TRIS Databáze návrhů technických předpisů na stránkách Evropské komise.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Volný pohyb zboží – praktické poznatky s aplikací nař í zen í o vzájemném uznávání Informační místo ProCoP Ministerstvo průmyslu a obchodu
Advertisements

Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
KOMBI KOMBI Obsah: Informační zdroje o EU. KOMBI Informační zdroje o EU – česky Česky   Základní informace o EU – základní pojmy, instituce, politiky,
Revize Nového přístupu
Seminář k výběrovému řízení 2014
Oznámení uvedení kosmetického prostředku na trh Evropského společenství („notifikace“ kosmetického prostředku) Ing. Miroslav Kapoun
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Jednotné kontaktní místo Praha 1 Jednotné kontaktní místo.
Ministerstvo průmyslu a obchodu Prezentace k nařízení 764/2008 o vzájemném uznávání
Aktuální stav rejstříku povolenek na emise skleníkových plynů z pohledu OTE – AEM - Ostrava Miroslav Řehoř.
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Odbor mezinárodních vztahů
Registrace podle EMAS III
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejná podpora a projekty PPP 19. září 2007, Praha MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY.
Šablona webových stránek Školení pro dobrovolné knihovníky Opava
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Bezpečnost potravin v ČR
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
1 EURES European Employment Services Evropské služby zaměstnanosti
Oznamovací povinnost správních orgánů podle nařízení 764/2008 ProCoP setkání
Evropský podnikatelský konzultační panel - EBTP EBTP je konzultačním nástrojem Evropské komise Umožňuje podnikatelským subjektům sdělit své názory Evropské.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Nařízení o vzájemném uznávání a informační místo ProCoP Ministerstvo průmyslu a obchodu SOLVIT setkání
ANALÝZA ODVĚTVÍ JAZYKOVÝCH SLUŽEB Martina Pelešková 16. prosince 2009 Generální ředitelství pro překlady Evropská komise.
EURES – vaše práce v Evropě
Evropský podnikatelský konzultační panel EBTP Ministerstvo průmyslu a obchodu, květen 2006.
LEGÁLNÍ METROLOGIE Je to část metrologie, vztahující se k jednotkám, metodám a měřidlům z hlediska předepsaných technických a právních náležitostí, jejím.
Odbor technické normalizace
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic REKAPITULACE ENERGETICKÝCH SMĚRNIC EU JAN POUČEK PODĚBRADY, 9.března 2004.
Jednotná kontaktní místa podle zákona o volném pohybu služeb Vlastimil Slovák, odbor Vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic Směrnice 77/2001 o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Jan Pouček Ministerstvo průmyslu.
Den ÚNMZ 10. února 2010 Ing. Karol Ružička.
Sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra.
ProCoP (Product Contact Point) -představení a účel- Ministerstvo průmyslu a obchodu
SOLVIT Efektivní systém řešení problémů na vnitřním trhu ES.
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
Umísťování investic a podnikatelských záměrů URBIS INVEST 25. dubna 2012 Ing. Martin Kešner vedoucí Oddělení umístění projektů CzechInvest.
Národní fytosanitární workshop EUPHRESCO / ERA-Net Příležitosti k mezinárodní spolupráci s EFSA v oblasti bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
SOLVIT neformální systém řešení sporů na vnitřním trhu Setkání center na MPO
Obvyklé pořadí údajů Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Způsoby odkazování Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
EURES Evropské služby zaměstnanosti Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace Bc. Kateřina Krčmářová , Plzeň.
„AUTORIZACE METROLOGICKÝCH STŘEDISEK K OVĚŘOVÁNÍ TACHOGRAFŮ – SPOLUPRÁCE ÚNMZ A ČKS“ Ing. Jiří Kuba Úřad pro technickou normalizaci, metrologii.
Evropská občanská iniciativa
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.
Návrh nařízení Evropského parlamentu a Rady o elektronické identifikaci a důvěryhodných službách pro elektronické transakce na vnitřním trhu (eIDAS) Lucie.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
[ 1 ] MUDr. Tomáš Boráň Seminář oddělení klinického hodnocení, SÚKL, a © 2011 Státní ústav kontrolu léčiv Webové stránky SÚKL pro potřeby.
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Odbor mezinárodních vztahů
La galette des rois Tematická oblast Život ve Francii Datum vytvoření
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Tomáš Fliegl Odbor vysokých škol
Transkript prezentace:

TRIS Databáze návrhů technických předpisů na stránkách Evropské komise

 2005  Ministry of Industry and Trade 2 Povinnosti členského státu podle směrnice 98/34/ES: oznámit návrh technického předpisu odložit jeho schválení na dobu 3 měsíců vzít v úvahu připomínky Evropské komise nebo ostatních členských států

 2005  Ministry of Industry and Trade 3 DATABÁZE TRIS Technical Regulations Information System (informační systém technických předpisů) veřejně přístupná na webové stránce: všechny oznámené návrhy včetně překladů do všech jazyků EU stručný komentář ke každému návrhu návrhy uspořádány do kategorií

 2005  Ministry of Industry and Trade 4

5

6

7

8

9 Možnost registrace do systému TRIS = bezplatné automatické upozornění na nové předpisy elektronickou poštou  uvést elektronickou adresu a stát  vybrat si jednu nebo více kategorií předpisů  vybrat si jazyk - EN, FR, DE (v každé zprávě odkaz na příslušnou webovou stránku, kde jsou k dispozici informace v češtině)

 2005  Ministry of Industry and Trade 10

 2005  Ministry of Industry and Trade 11

 2005  Ministry of Industry and Trade 12 Elektronické upozornění: From: ENTR TRIS MAILING Sent:Thursday, September 09, :26 AM To:DEGREVES Jacques (ENTR) Subject: Notification /9509/CH Texte de projet Le texte de projet de la notification 2004/9509/CH est arrivé dans sa langue originale. Les traductions arriveront dans un délai de 2 a 5 semaines. Vous pouvez consulter le texte a l'adresse suivante : TRIS Support Team Si vous voulez modifier vos préférences, cliquez sur le lien suivant : Si vous voulez vous désabonner, cliquez sur le lien suivant :

 2005  Ministry of Industry and Trade 13 Uplatnění připomínek Možnosti: 1.obrátit se na kontaktní místo připomínka bude zaslána jako oficiální stanovisko České republiky 2.kontaktovat Evropskou komisi posoudí podnět a případně uplatní připomínky sama

 2005  Ministry of Industry and Trade 14 Kam se obrátit: Kontaktní místo pro směrnici 98/34/ES Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví Evropská komise Generální ředitelství pro podnikání a průmysl Ministerstvo průmyslu a obchodu odbor vnitřního trhu a služeb EU

 2005  Ministry of Industry and Trade 15 Mgr. Martin Líčeník ředitel odboru vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR Děkuji za pozornost