Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, 5. 9. 2007 AIP ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Nadpis Lexikon úspěšného podnikání aneb Jak rozjet svou firmu Jana Merunková.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Jan Kofroň Seminář Galerie inovací FOR INDUSTRY,
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Jak se učí inovační podnikání
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2013 podvacáté Pavel Švejda Praha, 3. prosince 2013 INOVACE 2013, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR INOVAČNÍ PODNIKÁNÍ A JEHO PODPORA Jan Kofroň Seminář Efektivní marketing PARDUBICE,
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
Modul C1 - Systémy právní ochrany duševního vlastnictví
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Ochrana průmyslového vlastnictví jako jeden z nástrojů zkvalitnění inovačního procesu Pavel Švejda ÚPV, Praha, 1. června.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2010 posedmnácté Pavel Švejda Praha, 30. listopadu 2010 INOVACE 2010, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Pavel Švejda Inovační potenciál ČR Praha, 10. září 2008.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Jan Kofroň Klub inovačních firem AIP ČR Brno,
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR RIS3 krajů ČR a RIS3 ČR včera, dnes a zítra Pavel Švejda Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno, 24. dubna 2014.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2011 poosmnácté Pavel Švejda Praha, 6. prosince 2011 INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ REGIONÁLNÍ KOLA SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ STUDENTSKÝ INOVATIVNÍ PODNIKATELSKÝ.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2012 podevatenácté Pavel Švejda Praha, 4. prosince 2012 INOVACE 2012, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR a Klub inovačních firem AIP ČR Pavel Švejda Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 5.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR K čemu slouží Technologický profil ČR pro inovační firmy? Jsme připraveni na zvládnutí inovačních procesů? Pavel Švejda.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání; vysoké školy a inovace Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR INOVACE 2007 Plenární sekce 4.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s. Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2015.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s. Seminář Inovační potenciál ČR Pavel Švejda Praha, 8. září 2016.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Obor Podniková ekonomika Ústav podnikové ekonomiky.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR

Obsah  Základní pojmy  Etapy přípravy odborníků  Nová témata  Systémové aspekty  Návrh dalšího postupu  Nejvýznamnější aktivity AIP ČR AIP ČR

Základní pojmy Jsou uvedeny v dnes křtěné publikaci Inovační podnikání; další důležité pojmy:  Systém inovačního podnikání v ČR  Inovační podnikání  Transfer technologií  Vědeckotechnický park  Inovační firma  Inovační proces a analogický investiční proces AIP ČR

Etapy přípravy odborníků  1. Etapa – : Nástavbové studium Inovační podnikání na FSV ČVÚT  2. Etapa – : Úspěšné uplatnění absolventů 1. etapy  3. Etapa – : Ustavení pracovního týmu AIP ČR „Výchova“  4. Etapa : Publikace „Základy inovačního podnikání“ (P. Švejda a kol., 2002)  5. Etapa : Příprava odborníků na 11 VŠ v ČR, publikace Řízení inovací v podniku (M. Pittner, P. Švejda, 2004)  6. Etapa od 2007: Publikace Inovační podnikání (autorský kolektiv pod vedením P. Švejdy, dnes křtíme) AIP ČR

Nová témata  Inovační produkty (výrobky, technologické postupy a služby) a způsoby jejich hodnocení  Efektivnost inovací  Marketing inovací  Inovační potenciál  Inovační inženýrství  Mezinárodní spolupráce ve VaVaI AIP ČR

Systémové aspekty  Pedagogické aspekty s cílem využívat multimediální nástroje a další metody včetně E-Learningu (začít na základních školách)  Obsahové zaměření, jehož základem je průnik technických, ekonomických a společenskovědních oborů  Stanovení typu živnosti v této oblasti vázanou na autorizaci obdobnou ČKAIT AIP ČR

Návrh dalšího postupu  Celoškolská nabídka volitelných předmětů v rámci ČVUT, od školního roku 2008/9 předmět Inovační podnikání.  Volitelný blok Inovační inženýrství v rámci magisterského studia v působnosti K126 FSv ČVUT v Praze  Obor Inovační inženýrství na vybraných VŠ v ČR s využitím zkušeností FSv ČVUT v Praze. AIP ČR

Nejvýznamnější aktivity AIP ČR  Partner projektu CIVL (JPD 3)  Partner projektu CPK (JPD 3)  Školení zástupců AIP ČR v krajích  Příprava projektů v rámci OP AIP ČR

Děkuji za pozornost Pavel Švejda tel.: AIP ČR