Zkušenosti z vyučování chemické teorie a jeho administrativa v e-prostoru Masarykovy univerzity Pavel Kubáček Katedra fyzikální chemie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

Spolupráce gymnázií a fakult vzdělávajících učitele Jana Coufalová Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov.
INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE prof. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
1 Informace o studiu. 2 Počty přihlášených uchazečů PrF B-PSP MPS kombin. 398 PrF B-PSP OPS kombin. 544 PrF B-PSP VYJU kombin. 366 PrF B-VS TPTSP kombin.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Informace o studiu na KITTV 2011/2012
IS MU krůček po krůčku.
Hodnocení e-learninkových opor Inovace kombinované formy studia bakalářského a magisterského studijního programu „Tělesná výchova a sport“ a jeho učitelských.
4. ročník studia (1. ročník Mg. Studia) zadání diplomové práce nejpozději do konce zkouškového období tj. do témata diplomových prací vypisují.
OBJEKTIVIZACE HODNOCENÍ ÚSTNÍ ZKOUŠKY Z ANGLICKÉHO JAZYKA
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Brno, Projekt Q – Ram Popis studijního předmětu B. Tremlová, V. Celer, J. Doubek.
Didaktické testy doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Kvalita praktické výuky a masové vzdělávání: zkušenosti PdF Vlastimil Švec & Tomáš Janík Edukační praxe v éře masového vzdělávání 6. listopadu 2013.
Ústav pedagogických věd
Témata a výstupy z jednání sekce „Engineering education“ na kongresech CHISA Josef Koubek IA ČR Inženýrská akademie České republiky a VŠCHT Praha Vysoká.
3. Celofakultní pedagogická konference1 Zapojení předních odborníků z praxe na Ekonomicko- správní fakultě Masarykovy univerzity.
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
1.1. Podpora prodeje TUTORIAL Ing. Vilém Kunz,Ph.D.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Počítačové simulace ve výuce chemie
Plošná inovace předmětů s využitím e- learningových nástrojů Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU)
Den otevřených dveří 2014 Filozofická fakulta MU založena l.p
Vítáme Vás na Pedagogické fakultě
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 4 didaktických pojmů + 2 otázky.
Specifika jazykové přípravy na Univerzitě obrany s podporou ICT
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Masarykova univerzita Právnická fakulta Pracovní skupina pro právo a informační technologie JUDr. Radim Polčák, Ph.D.
Inovace pedagogických praxí na PdF MU: výzvy a očekávání
Vítejte na Přírodovědecké fakultě
Vítejte na Přírodovědecké fakultě
S OCIALIZACE DO PROFESE UČITELE Školní pedagogika Podzimní semestr 2014 Petra Černochová, Anna-Marie Malíková.
Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU!
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
Fakulta informatiky MU Brno
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Podpora vzdělávání na vysokých školách: Mezinárodní zkušenosti a doporučení Petr Pabian, Univerzita Pardubice, Telč, Podpora.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/6.
Fakulta sociálních studií Stipendijní systém
Zápatí prezentace1 IV. celofakultní pedagogická konference
Diplomový seminář úvodní přednáška 11. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 20.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
Cíle programu – profesní a osobní rozvoj Zvýšit kvalitu kvalifikací a dovedností. Zlepšení jazykových kompetencí. Seznámení se zahraničními metodami práce.
Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Vítejte na dnešní přednášce.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Integrační trendy při tvorbě multimediálních výukových portálů pro medicínu a zdravotnictví V. Mihál, J. Potomková Lékařská fakulta Univerzity Palackého.
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Obecná didaktika ÚVOD.
Projekt Impuls / Seminář
Projekt Impuls / Seminář
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 6 didaktických pojmů + zodpovědět 2 otázky.
Zkušenosti s e-zápisy a individuální studijní plány
Cisco Networking Academy
Kreditní systém studia
BA008 Konstruktivní geometrie
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
VOLITELNÉ VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY ve 4. ročníku šk. roku 2019/20
BA008 Konstruktivní geometrie
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Možnosti e-learningu v IS MU a ukázky tvorby multimediálních učebnic
Transkript prezentace:

