CZ.1.07/2.4.00/17.0080 „Rozvoj spolupráce formou stáží a odborných praxí v oblasti řízení letového provozu, VŠB – TU Ostrava“ HACD 2011 - Praha Ing. František.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Komunitární program PROGRESS
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Projektové poradenství Lukáš PROCHÁZKA Technologické centrum AV ČR.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Technologické platformy a dopravní výzkum
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
CZEch Liaison Office CZELO MŠMT Národní informační centrum pro evropský výzkum (NICER) Správní rada CZELO reprezentanti zastoupených organizací České výzkumné.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Medicínské informační centrum pro evropské projekty Medical Information Centre for European Projects.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
__________________________________________________________ VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum __________________________________________________________.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2010 posedmnácté Pavel Švejda Praha, 30. listopadu 2010 INOVACE 2010, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Podpora inovačních podniků prostřednictvím sítě Enterprise Europe Network Lukáš Procházka, TC AV ČR European Commission Enterprise and Industry.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Služby pro podporu podnikání – síť Enterprise Europe Network Andrea.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Program Horizont 2020 – současný stav projednávání a podpora účasti.
TECHNOLOGICKÉ CENTRUM AV ČR a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Akce: Workshop "Evropská podpora výzkumu v oblasti dopravy a možnosti zapojení subjektů České republiky v období 2016–2017" Datum: Místo: Kongresové.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Praha, 23. března 2017 Alice Štollová Kovandová
TTnet (Training of Trainers Network)
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
I. Dvořák Zahajovací setkání
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Technologická platforma Strojírenská výrobní technika
PŘEDSTAVENÍ KLASTRU Ing. Jiří Herinek pověřený manažer klastru
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
Transkript prezentace:

CZ.1.07/2.4.00/ „Rozvoj spolupráce formou stáží a odborných praxí v oblasti řízení letového provozu, VŠB – TU Ostrava“ HACD Praha Ing. František Martinec, CSc. Ostrava, – 1. Informačně-konzultační den SEMINÁR - HoneywelL Aerspace Cooperation Day

Akce byla pořádána za podpory projektů: NICER (Národní kontaktní organizace pro evropský výzkum) a Enterprise Europe Network. Seminář se konal 22. listopadu 2011 od 9:30 v konferenčních prostorách Technologického centra AV ČR, Ve Struhách 27, Praha 6.: Seminář, jehož cílem bylo představení aktivit firmy Honeywell v ČR a vyhledání nových partnerů pro spolupráci v rámci připravovaných projektů a vývojových záměrů v následujících oblastech: - Mechatronické systémy - Elektrické systémy - Řízení letu - Řídící systémy motoru (FADEC) - Řízení letového prostoru - Crew Interface - Datová komunikace - Avionické systémy - Navigační systémy - Bezpečnost - Ochrana života SEMINÁR - HoneywelL Aerspace Cooperation Day - HACD

Národní informační centrum pro evropský výzkum je projekt Technologického centra poskytující komplexní podporu pracovištím České republiky při jejich zapojování do Evropského výzkumného prostoru (ERA). Projekt NICER je finančně podporován MŠMT. V rámci projektu NICER Technologické centrum: Zabezpečuje činnost národních kontaktních pracovníků (NCP) pro 7. rámcový program (7. RP) EU, kteří organizují hromadné informační a školicí akce o 7. RP a poskytují odborné konzultace jednotlivým týmům, které se účastní přípravy a řešení konkrétních projektů 7. RP, zvláštní pozornost je přitom věnována malým a středním podnikům. Spravuje systém finanční podpory přípravy velkých projektů 7.RP. Vydává ECHO – dvouměsíčník zaměřený na informace o ERA – a další publikace specializované na problematiku RP. Je prostřednictvím aktivit NCP napojeno na evropskou síť národních kontaktních bodů pro RP a na národní informační síť NINET a další kontaktní místa v ČR, a přispívá tak k vytváření vazeb mezi zdejšími pracovišti a ERA. Spolupracuje s Evropskou komisí a se zástupci ČR v programových výborech pro 7. RP a programu COST. Rozvíjí těsnou spolupráci s odborem mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT, zejména při monitorování účasti ČR v 7. RP a jeho využití pro analytické studie a pro vytváření koncepce účasti ČR v ERA.

