Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí
Advertisements

Registrace agend orgánů veřejné moci
Změny v poskytování dat územní identifikace
Editace RÚIAN - nové povinnosti obcí a stavebních úřadů
RÚIAN Registr územní identifikace, adres a nemovitostí
Kontroly dat RÚIAN a jejich opravy
Základní registry veřejné správy
Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci.
POSTUP STAVEBNÍCH ÚŘADŮ při zápisu do registru územní identifikace Jiří Košťál ČÚZK červen 2011.
Novinky v registru RÚIAN Jiří Formánek. Obsah prezentace  Územní identifikace a adresy  Principy sdílení údajů v základních registrech  Novinky v registru.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Současný stav a další vývoj RÚIAN
Právo a katastr nemovitostí
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Matrika Bc. Jan Podloučka.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Základní registry Praktická práce
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Vytěžování dat z RÚIAN - VDP, VFR, služby INSPIRE
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Soubor popisných informací (SPI) ISKN 2
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Základní registry ve veřejné správě
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
Bez čeho to nepůjde? Bez registrů ! Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra.
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Územní identifikace a adresy z pohledu MPSV
Bc. Jan Podloučka.  Základní registry  Zapisovatelé do ISEO   Práce s CzechPOINTem ◦ Ohlašovna – trvalý pobyt ◦ Ohlašovna – doručovací.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Základní registry.
RÚIAN základní informace
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
E PUSA (elektronický portál územních samospráv)
identifikačního registru UIR-ADR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Městský úřad Odolena Voda má následující odbory Odbor tajemníka ( administrativa a organizace činnosti úřadu, právní služba města, správa Základních.
Kontroly dat RÚIAN Kateřina Burešová. 2 Obsah prezentace Praha  Vznik nesouladů  Porovnání a kontroly dat RÚIAN  Kontrola stavebních objektů.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň.
Projekt Vybudování Registru územní identifikace, adres a nemovitostí a modernizace Informačního systému katastru nemovitostí ČÚZK (projekt RUIAN) Český.
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
Aktuální informace - RÚIAN Marika Kopkášová. Obsah 1) novinky RÚIAN/ISÚI/VDP (změny 2015, 2016) 2) připravované změny v legislativě (vazba na RÚIAN) 3)
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí (RÚIAN) Ing. Tomáš Holenda, Ing. Jiří Košťál oddělení RÚIAN odboru 24, ČÚZK Konference „Osvěta k základním.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Základní registry Připojení agendových informačních systémů k Základním registrům“ ►§5 (3) Orgán veřejné moci získává údaje vedené v základním registru.
Problémy a dotazy editorů ISÚI, modelové příklady Martina Kohoutová.
Reklamace Provázanost ISÚI a ISKN Hana Gubániová.
Městský úřad Nový Bydžov 7. prosince 2011 Ondřej NEUMAN, Martin KOŘÍNEK Schůzka obcí správního území ORP Nový Bydžov Schůzka obcí správního území ORP Nový.
Městský úřad Nový Bydžov 12. února 2014 Ing. Ondřej NEUMAN, MBA Schůzka obcí správního území ORP Nový Bydžov Schůzka obcí správního území ORP Nový Bydžov.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
E-UtilityReport WEBOVÉ ŘEŠENÍ PRO VYJADŘOVÁNÍ K EXISTENCI SÍTÍ.
Zákon o sdílení dat při výkonu veřejné správy
EGonovi tluče srdce!!!.
Mgr. Zuzana Strnadová Krajský úřad Libereckého kraje
Zkvalitňování katastrálních map po roce 2017
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
POSTUP STAVEBNÍCH ÚŘADŮ při zápisu do registru územní identifikace Jiří Košťál ČÚZK červen 2011.
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Pracovní setkání starostů a pracovníků z obcí správního obvodu Statutárního města Kladna
Transkript prezentace:

Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou správu vedeny závazné informace o územní identifikaci a adresách Údaje vedené v RÚIAN jsou považovány za referenční – tzn. aktuální, platné, jednotné a závazné pro používání v agendách veřejné správy. V Registru obyvatel a Registru osob se vedou odkazy na adresní místa v RÚIAN Obsah RÚIAN: Stát, kraj, okres, ORP, POU, obec, část obce, městský obvod/část … Katastrální území, parcela, způsob ochrany pozemku, bonitovaný díl parcely Ulice, stavební objekt, TEA, adresní místo, způsob ochrany stavebního objektu Volební okrsky, ZSJ Aktualizace údajů RÚIAN probíhá on-line, editoři (zapisovatelé) jsou i obce a starostové

Povinnost obce/starosty Co zapisuje obec? Ulice Stavební objekty, které nevyžadují stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu Adresní místa těchto stavebních objektů Agenda A123 Územní identifikace CR2573 – obecní úřady Přístupové role: o-editor, o-schvalovatel, o-distributor Co zapisuje starosta? Volební okrsky (obce s více volebními okrsky) Agenda A1281 Volby do zastupitelstev obcí CR10305 – stanovení stálých volebních okrsků Přístupová role: starosta

Informační systém územní identifikace - ISÚI Agendový informační systém ve správě ČÚZK Prostřednictvím ISÚI se zapisuje do RÚIAN Informace, novinky, návody, školící program a kontakt na podporu na stránkách Podpora: , Kontaktní formulář formulář helpdesku

Veřejnoprávní smlouva Obec však může tuto povinnost delegovat jiné obci či městu veřejnoprávní smlouvou (neplatí pro stavební úřady ani pro agendu CR10305 – stanovení stálých volebních okrsků) Vzor této smlouvy je uložen na internetových stránkách RÚIANinternetových stránkách RÚIAN