RUSKO Jan Vaněk.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Advertisements

Rusko (Ruská federace)
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
R U S K O Obrázek 1 EU – OP VK – III/2 ICT DUM 20
Rusko Největší země světa, rozkládající se na evropském i asijském kontinentu. 2/3 země leží v tzv. severní zóně s trvale nepříznivými klimatickými podmínkami.
RUSKO Světová velmoc.
Rusko Jarmila Kovářová.
Norsko Zeměpis Heřmánek Eduard 6.A.
VENEZUELA Veronika Jeřábková.
INDIE.
Východní Evropa – Ukrajina
KANADA Je rozlohou druhá největší země světa.
Rusko.
SEVERNÍ ASIE - SIBIŘ.
Polsko Eliška Pokorná.
SRBSKO.
Nerostné suroviny Evropy
Zeměpis 7. ročník Zpracovala: Mgr. Jitka Tkadlecová
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
KANADA Lenka Lebdušková.
Transsiberianul Má délku 9289 km a přechází přes osm časových pásem. Je nejdelší dráhou na světě. Její stavba byla zahájena za cara Nicholas II, je také.
ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km².
ASIE.
Veronika Šturcová Druhá
Oblast: Zeměpis 9. ročník
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
Rusko 20. ledna 2006.
Téma hodiny: Rusko - socioekonomické poměry Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník Anotace: Rusko – socioekonomické poměry Klíčová slova: Obyvatelstvo,
Evropa: Hospodářství a průmysl
Registrační číslo projektu
KANADA.
Rusko Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
RUSKO.
Polská republika je stát ležící ve střední Evropě.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Německo.
Nejmocnější státy Evropy
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_032_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Bývalé státy Sovětského svazu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Kanada ČÍSLO PROJEKTU:
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_EVROPA-ÚVOD ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Východní Evropa Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Urči státy, které podle tebe patří do východní Evropy  Rusko, Ukrajina, Moldavsko, Bělorusko, Estonsko, Lotyšsko, Litva __ __ __ __ __ __ __ __ __ __.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_10_Severovýchodní_Evropa_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
USA AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_16_Z7_Skála
Kanada AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_17_Z7_Skála
RUSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Ukrajina Bělorusko Moldavsko
Název učiva: Amerika severní
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Zeměpis 7. ročník
AUTOR: Mgr. Svobodová Alena
VY_32_INOVACE_160_Evropská část Ruska
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: Mgr. Libor Hrbek Název : VY_32_INOVACE_8A02Z6-8_Rusko – státní zřízení.
RUSKO VY_12_INOVACE_Rů_II_2 Název projektu: OP VK
Rusko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_368.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
EVROPA VÝCHODNÍ EVROPA – RUSKO
Obecná charakteristika kontinentu
ASIE Přírodní podmínky.
Polsko Jakub Masár 8.A Vytvořeno: :18 Vytvořeno opět s láskou a odhodláním. =)
Bolívie
Česká republika
Transkript prezentace:

RUSKO Jan Vaněk

RUSKO

Základní fakta Oficiální název je Ruská federace. Hlavní město: Moskva Počet obyvatelstva: 141,9 miliónů Státní zřízení: federativní republika Vznik: 25. prosinec 1991 (rozpadem SSSR) Současný prezident: Dmitrij Medveděv Měna: rubl (RUB) Jazyk: ruština, jazyky jednotlivých oblastí a republik Náboženství: křesťanství (silně převládá pravoslaví), Islám, buddhismus

Zeměpisná fakta Rusko je euroasijský stát. Rozloha: 17 075 400 km2 - je největším státem světa Na západě hraničí s Baltským mořem, na východě s Tichým oceánem, na severu se Severním ledovým oceánem, s mořem Laptěvů, Karským mořem, Barentsovým mořem, Východosibiřským mořem a Čukotským mořem. Nejvyšší bod: Elbrus 5642 m n. m. Časová pásma: od +2 do +11 hodin od ČR

Transsibiřská magistrála Je železniční trať spojující Moskvu a přístav Vladivostok. Je dlouhá 9 288 km. Roku 1929 se začalo s elektrizací, která trvala celých 73 let, poslední etapa byla dokončena 25. prosince 2002. Se samotnou výstavbou se začalo roku 1891, dokončena byla roku 1903. Od Moskvy je to k Uralu (tedy hranici Evropy s Asií) 1777 km. Cesta z Moskvy do Vladivostoku trvá celých šest dní. Každé dva dny vyjíždí z Jaroslavského nádraží v Moskvě expresní vlak číslo 2 „ROSSIJA“.

Moskva vlajka Moskvy Je hlavním městem Ruska s celkovým počtem obyvatel 10 504 718, žijícími na ploše s rozlohou 1 085 km². Je jedním z největších měst Evropy. Moskva je politickým, hospodářským a kulturním centrem Ruska s asi 60 univerzitami a množstvím dalších vysokých škol, kostelů, divadel a muzeí. Historické centrum je staré stovky let, v jeho středu se rozkládá trojúhelníkový Kreml a Rudé náměstí. Kreml Rudé náměstí

Moskva

Nerostné suroviny Hlavními těženými surovinami jsou ropa, zemní plyn, hnědé uhlí, nikl. Rusko má obrovské zásoby ropy a titanu. V zemi už existují velké společnosti na těžbu surovin. Hnědé uhlí Těžba ropy

Země G8 G8 je sdružení osmi nejvyspělejších států světa Francie Itálie Německo Velká Británie Rusko Japonsko USA Kanada Dohromady tyto státy představují 65% světové ekonomiky.

Zdroje: http://cs.wikipedia.org/wiki/Rusko