Cvičení #8 Testování uživatelského rozhraní. TUR 2011 – INTRODUCTION – [2] Dnešní program Úvod (10’) – –Představit úlohu Testování synchronizačního software.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rezervační systém AK Kladno
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
 Audioknihy na rozhraní EBSCOhost - Tutoriál 3. července 2013.
ŘÍDÍCÍ STRUKTURY - PODMÍNKY
3MA382 Manažerská informatika projektové řízení
Technologie pro publikování na webu 1 Cvičení 3 Nadpisy a základní formátovací elementy.
Cvičení #3 Y39TUR Zima 2011/2012 Testování uživatelského rozhraní Adam J. Sporka.
Cvičení #1 *39TUR Léto 2012/2013 Testování uživatelského rozhraní Adam J. Sporka.
Teorie zpracování dat Ukázková písemka. Kapitola 4 Je dána tabulka Zam (login, jmeno, plat, funkce), implementovaná je v SŘBD používajícím indexové soubory.
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
Úvod do SwEng 1. cvičení - A4M33SEP -
Cvičení #1 *39TUR Zima 2013/2014 Testování uživatelského rozhraní Adam J. Sporka.
Cvičení #3 *39TUR 2013/2014 Testování uživatelského rozhraní Adam J. Sporka.
Ing. Stanislav Blažek Ph.D. Jindřich Juhaňák
Ing. Lukáš Burkoň Debugging 2. Testování 3. Unit testy 2.
MADSEN AccuScreen novorozenecký sluchový screener.
Astronomický seminář Práce s nadanými v oblasti Fyzika a Astronomie.
Úvodní hodina informace k předmětu ICT Úvodní hodina informace k předmětu ICT Ing. Pavel Kraják Místnost 222 linka 274.
Podmínky a tipy pro zvládnutí předmětu 12PPOK Anglická skupina 2014/2015 Ing. Petr Šatra České vysoké učení technické v Praze Ústav dopravních systémů.
Představujeme službu Samepage
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
Varianty výzkumu Kroky výzkumu Výběrový soubor
Kriteria pro testy Test stability systému Verifikační testy
E M A S Workshop Pavel Růžička, MŽP Projekt „Environmentální řízení měst se zaměřením na energetický management“ Ústí nad Labem,
1 Systémové pojetí hospodářské organizace (SHO) část 2. Stanislav Horný VŠE, katedra Systémové analýzy
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
Plán testů Tým FelPay. Testování a kvalita obecně Přispívá ke správné funkci systému Přispívá ke správné funkci systému Snižuje finanční a časové ztráty.
4IT445 – Testování a ladění v PHP Ing. Jan Mittner
E-learning ve výuce na SŠ
Evaluační strategie a evaluační plán Prabir Ganguly EURO SERVICE GROUP, s.r.o. Seminář “Sebehodnocení projektu v rámci CIP EQUAL“, 27.
KIV/ZIS cvičení 6 Tomáš Potužák. Pokračování SQL Klauzule GROUP BY a dotazy nad více tabulkami Stáhnout soubor studenti_dotazy_sql.mdb.
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
Centrum pro studium vysokého školství
KIV/PPA2 1.cvičení Cvičící: Pavel Bžoch.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Úvod: Vytvoření datové matice a pořízení dat Výzkum TV & knihy Jiří Šafr FHS UK, HiSo a ŘS Analýza kvantitativních dat AKD I. (II.) / Praktikum LS 2011,
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
Uživatelské testování použitelnosti webu v praxi World Usability Day v Praze, Adam Fendrych, telefon:
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
Zkvalitnění kompetencí pedagogů
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Architektury a techniky DS Cvičení č. 5 RNDr. David Žák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Design kvantitativního výzkumu 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2011 poslední aktualizace Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz UK FHS.
KIV/PPA2 1.cvičení Cvičící: Pavel Bžoch. Údaje o cvičícím Pavel Bžoch Kancelář: UL408 Konzultační hodiny: –Středa 12:05 – 12:50 –Čtvrtek 11:10 – 11:55.
INFORMATIKA 8 Windows do r III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
1 Řízení implementace IS a SS* Šablony. 2 Vzorové postupy.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Návrh systému sdílení GIS dat v rámci společnosti MND,a. s. Vedoucí Ing. Jan Růžička Ph.D.
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Úvod: Vytvoření datové matice a pořízení dat Výzkum TV & knihy Jiří Šafr FHS UK, HiSo a ŘS Analýza kvantitativních dat AKD I. (II.) / Praktikum LS 2011,
1 Systémové pojetí hospodářské organizace (SHO) část 2. Stanislav Horný VŠE, katedra Systémové analýzy
Inteligentní křeslo Sběr a vizualizace dat Aplikace Simulátor křesla Informační infrastruktura Aplikační studie Psota Jiří Musial.
Pilotní tréninky hotel Zlatý Orel K1- K14 Výsledky hodnocení tréninku kompetencí: Bilanční workshop hotel Troyer
Doc. RNDr. František Koliba, CSc. Katedry Informatiky a matematiky OPF SU Budova A Informatika pro ekonomy II INM / BPNIE Přednáška.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Jitka Bradáčová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ Čj.7.Bra.16 _popis_umeleckeho_dila.
C O N N E C T I N G B U S I N E S S & T E C H N O L O G Y Seminář č.20 - Příprava lékáren na ePreskripci a poskytování údajů o vydaných LP Roman Slowioczek,
Varianty výzkumu Kroky výzkumu Výběrový soubor
DOBRÁ péče naplánování změn, vzájemná podpora, vzdělávání, informace
Zahraniční praxe BIRMINGHAM
Autor: Mgr. Ivana Tesařová
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
Jiří Chmelík Semestr: podzim 2015
Úvodní seminář Klíčová aktivita č. 3
Uživatelské testování webu – teorie a praxe
Daniel Pek Birmingham 16. Duben – 14. květen 2016
Návod k použití 1 Odstraňte čáry a texty, které nepotřebujete. 2
Transkript prezentace:

