Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s. 7. 4. 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Krajská Síť v Královéhradeckém kraji a v okrese Trutnov
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Zpráva o činnosti sekretariátu MAS – medializace a propagace (bod 8 programu) Valné shromáždění Chotěvice, Evropský zemědělský fond pro rozvoj.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Kateřina Valdová.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory. Valné shromáždění MAS –  Program:  Přivítání  Plnění úkolů z minulé Valného shromáždění.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Jan Balcar.
Aktivity Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. v roce 2014.
6.Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Veřejná správa venkovských obcí Zdenka Vajdová Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Seminář Venkov 2009, Přírodovědecká fakulta UK.
MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory. Valné shromáždění MAS –  Volba mandátové a návrhové komise  Zpráva činnosti za rok 2008.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Valné shromáždění MAS –  Volba mandátové a návrhové komise  Zpráva činnosti za rok 2007  Zpráva hospodaření za rok 2007  Návrh činnosti.
Spolupráce, která přináší plody
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Rozdělování prostředků EU prostřednictvím metody LEADER a aplikace této metody v praxi Jan Balcar.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Střednědobé hodnocení realizace SPL opatření IV.I.2
5. Hodnotitelská komise Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek Kulturní dům Havlovice.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s. Hodnotitelská komise Jaroslav Balcar Listopad 2013 – červen 2014.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory. Valné shromáždění MAS –  Přivítání  Volba mandátové a návrhové komise  Zpráva činnosti.
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
MAS = místní akční skupina = organizace, která vnikla na místní úrovni, sdružuje místní obyvatele, zájmová sdružení, spolky, obce, podnikatele, zemědělce.
MAS Nad Prahou Iva Cucová, starostka Baště
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 18:00 Kulturní dům Havlovice.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
III. Společné setkání starostů Svazku obcí Jestřebí hory a Společenství obcí Podkrkonoší - zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s. 25. září.
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Český svaz ochránců přírody – Regionální sdružení Iris EVP Den Země Exkurze Semináře Besedy Den stromů Zlatý list Tvořivé dílny Vycházky Ukliďme si svět.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Jana Vavryčuková manažerka
Strategické řízení a plánování
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
LEADER metoda pro oživení venkova
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Moje práce na Broumovsku
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Transkript prezentace:

Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s

Co je MAS? MAS = místní akční skupina je společenství fyzických osob (občanů), obcí, firem, příspěvkových a neziskových organizací se společným cílem rozvoje vymezeného venkovského regionu.

Metoda a hnutí LEADER Metoda LEADER (Liaison Entre Actions Développement de l´Économie Rurale neboli Propojení aktivit rozvíjejících venkovskou ekonomiku), kterou MAS pro svoji práci využívají, podněcuje k aktivitě a spoluodpovědnosti veřejnosti za dění v obcích a v regionech.

MAS v ČR a v Královéhradeckém kraji Národní síť Místních akčních skupin, z. s. Krajské sdružení Národní sítě Místních akčních skupin České republiky, z. s. Královéhradeckého kraje

V KHK je v roce 2015 celkem 15 MAS. Kolik nás je? 14 MAS

MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s. 24 obcí – 339 km 2, obyvatel, partneři MAS – 62, aktuálně 5 zaměstnanců + externisté, vznikla v prosinci 2006, od roku 2007 jsme realizovali LEADER ČR, od roku 2009 až doposud koordinujeme LEADER EU, aktuálně příprava na příští programové období

Území MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s.

Aktivity MAS Program LEADER – realizace menších projektů prostřednictví MAS (např.): Rekonstrukce a modernizace budovy MŠ – obec Libňatov Rekonstrukce zázemí tělocvičny ZŠ Bří Čapků Úpice – město Úpice Veterinární pohotovostní výjezdová služba – MVDr. Julie Kultová Zastřešení hradu Vízmburk – 2. etapa – Zastřešení západní části hradu – Sdružení pro Vízmburk, o.s.

besedy s osobnostmi (Jiřina Šiklová, Martin Bursík, Kateřina Jacques…) poznávací seminář (Slovensko, akce ostatních MAS) Ekocentrum pro KJH: Vzdělávání pro veřejnost – Zelená úsporám, Den Země, Nízkoenergetické domy, Vlajka pro Tibet…

Další aktivity MAS partner pro Nadaci rozvoje občanské společnosti, Univerzitu Hradec Králové, Školu obnovy venkova Královéhradeckého kraje, Královéhradecký kraj atd., partner pro místní vzdělávací instituce – školy, školky, mateřská centra, ekocentra, NNO, partner pro Celostátní síť pro venkov, DSO, obce a státní správu, partner pro občany.

Zdroje informací (+ weby ostatních MAS nejen v kraji)

Na viděnou! Kateřina Valdová, Jan Balcar MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s.