Alena Dvořáková 12 let 7.A Základní škola Šumperk, Vrchlického 22,Šumperk 7871 Tel.:583 212 705.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Zákon o sociálních službách
Vztahy mezi lidmi 7. ročník - září.
 Projekt E-Bezpečí je celorepublikový projekt zaměřený na prevenci, vzdělávání, výzkum, intervenci a osvětu spojenou rizikovým chováním na internetu.
Název: Co mi hrozí Vypracovali:Kateřina Kratochvílová a Jiří Virgl
STALKING Lucie Nimmrichterová 12 let 7.A
Právo na čest a důstojnost, právo na slovní projevy osobní povahy
Sociální psychologie Sociální skupiny.
Domácí násilí.
DATA RETENTION Z POHLEDU OPERÁTORA DIGITÁLNÍ VÝZVY 2014 Martin Cach Data Privacy & Security Officer UPC Česká republika, s.r.o.
KYBERSTALKING Kyberstalking se odvozuje od pojmu stalking (česky „stopování“, „lovení“). Volně se toto slovo vykládá jako pronásledování, opakované a stupňující.
Ondřej Procházka 13 let 7.B Základní škola Šumperk,Vrchlického 22. Šumperk Tel
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
CHOVÁNÍ = činnost, která spojuje člověka s prostředím.
PHDR.HANA PAZLAROVÁ, PH.D Rizikové skupiny 6. Opakování Jaká jsou tři hlavní období vývoje kriminologie? Jmenujte některé kriminologické teorie.
Rozdíly mezi osobnostmi
Jak jsou informovaní naši žáci- dotazníkový průzkum 11/2014 Kyberšikana S postupem doby a technickým vývojem se na scéně objevila tzv. kyberšikana. Jedná.
VY_32_INOVACE_PSYPS15760ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Stalking Lucie Kobierská 13 let,7.A 5.ZŠ Šumperk Vrchlického 22 Šumperk Tel:
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Dej si pozor ať tě taky někdo neuloví Když vás někdo šikanuje volejte:  Policie -158  Městská policie -156  Celostátní bezpečnostní linka -112.
NEBO-LI PRONÁSLEDOVÁNÍ OBĚTI CIZÍM ČLOVĚKEM, VYHROŽOVÁNÍ POMOCÍ SMS A VULGÁRNÍCH Ů Viktor Vašát 12 let 7.b Základní škola Šumperk,Vrchlického 22,Šumperk.
STALKING Denisa Dubská 7.B ZŠ Šumperk,Vrchlického 22,Šumperk
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
Hrou proti AIDS Je interaktivní projekt primární prevence HIV/AIDS, jehož cílem je dát mládeži možnost netradičním způsobem, tj. hrou, osvojit si základní.
Zpravodajská licence, par. 12 Občanského zákoníku Fyzická osoba má právo na ochranu projevů osobní povahy, proto mohou být použity nebo pořízeny jen se.
TRESTNÍ PRÁVO Objekt trestného činu Mgr. Petr Čechák, Ph.D.
Vytvořil: David Dvořák VII.B, 12 let Základní škola Šumperk,Vrchlického 22, Šumperk Tel:
MOŽNOSTI INTERVENCE – SEKTY
Kyberšikana.
Bílý kruh bezpečí pobočka Brno
Sociální patologie SCPT SCPA
Správní právo procesní instituty Jana Jurníková. Procesní pojmy a instituty obecný úvod část druhá s.ř. Vztahují se na všechny fáze správního.
Stalking z pohledu psychologa PhDr. Marie Štorková.
Konference Městské kamerové dohlížecí systémy a ochrana osobních údajů, Praha 18. února 2011 PhDr. Miroslava Matoušová Úřad pro ochranu osobních údajů.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Stalking v policejní praxi Odborná konference Praha por. Bc. Andrea Kornetová 4. odd. OK ÚO SKPV MŘP Brno-město NEBEZPEČNÉ PRONÁSLEDOVÁNÍ -
KYBERŠIKANA. Co je kyberšikana? Kyberšikana je šikanování jiné osoby (ubližování, ztrapňování, obtěžování, ohrožování, zastrašování) s využitím internetu,
Kyberšikana Kybergrooming Sexting. Záměrné zneužití informačních komunikačních technologií k činnostem, které mají druhého vyvést z rovnováhy.  Šikanování.
KYBERŠIKANA Prezentace ke stáži MVČR2, projekt E-SYNERGIE Jana Drlíková.
Stalking nebezpečné pronásledování Trestní zákoník - § 354.
Bezpečnost na internetu zpracovala: Lada Kuksová.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
Trestná činnost páchaná na seniorech Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy.
Domácí násilí ©Manová Pavla, Bc.. Domácí násilí je fyzické, psychické anebo sexuální násilí mezi blízkými osobami, ke kterému dochází opakovaně v jejich.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_94 Licence: CC BY-NC-SA 3.0 Jméno autora:
Bezpečnost na internetu Zpracovala: Kateřina Svačinová, 6.B.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
 Trestní právo  - odvětví práva, které chrání společnost, stát a občany před kriminalitou tím, že postihuje jednání, které je nebezpečné a nežádoucí.
Název projektu: Moderní škola
Stalking Jak zlepšit pomoc obětem?
Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová
Phdr.Hana pazlarová, ph.d
Univerzita Palackého, Olomouc Petra Martináková
PROSTěsdělovací styl TEORIE.
KOMUNIKACE Zápis do sešitu
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_07 Vlastnictví majetku
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
KYBERŠIKANA.
POZNÁMKY KE STALKINGU NA ZÁKLADĚ ZKUŠENOSTÍ Z PRAXE ZPRACOVALA mjr. Mgr. Klára Zbořilová, Ph.D. říjen 2016.
Shrnutí Jana Konečná.
5. Rodina jako výchovný činitel, předškolní pedagog
Kyberšikana – manuál pro rodiče
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Phdr.Hana pazlarová, ph.d
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