Cvičení #8 Testování uživatelského rozhraní

TUR 2011 – INTRODUCTION – [2] Dnešní program Úvod (10’) – –Představit úlohu Testování synchronizačního software – –Ustavení týmů (3 až 4 lidé) Demonstrace ulabu (25’) Příprava na úlohu (25’) – –Pre-test questionnaire – –Screener – –Post-test questionnaire Průběh řešení úlohy B

TUR 2011 – INTRODUCTION – [3] Průběh řešení úlohy Vytvořte dotazníky – –Pre-test, Screener, Post-test dotazníky (Úkoly jsou již připravené) – –Existuje několik základních variant software a úkolů Zarezervujte si laboratoř Proveďte testy – –Máte čas během následujících 3 týdnů – –Hodina na přípravu setupu + pilotní test – –Hodina na každého z účastníků Zpracujte dokumenty B1 a B2

TUR 2011 – INTRODUCTION – [4] Organizace práce Rezervace – –Máte čas během následujících 3 týdnů – – em cvičícímu – –Sledujte stav na – –Možnost společné rezervace několika týmům za účelem seznámení se s prostředím Klíč k laboratoři – –Pokud není naplánován žádný test, je klíč u vrátného budovy E – –Vrátný může vydat klíč jen tomu, kdo je na seznamu – –Pokud je naplánován test, zodpovídá za něj tým, který je v kalendáři – –POZOR: Vracejte klíč včas zpět k vrátnému, ať neohrozíte práci dalších týmů

TUR 2011 – INTRODUCTION – [5] Předmět testování Synchronizační software systému souborů – –Allways sync – –Sync back – –SyncToy – –Synkron – –FreeFileSync – –PureSync

TUR 2011 – INTRODUCTION – [6] Testovací úlohy Instalace Nastavení synchronizace („co s čím synchronizovat“) Provedení synchronizace (vyberte si z následujícího:) – –Vznikl nový soubor – –Byl smazán soubor – –Byl modifikován soubor Kolize Na jednom místě soubor smazán, na druhém modifikován, atd.

TUR 2011 – INTRODUCTION – [7] Účastníci Spolužáci nebo vaši známí Nebuďte účastníky pro tým, který testuje stejný software jako váš tým. Nikdo by neměl být účastníkem vícekrát v testu stejného software.

TUR 2011 – INTRODUCTION – [8] 1. Určení cíle a kostry testu: Seznam úkolů Pre-test dotazník Seznam úkolů Post-test dotazník

TUR 2011 – INTRODUCTION – [9] Screener

TUR 2011 – INTRODUCTION – [10] Dotazníky Viz PDF