pracovní list - řešení Jméno autora:Mgr.
Np České švýcarsko.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
USA NP GRAND CANYON stát ARIZONA.
Celkové opakování Amerika.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena USA New York Socha Svobody.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_01 ŠkolaZákladní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autoraMgr. Borovský Štefan Datum vytvoření
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_15_Vl5_Evropa.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Šárka Hájková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ZE7_VODSTVO AMERIKY TÉMA: Vodstvo Ameriky Vodstvo Ameriky.
Itálie. Základní údaje Rozloha km² Jazyk - Italština Počet obyvatel Náboženství - katolické.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_04_Itálie Téma:
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
VY_32_INOVACE_ZE7-20 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
SEVERNÍ A JIŽNÍ AMERIKA
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
8. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
Název školy: Základní škola T. G
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Seychely Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název:
Národní parky západu USA
Národní parky západu USA
Co jsme si odnesli z Evropy
Transkript prezentace:

Itálie -bylo schopno pojmout sedících diváků a bylo užíváno ke gladiátorským zápasům a veřejným podívaným.gladiátorským -V Koloseu se dokonce mohly odehrávat aranžované námořní bitvy, protože celou arénu bylo možno během několika minut zaplavit vodou. KOLOSEUM Chtěla bych se tam podívat protože: působí zajímavě

Grand Canyon Grand Canyon, je nejznámější a největší kaňon na světě. Vytvořila jej řeka Colorado v severní Arizoně ve Spojených státech amerických. Tvoří podstatnou část národního parku Grand Canyon, jednoho z prvních národních parků založených v USA.kaňonColoradoArizoněSpojených státech americkýchnárodního parku Grand Canyon Arizona, USA

Adršpašské skály Mohutné skalní město se nachází 20 km severozápadně od Police nad Metují. V roce 1933 bylo zdejší skalní město prohlášeno Národní přírodní rezervací Video- Adršpachy

Kuba Kuba se, s rozlohou km2, nachází na stopátém místě na světě. Nejvyšším bodem tohoto státu je hora Pico Turquino se svou výškou 1974 metrů nad mořem. Počet obyvatel je a úředním jazykem je samozřejmě španělština. Kuba je největší ostrovní stát v Karibiku.Karibiku Kuba se, s rozlohou km2, nachází na stopátém místě na světě. Nejvyšším bodem tohoto státu je hora Pico Turquino se svou výškou 1974 metrů nad mořem. Počet obyvatel je a úředním jazykem je samozřejmě španělština. Kuba je největší ostrovní stát v Karibiku.Karibiku