Stále častěji se i kvůli obavám z vývoje ceny ropy hledá náhrada za komoditu. Podle Světové energetické agentury má být nejrychleji se rozvíjejícím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nedostatek pitné vody Autoři : Vošterová, Nováková, Petrák.
Advertisements

Změny cen zemního plynu v ČR od 1. dubna 2008 Tomáš Varcop člen představenstva, RWE Transgas, a.s. Pro zákazníky skupiny RWE s kvartálním stanovením ceny.
Poslanecká sněmovna 15. listopadu 2012
Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Jedině Bůh je naděje Ref: Jedině Bůh je naděje a Jeho láska, kterou v Synu dal. Jedině Bůh je pro svět naděje, i kdyby svět se tomu stále smál. Jedině.
Vznik ropy vysvětlují dvě navzájem si odporující teorie
Zdroje získání základních životních potřeb a energie Vypracoval: Lukáš Žovinec Třída: 2.L Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar.
Přichází zlatý věk plynu? Karel Dyba velvyslanec ČR při OECD Prezentace na IEC Ostrava 2011 na základě poznatků MEA (IEA)
XX. ODBORNÝ SEMINÁŘ ENERGETIKŮ Dopady energetiky na životní prostředí, obnovitelné zdroje energie JELENOVSKÁ Valašské Klobouky 26. – 28. ledna 2010 Ing.
I VANA K ARÁSKOVÁ MÁ SE EVROPA BÁT ČÍNSKÝCH ENERGETICKÝCH POTŘEB?
Těžba nerostných surovin ve světě
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“
Podnikatelské prostředí: Mezoprostředí
Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Martina Mohylová.
KANADA.
Nezbytná součást moderního života Jan Pokorný 2.L.
Fosilní paliva Pojem fosilní pochází z latiny a znamená předvěký, pocházející ze starých usazenin. Mezi fosilní paliva se řadí uhlí, ropa a zemní plyn.
Zdroje energie.
Vytvořil František Macek Lubomír Skokan.  Nerostné bohatství je souhrn věci, které potřebujeme k životu. Nejčastěji jde o stavební materiály(Mramor,pískovec,kámen….)rudy.
1 Ceny plynu současný stav a další očekávání Jiří GAVOR ENA s.r.o. září 2008
Energetický regulační úřad CZ / Sekce kontroly / Odbor REMIT
Voda je zdravá.. Co je to voda Voda je tekutina, která se dá pít, ohřát, zchladit, a naše firma zkoumá: proč a jak U nás se neříká voda ale H 2 O, což.
GLOBÁLNÍ PROBLÉMY SVĚTA ZNEČIŠTĚNÍ HYDROSFÉRY
Energetické suroviny 5. ročník
J UPITER Nejv ě tší a nejhmotn ě jší planeta Slune č ní soustavy.
ÚVOD OD ROZVOJOVÝCH STUDIÍ I
Zdroje získání základních životních potřeb a energie z hlediska udržitelnosti života na Zemi v budoucnosti (voda, kyslík, vodík, ropa apod.), případné.
Vliv energetické koncepce na obchodníka s energiemi Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
Pohled HK ČR na ceny energie a paliv. Ing.Václav Hrabák Předseda energetické sekce HK ČR.
Nerostné bohatství na zemi
Název prezentace v zápatí1 Uhlovodíkové systémy – ropa a zemní plyn … 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU.
Konference bez podkladů? Konferenční teorie a praxe Maryna Hamanovich, Barbora Paštiková, Jana Georgievová.
Voda Adéla Kalužová.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR INOVAČNÍ PODNIKÁNÍ A JEHO PODPORA Jan Kofroň Seminář Efektivní marketing PARDUBICE,
OBSAH Minulost – jak se rozvíjel obchod a budovaly prodejní kanály
1 Přehled situace, dopad změn pro rok 2009 na odběratele, cenové srovnání dostupných evropských zemí Zdeněk K Á N S K Ý ENA s.r.o. listopad 2008
Těžba podle lokality 1. Těžba v dolech- Zahrnuje těžbu a dopravu vytěženého nerostu z dolu. Těží se v porubech, chodbách. 2. Těžba v lomech- Doprava vytěženého.
Dopravní síť České Republiky
Jihozápadní Asie Ekonomická charakteristika zemí
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
JADERNÁ FYZIKA Jaderná energie
Ceny energií a jejich očekávaný vývoj
Krajina a životní prostředí
Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Pozice průmyslových spotřebitelů elektřiny Podzimní konference AEM 9/2007 K.Šimeček předseda předsednictva SVSE.
Ekologická daňová reforma z pohledu HK ČR Přednáška Ing.Václav Hrabák Předseda Energetické sekce HK ČR.
Hubblův teleskop (HST) je původně patnáctiletý projekt NASA a ESA (Evropská kosmická agentura). Hubblův teleskop (HST) je původně patnáctiletý projekt.
Zpracoval: ing. Pavel Králík
Myšlenky o přátelství. Člověk by chtěl být gigantem a je hovno kamaráde.
Kanada. Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut)
VODÍK 1H.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Výukový materiál: VY_32_INOVACE_Chemický prvek Název projektu: Šablony Špičák Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Autor VM: Mgr. Šárka.
__________________________________________________________ VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum Emise oxidu uhličitého z energetických.
Obecná geologie Vznik života na Zemi Vznik života na Zemi - před více než 4 mld. let naráží planetka velikosti Marsu do Země ( t = 6000°C, vysoký tlak)
1 Energie a bydlení v České republice XVII. Seminář energetiků – Jelenovská 2007 Pavel Kaufmann.
Výroba elektrické energie Vzrůstající spotřeba energie klade nároky nejen na zvyšování efektivity její výroby, ale také na hledání stále nových zdrojů.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Jak dál po novele zákona o podpoře OZE 31. října 2013 Ing. Jiří Bis.
Obchodník s elektřinou a plynem Partner pro bydlení a podnikatelské prostory Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
Porovnání regulovaných cen v EU a situace v plynárenství Seminář SVSE Ing. Jiří Gavor, CSc., Ing. Vladimír Štěpán ENA s.r.o.
Cestovní mapa pro energetiku do roku 2050 Dobrá navigace nebo vábení Sirén ? Miroslav Vrba ČEPS, a.s. Fungování energetických trhů v ČR a v EU Ohrožení.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Uhelný průmysl v Evropě nová publikace EURACOAL Dr. Renata Eisenvortová Manažer evropských záležitostí Czech Coal a.s. Člen výkonného výboru EURACOAL Těžební.
Zemní plyn má jednoznačně místo v energetickém mixu budoucnosti
Černé zlato. Černé zlato Ropa (též (surová) nafta, zemní olej, černé zlato) je hnědá hořlavá kapalina tvořená směsí uhlovodíků, především alkanů.
Horník nepatří jen do stoky…
Energetické suroviny 5. ročník
JE ROPA KOMODITOU MINULOSTI? Ing. Boris Tomčiak, CFA, FRM
Autor: Olga Kociánová Datum (období): září 2011 Ročník: 5
Sociální a kulturní ekologie, FHS UK
Transkript prezentace:

Stále častěji se i kvůli obavám z vývoje ceny ropy hledá náhrada za komoditu. Podle Světové energetické agentury má být nejrychleji se rozvíjejícím zdrojem energie zemní plyn. Hledání náhrady za ropy ale nebude podle mínění analytiků vůbec lehké. IEA ale předpokládá, že produkce z netradičních ložisek plynu se do roku 2030 zvýší až o 71 procent. Náhrada za ropu se hledá těžko.

pages/6-geologie-jeden-z-klicu-budoucnosti-lidstva.html pages/6-geologie-jeden-z-klicu-budoucnosti-lidstva.html marketingovy-nastroj/ marketingovy-nastroj/ minulosti-nahrada-za-cerne-zlato-se-ale-bude-hledat-tezce minulosti-nahrada-za-cerne-zlato-se-ale-bude-hledat-tezce objevili-planetu-podobnou-zemi-zrejme-je-na-ni-voda.html objevili-planetu-podobnou-zemi-zrejme-je-na-ni-voda.html planetu-kde-by-mohl-byt-zivot.html planetu-kde-by-mohl-byt-zivot.html pry-se-na-ni-da-zit-pi7- /ln_veda.asp?c=A100930_080824_ln_veda_pks pry-se-na-ni-da-zit-pi7- /ln_veda.asp?c=A100930_080824_ln_veda_pks type=IM-PRESS&reference= STO type=IM-PRESS&reference= STO