MATEŘSKÁ ŠKOLA OLOMOUC Blanická 16. Charakteristika školy Jedná se o předškolní zařízení, jeho nosným programem a účelem je poskytování výchovy a vzdělání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Mateřská škola Sluníčko Hradec Králové,Třebeš
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Speciálně pedagogické centrum při MŠ a ZŠ Kyjov, Za Humny 3304,
Petr Adamus.  Vycházíme z předpokladu, že osoby s autismem trpí poruchami chování, protože prostředí a většina technik učení nepočítá s jejich individuálními.
Strukturované učení PROJEKT EU
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9 MOST MEZI ŠKOLKOU A ŠKOLOU.
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
PhDr. Jitka Kendíková ZŠ J. Gutha-Jarkovského
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
INKLUZÍVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SVP
Lidé kolem nás…….. Speciální mateřská škola Blanická 16 Olomouc
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Zdravá škola.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
VÝVOJOVÁ PSYCHOLOGIE PhDr. Daniel Heller.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Základní škola a Mateřská škola Koněšín, příspěvková organizace.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
PaedDr. Jana Škrabánková, Ph.D.
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami
Teorie a metodika výchovy Lekce 3: Alternativní školství
PEDAGOGICKÁ DIAGNOSTIKA VI.
SPLBP_ZSE Základy speciální pedagogiky Etopedie
Pedagogická diagnostika
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky PdF MU Prešov,
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Odloučené pracoviště NAD PLOVÁRNOU Statutární zástupce školy Mgr. Božena Suchánková Vedoucí učitelka Věra Kopečná.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Podmínky integrace SP a legislativní opatření Radka Horáková květen 2006.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
9. Tvorba individuálního plánu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Základní škola a Praktická škola, Jičín
Všichni o ní mluví, ale víme, jak opravdu vypadá? Školní inkluze
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
9. Tvorba individuálního plánu
Pedie Co mají společné?.
Teorie a metodika výchovy Lekce 2: Alternativní školství
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
Teorie a metodika výchovy Lekce 3: Alternativní školství
Edukace rodičů dětí s autismem a postdiagnostická péče v ČR
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
NÁRODNÍ PROGRAM ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ČR
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Školní speciální pedagog Mgr
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

MATEŘSKÁ ŠKOLA OLOMOUC Blanická 16

Charakteristika školy Jedná se o předškolní zařízení, jeho nosným programem a účelem je poskytování výchovy a vzdělání dětí s postižením jako: mentální postižení autismus poruchy komunikace a chování kombinované postižení poruchy sociability

Jdeme do školy… Profil absolventů je v souladu se zdravě sebevědomým postojem k „životu“. Děti umí komunikovat, jsou samostatné a velmi kultivované v oblasti sebeobsluhy. Mají zde pevné zázemí a poznají základní principy učení a důslednost citlivě propojenou s láskou a bezpečím. Jejich připravenost na školní docházku je dobrá a děti jsou ve školách úspěšné.

…Naše terapie je život osobnostní přístup propracovaný program spolupráce s rodiči realizace prvků TEACCH programu pro děti s poruchou autistického spektra, který je zakomponován do rámcového vzdělávacího plánu individuální plány pro všechny děti rodinný charakter otevřený systém práce pro vstup studentů, odborníků i veřejnosti

Učební plány… Přehled učebních plánů: Záměrem bylo skloubení prvků strukturovaného systému TEACCH, programu s principy a metodami běžné předškolní pedagogiky. Tento záměr je realizován vzhledem k nesourodé skupině dětí, jak věkem, tak typem postižení. Je respektován Rámcový plán, ze kterého také vychází roční plán IVP. Cíle: Hlavním cílem je efektivní aktivizace a rozvoj všech složek osobnosti dítěte v přirozeném procesu jeho vývoje s respektováním jeho individuality.

Filozofie školy… Prioritou tohoto zařízení je osobnostní přístup. Ten zahrnuje postoj, že nikoliv postižení, ale zdravá osobnost je rozhodující pro další plnohodnotný život dítěte. Realizace se daří, k čemuž přispívá i charakter rodinného prostředí, které na tuto myšlenku navazuje. Tato filozofie je uplatňována i směrem k rodičům a všem pracovníkům školy. Nedílnou součástí je proto propracovaný systém spolupráce s rodinou, který je specifický pro toto zařízení

ředitelna

Prezentaci zpracovaly Aneta Tomeczková Petra Poláčková Jana Prokešová