Výběr článků zástupců Technologické centrum AV ČR Úvod: Organizace semináře - Ilona Babková Technologické centrum AV ČR Eva Hillerová - odborná část za Technologické centrum AV ČR Výběr článků z semináře. Eva Hillerová: Podpora zájemců o účast c evropských programech provázkům a inovace Evropska podpora Strukturální fondy – 7. rámcový program – zdroje informací CORDIS en.html en.html Evropská podpora sítě národních kontaktů – program ICT – projekt IDEALIS 2014 Národní podpora – odborné národní organizace NICER III Letectví OKO lV – ICT – informační a komunikační technologie Otevřené a plánované výzvy JTI - informace Další iniciativy a uskupení Základní zdroj informací

Vystoupení zástupců Honeywell ČR 1. Josef Doležal – Honeywell ČR: Divize Honeywell ČR Části/divize Honeywell ČR : Aerospace Automation and Control Solution Speciality Materiále Transportation Systems Historie v ČR od roku 1962 – obchodní zatoupení od roku 1993 – výzkum a vývoj od roku 2001 – výroba od roku 2004 – strategické služby Rozmístění pracovišť Praha – Honeywell spol.s.r.o. Brno – HTS CZ.c.z. Security products c.z. Brno.c.z. Olomouc – Honeywel Aerospace Olomouc s.r.o.

Přehled projektů s podporou EU EU a ČR: ARTEMIS JU SESAR JU ESA CIS FP 6, FP7 TIP, Alfa, Centra Competence atd Technologické zaměření: Advanced Systéme and Prototyping Air Trafic Management Comunication, Navigation, Surveilance an Control Crew interface/Human factors Platform systéme Automatic and Control Solution

2. Petr Ondra: Přehled projektů s veřejnou kontrolou 2.1.Popsal jednotlivé projekty do kterých je firma Honeywell zapojena ARTEMIS JU SESAR JU ESA CIS FP 6, FP7 TIP, Alfa, Centra Competence 2.2. Budoucnost technologické oblasti: a) Navigace Multi Constellation GNSS receiver b) Crew interface - Nové pokročiůé techniky v oblasti interakce člověk – stroj v kabíne letadla c) Unmanned Aircraft Systemm (UAS) Problematika bezpilotních systémů d) Materiály a procesy Structural Health Monitoring/Condition Based Maintenance

3. Janulík: Popis zaměření jednotlivých části firmy Honeywell ČR Aerospace – dodavatel leteckých motorů HTS: - řízení motoru - řízení letu - elektronický Hardware - testovací služby - navádění a navigace AATE - Advanced Systéme and Prototyping - Air Trafic Management - Datalinky and Crew Interface - Communications, Navigation and Surveillance systéme - Platform Systéme - Materials and Prcesses Honeywell Aerospace Olomouc s.r.o. - Výroba komplexních plechových součástí do turbínových motorů a APU.

Výsledky setkání se zástupci Honeywell ČR Setkání se zástupci firmy Honeywell ČR bylo na základě přihlášení v odpoledních hodinách – podlě programu. Kromě toho bylo možné diskutovat v době přestávek a oběda. Setkání na základě přihlášky proběhlo s panem Petrem Ondrou za účelem: seznáméní o projektu řešeném na ULD ID FS VŠB TU Ostrava k ŘLP a pozvání zástupce firmy Honeywell na workshop do Ostravy na problematiku ŘLP a k zaměření nových systémů připravovaných firmou Honeywell. možné spolupráce v oblasti lidského činitele. Setkání proběhlo i s panem Ondřejem Koukolem za účelem diskuse o možné spolupráci v problematice UAS. Na základě dohody v diskusi byl zaslán mail oběma zástupcům firmy Honeywell s návrhem spolupráce.

Navázané kontakty Petr Ondra - Divize Honeywell ČR, Brno Ondřej Koukol - Divize Honeywell ČR, Brno Janulík - Divize Honeywell ČR, Brno Petr Frýbl - Univerzity of West Bohemia, Plzeň, RICE Pavel Turjanica - Univerzity of West Bohemia, Plzeň, RICE

Zhodnocení Cílem semináře bylo představení aktivit firmy Honeywell v ČR a vyhledání nových partnerů pro spolupráci v rámci připravovaných projektů a vývojových záměrů v uvedených oblastech. Na semináři byli získány informaci kromě firmy Honeywell i informace o Technologické centrum AV ČR. V rámci konzultací byl pozván zástupce firmy Honeywell na workshop do Ostravy na problematiku ŘLP.