Alena Dvořáková 12 let 7.A Základní škola Šumperk, Vrchlického 22,Šumperk 7871 Tel.:

Je nebezpečné pronásledování.Anglický výraz "stalking" původně znamenal stopovat (zvěř). V současné terminologii překlad slova "stalking" nabídne překladač výrazy: sledující, honba, lovecký…

Stalker je člověk patologicky posedlý zájmem o jinou osobu, často veřejně známou. Projevuje se zejména opakovaným fyzickým sledováním, nechtěnými kontakty (dopisy atp.), dlouhodobým sledováním aktivit dotyčné osoby a sbíráním informací o ní, případně nemístným oslovováním jejích příbuzných, přátel atp. Takový zájem cílenou osobu obtěžuje, narušuje její soukromí a může vzbuzovat strach; někdy ústí až v trestní stíhání stalkera.

Stalking: Anglický výraz "stalking" původně znamenal stopovat (zvěř). V současné terminologii překlad slova "stalking" nabídne překladač výrazy: sledující, honba, lovecký… Z hlediska psychiatrie či kriminologie je slovo stalking chápáno jako zlovolné a úmyslné pronásledování a obtěžování jiné osoby, které pak u oběti snižuje kvalitu jejího života a ohrožuje její bezpečnost. Jinak řečeno, pod anglickým pojmem "stalking" si lze představit různé varianty pronásledování oběti. Kyberstalking:člověk až patologicky posedlý zájmem o jinou osobu, často veřejně známou. Osoba, která sleduje jiné lidi až v neúměrné míře.

Mezi nejdůležitější hlavní znaky patří opakované a dlouhodobé obtěžování jiné osoby (ať už známé či neznámé), nevyžádanou a nechtěnou pozorností.

přímo a jednoznačně dejte stalkerovi na vědomí, že nemáte o jeho projevy zájem. Současně se bez výjimky vyhněte schůzkám, esemeskování apod. nové a nové kontakty stalkera jen posilují, neboť s jídlem roste chuť - pokud jste obětí obtěžování, využijte policii - uchovejte si všechny projevy a důkazy obtěžování (záznamy telef. hovorů, dopisy, y, SMS zprávy…) - po dobu obtěžování změňte své chování a zvyky (výměna zámků, změna nákupního střediska, pohybujte se po jiných trasách apod.) - mimo domov se pohybujte s dalším členem rodiny nebo jinou důvěryhodnou osobou. Domluvte si vzájemný postup v případě, že nastane krizová situace - noste u sebe legální prostředky pro svoji obranu (pepřový sprej, alarm, noste u sebe mobilní telefon pro případ přivolání pomoci)