TANEČNÍ KONZERVATOŘE – situace a okruhy témat

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Advertisements

VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ v Plzeňském kraji Plánování lidských zdrojů Svaz průmyslu a dopravy ČR, Západočeská univerzita v Plzni, Česko-německá obchodní.
TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA Program podpory při změně povolání (podněty k diskusi) Roman Vašek.
Analýza dotazníků projektu National Teams of ECVET Experts
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Workshop W2c Praha, Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Distanční studium na OPF SU František Koliba Petr Korviny.
TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA 20 let jednání o nastavení sociálního programu pro tanečníky Zdeněk Prokeš.
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
Komunikační techniky užívané v komunikaci sluchově postižených studentů s vyučujícími na vysoké škole Lenka Doležalová Brno, 2007.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.
Příklady zahraničních programů
Situace tanečníků v České republice (průzkum 2011)
BALET V ČESKÉ REPUBLICE PO ROCE 1989
VYSOKÉ ŠKOLY v datech Ústavu pro informace ve vzdělávání.
Filozofické fakulty a příprava budoucích učitelů Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Jiří Lach – děkan.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Pohled průmyslových firem na kvalitu českého technického vzdělávání Výsledky průzkumu Francouzsko-české obchodní komory v rámci Roku průmyslu a technického.
Webový portál Budoucnost profesí Ing. Marta Salavová Mgr. Hana Žáčková Národní observatoř zaměstnanosti.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Střední odborná škola a Gymnázium, Liberec, Na Bojišti 15 Tel.: , Fax: www. sosag.cz.
"N OVÁ " MATURITA A I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE New school-leaving exam and ICT Vladimír Očenášek 1.
SOUČASNÁ SITUACE V ČR, MOŽNOSTI A ZMĚNY DO BUDOUCNA
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
AKADEMIE – situace a okruhy témat Roman Vašek. Kvalifikace profesionálních tanečníků v ČR (rok 2011)
SOS a SOU, Kladno, U Hvězdy 2279 představuje Otázky demografických změn a poptávky trhu práce - vzdělávání dospělých.
Co a jak po základní škole?
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Profesně pracovní způsobilost člověka a její edukační utváření
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
Kvalita ve vzdělávání - kvalita VŠ. Co je to kvalita? Kvalitou (vzdělávacích procesů, vzdělávacích institucí, vzdělávací soustavy se rozumí žádoucí (optimální)
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
CTY CE – Centrum pro talentované děti a mládež Jeanne Bočková.
"N OVÁ " MATURITA A I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE New school-leaving exam and ICT Vladimír Očenášek 1.
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Chování kupujících  Chování kupujících je složitý proces, který ovlivňuje řada vnitřních i vnějších činitelů a marketingový odborníci mohou znalost.
ČESKO-FRANCOUZSKÉ MAGISTERSKÉ STUDIUM VEŘEJNÉ SPRÁVY - MASTER FRANCO-TCHEQUE D’ADMINISTRATION PUBLIQUE.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_EVH.3.Ste.10_Balet Datum:
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
1 HR ve věku změn: výzvy trhu práce a Průmysl 4.0 Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA AUTO
Praha, prosinec 2009SPAV - diseminační seminář1 Strukturované studium Projekt „Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky a dalšími.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
International Day 2014 Možnosti studia a stáží v zahraničí.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
PŘIŘAZENÍ HLAVNÍCH PROBLÉMŮ K JEDNOTLIVÝM PLATFORMÁM.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Prof. Ing. Hana Machková, CSc. Rektorka
Asociace ředitelů gymnázií ČR
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
REFORMA STŘEDNÍHO ŠKOLSTVÍ Zvyšování kvality a efektivity středního vzdělávání Libereckého kraje Bc. Radek Cikl náměstek hejtmana pro resort.
Aktuální informace k síti škol a školských zařízení v MSK
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Podpora technického nadání na Základní škole Ostrava, Matiční 5, přísp
Vážené kolegyně, kolegové, příznivci…..
Při technické univerzitě v Liberci
Nedostatek studentů na VŠ u technických oborů
Vliv mezinárodní situace na národnostní struktury klientely
Transkript prezentace:

TANEČNÍ KONZERVATOŘE – situace a okruhy témat Roman Vašek

Konzervatoře Příspěvkové organizace Soukromé konzervatoře Taneční konzervatoř hl. m. Prahy (od 1945) Taneční konzervatoř Brno (od 1945) Taneční oddělení Janáčkovy konzervatoře a gymnázia Ostrava (od 1959) Konzervatoř Duncan centre (od 1992) Soukromé konzervatoře Taneční centrum Praha (od 1993) Pražská Taneční konzervatoř a Střední odborná škola (od 2013) – navazuje na Taneční konzervatoř Ivo-Váni Psoty v Praze, resp. 1. soukromou taneční konzervatoř (od 1993)

Jakou zkušenost s pohybem mají studenti přijatí na taneční konzervatoře (odhad – bez Duncan centre) – průzkum 2007

Přihlášení a přijatí na taneční konzervatoře

Absolventi tanečních konzervatoří

Počet zájemců na 1 pracovní místo v baletních souborech

Genderová struktura od zájmu o studium na TK po angažmá v baletních souborech

Vývoj kvalifikovaných tanečníků v baletních souborech v letech 1962–2011

Podíl tanečníků s odpovídající kvalifikací U České republiky zahrnuti jen tanečníci baletu

Přihlášení a přijatí na Konzervatoř Duncan centre

Absolventi Konzervatoře Duncan centre

Kvalifikace profesionálních tanečníků v ČR (rok 2011)

Okruhy témat Taneční konzervatoře Jak přesvědčit talentované děti a jejich rodiče ke studiu? Proměňuje se připravenost dětí pro studium na taneční konzervatoři (talent, fyzické dispozice)? Koho vychovají taneční konzervatoře? Pouze taneční profesionály? Jsou konzervatoře motivovány, aby ukončily studium u neperspektivních žáků? Jak konzervatoře připravují na netaneční uplatnění? Jak se sleduje skutečné uplatnění absolventů?

Okruhy témat Taneční konzervatoře Jak konzervatoře ve výuce reagují na vývoj poptávky na trhu práce; na proměnu estetických, technických a jiných požadavků? Co s rostoucí konkurencí v baletních souborech? Není absolventů (škol) příliš mnoho, když poté nenajdou uplatnění? Jsou konzervatoře srovnatelné, mají své specifické zaměření, úspěšnost atd.? Jak vidí současné absolventy konzervatoří zástupci divadel a souborů?

Děkuji za pozornost Kontakt: roman.vasek@divadlo.cz Zdroje informací: Taneční průzkumy 2007, 2011 Pro roky 1962, 1972, 1976 a 1980 průzkumy prof. Vladimíra Vašuta, publikované v časopise Taneční listy BAUMOL, William J. – JEFFRI, Joan – THROSBY, David. Making changes : facilitating the transition of dancers to post-performance careers [online]. New York : The aDvANCE, 2004.