Zkušenosti z vyučování chemické teorie a jeho administrativa v e-prostoru Masarykovy univerzity Pavel Kubáček Katedra fyzikální chemie Zdenka Michaličková Katedra anorganické chemie Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity v Brně Kotlářská 2, Brno

Bakalářské studijní programy teoretické chemické předměty C1021 Obecná chemie C1040 Obecná chemie – seminář C1420 Obecná chemie – seminář C4660 Základy fyzikální chemie C3140 Fyzikální chemie I C4020 Fyzikální chemie II C5870 EPR spektroskopie

IS MU vývoj podpory e-učení v IS MU a.r. 98/99 základní data o studiu a.r. 03/04 agenda Studijní materiály _____________________________ PLNÁ PODPORA a.r. 04/05 e-testy - PLNÁ PODPORA  centrální a diferencovaná autentizace založená na aktuálních datech

prostředky e-učení administrativa vyučování přednáškové prezentace průběžné testování studijní hypertexty elektronické zkoušení kombinace s aktivním vyučováním

Obecná chemie - přednáška  standardní prezentace – datový projektor  úroveň obsahu  úroveň HW kopie prezentace  IS/Studijní materiály  tisk prezentace ? formát prezentace (…PDF)

Potřeby chemické prezentace chemické rovnice chemické vzorce matematické vztahy vektorová grafika bitové mapy grafy animace video

Psal se rok Bylo to na Velikonoce. Osmnáctiletý William Perkin (tehdy asistent A. W. Hoffmanna z Bonnu, prvního ředitele Royal College) se rozhodl ve své domácí laboratoři vyrobit chinin … Perkin se svojí ženou při 50. výročí mauvie

B orbitaly stejného typu symetrie interagují Li 2 až C 2

konvence

chiralita

Procvičování „domácí úkoly“ v IS v angličtině na 10 dnů s možností opakování celkem 200 bodů ze 700 minimální počet bodů k ukončení: 300 zpětná vazba příprava na formu e-zkoušky

Seminář – aktivní vyučování Scientific Teaching - Science (vol. 304, 23. duben 2004) Jo Handelsmanové et al.: „education should be founded on scientific teaching, in which teaching is approached with the same rigor as science at its best“ (školství má být postaveno na vědeckém vyučování, k němuž se přistupuje podle nanejvýš přísných kritérií, stejně jako k vědecké práci) výzkumné univerzity k vědeckému vyučování přistupují spíše konzervativně

Organizace seminářů 10 seminárních skupin po 16 studentech administrativa v IS - 1 pedagogický asistent skupiny 4 studentů na půl semestru kumulativní ocenění výkonu sumace v IS (Poznámkové bloky) průběžné pořadí v IS (motivující) výuku v seminářích zvládnou doktorandi maximálně 500 bodů

e-zkoušky v návaznosti na formu „domácích úkolů“ omezeny kapacitou učebny 25 příkladů na 90 minut pokrytí celého obsahu předmětu instantní vyhodnocení a hodnocení dobrá relace k ECTS klasifikaci zkouška v 1. semestru není existenční výsledky nekorelují se vstupním testem e-kolokvium zakazuje předpis

Doprovodné hypertexty C4660 Základy fyzikální chemie C5870 EPR spektroskopie (C4020 Fyzikální chemie II)

Negativa (subjektivní) Negativa HW – vybavení poslucháren škřípění předpisů dílčí „kořenový“ odpor nevytříbené formáty omezený zájem fakulty (jen forma) formální nedotknutelnost obsahu

Pozitiva (objektivní) Pozitiva sqělý vývoj IS MU perspektivní nasazení v bakalářském studiu studenti „take it easy“ perspektiva e-formy distančního studia perspektiva e-formy CŽV