Klient ARL a IPAC pohled zpracovatele Nina Ramešová, Ústav informatiky AV ČR, v.v.i.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Advertisements

Import citací z WOS do klienta ARL. Postup 1.Z nabídky Funkce vybereme Správce připojení, zkontrolujeme, zda máme v aktuálních databázích cav_wos, cav_woscit,
ResearcherID, ORCID a Scopus Author ID v AV ČR
Elementaristika elektronických informací
IPAC - novinky • Slovník – požadavky na změny • Úprava csv • Identifikační čísla vědců • Bookmark - navrhované změny • Fasety • Mobilní IPAC • Nové druhy.
Zkušenosti se zpracováním elektronicky dodaných záznamů seriálů do Souborného katalogu ČR Danuše Vyorálková
Pracovní setkání ASEP • Ukládání plných textů do ASEP ( příprava na hodnocení) ASEP jako repozitář, ASEP jako archiv • Citace a recenze v ASEP.
V ERZE 20 SYSTÉMU A LEPH ŠKOLENÍ KLIENTA. S TRUKTURA SYSTÉMU Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy  KNA01 ostrá báze Administrativní.
Autor práce – autoritní záznam zápis autora – základní pravidla garant - výběr garanta, zápis oddělení – zápis, kontrola aktivita – označení současných.
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
ASEP-ARL Pracovní seminář Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Seminář pro začátečníky. Zpracovatel - 1 Pokud zpracovatel není vědec Potřebuje úplné podklady, na jejichž základě zpracuje záznam a odešle ho k vystavení.
Školení počítače Excel
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha Brno
OvzdusiSQL Kvasar, spol. s r. o.. Obsah Opravy Novinky Nastavení programu Nastavení pro IT Export hlášení ISPOP Karta měření Karta emise Možnosti importů.
Autority Přehled autorit odkazování (provázání) x spojování opravy – postup (přidání RČ, mazání autorit) další funkce klienta – (vyhledání projektů a VZ.
Formuláře v MS Word 2007 Martin Lubas xlubm
Podzimní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Textový procesor (MS Word)
Repozitář AV ČR, otevřený přístup a příprava na hodnocení vědeckých ústavů Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Otevřené repozitáře , Brno.
Jarní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
Jarní seminář ASEP 2008 Jana Doleželová Praha, Brno Knihovna AV ČR.
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
ARL – web formuláře přihlášení. ARL – web formuláře vstupní obrazovka Vytvoření nového záznamu LIMITY zobrazení DATA.
Maturitní okruh č. 15, K. Záchová, VIII.A zaměřeno na MS WORD 2007.
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Petra Bártková, Knihovna AV ČR Praha.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna akademie věd, v. v. i. Praha,
Národní registr vysokoškolských kvalifikačních prací.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Hledání - editace Přepnu se do báze, ve které budu hledat (zatím pouze báze autorit a záznamů) Každý zpracovatel může editovat pouze záznamy svého ústavu.
ASEP-ARL Jana Doleželová Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Internet – vyhledávání dopravního spojení VY_32_INOVACE_04 Sada.
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
ASEP - seminář Praha Brno Jana Doleželová Pobočka Knihovny AVČR v Brně.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
KLIENT ARL školení pro pokročilé listopad Vyhledávání: zvolím bázi (epca nebo auth) zvolím jednoduché vyhledávání z rolety zvolím pole pro vyhledání.
Kontrola dat do RIV KONTROLY Doplnit data o nová pole struktury 2012 Zkontrolovat DOI, linky (pozor na dočasné odkazy) Zjistit duplicity (klient) Kontroly.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
WINTER Template DSpace, OBD, WoS naše první pokusy o propojení 01 Lucie Vyčítalová Univerzitní knihovna Univerzity Pardubice Otevřené repozitáře 2013 Brno,
Kopie záznamů s daty Aktuální rok sběru: Zpracovatel pouze kopie záznamů svého ústavu ve formuláři (doporučujeme) v klientu U záznamů již odevzdaných:
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha – Brno
EndNoteWeb a ResearcherID – užitečné nástroje Web Of Science
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
KLIENT ARL Školení pro pokročilé. Autority Přehled autorit odkazování (provázání) x spojování opravy – postup (přidání RČ, mazání autorit) další funkce.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Vyhledávání v IPACu Přístup ze stránek Knihovny AV ČR (ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz) Data od roku 1993 Kontrola zpracovaných.
Autority – granty. Granty výběr z autorit – číslo projektu, ústav.
Pracovní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha – Brno
Web of Knowledge Web of Science. Web of Knowledge
Operační systém UNIX Příkazové prostředí UNIXu: příkaz [argumenty] [jméno] Ve jménech příkazů a parametrech se rozlišují malá a velká písmena.
Formuláře 2012 O. Kánský. Strojopisný formulář Elektronické formuláře pro respondenta pochopitelné přehledné, estetické pro zpracovatele pohodlné – výběr.
KLIENT školení pro pokročilé Duben Klient - program Nahrání klienta, sériové číslo Poplatky od června, celoroční? –(v červnu bude splátka za rok.
Ing. Petr Sochor Výhody spolupráce OBD a DSpace Ing. Petr Sochor
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
ASEP školení pro začínající zpracovatele Základní informace o zpracování a vkládání dat přes webovské formuláře.
Knihovna AV ČR - evidence výsledků výzkumu v AV ČR Jana Doleželová, Zdeňka Chmelařová 1. ASEP – představení systému sběru dat v AV ČR 2. Systém ARL 3.
Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Březen 2011.
Minimální záznam pro Souborný katalog ČR staré tisky Tereza Paličková oddělení rukopisů a starých tisků NK ČR.
ResearcherID a ORCID jednoznačné určení autora
Registr digitalizace Registr digitalizace Helena Dvořáková
Souborný katalog ČR v roce 2016
TIPY A RADY PRO PRÁCI S DATABÁZÍ WEB OF SCIENCE
Minimální záznam pro Souborný katalog ČR staré tisky
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr
Vyhledávací techniky a editace v klientovi ARL
Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Citace a h-index ve WoS a Scopus
(ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz)
Transkript prezentace:

Klient ARL a IPAC pohled zpracovatele Nina Ramešová, Ústav informatiky AV ČR, v.v.i.

Připsání citačního ohlasu práce ve WOS k záznamům v EPCA 1.Vyhledání citací práce ve WOS 2.Export citací do souboru 3.Vyhledání citované práce v klientu ARL 4.Import citací ze souboru do záznamu, vymazání autocitací

1

1

2

2

3

4

4

Podrobný popis export / import citací vyhledání citací - osvědčilo se –zpracovat nejprve citované práce přes Search –potom zbytek prací přes Cited reference serach export citací do souboru – osvědčilo se –export - uložení souboru pokaždé se stejným názvem (tj. přepsání předchozího), hned následované importem –nikoli zpracování více citovaných prací a ukládání s různými názvy, je pak obtížná orientace který soubor k čemu patří –pozor, různé prohlížeče nabízí odlišné pojmenování souboru import souboru s citacemi k záznamu v klientu – pole 971 –nejlépe hned po exportu, klient si pamatuje název souboru z předchozího importu, proto není třeba importovaný soubor pokaždé hledat v adresáři –pozor na odlišné názvy souboru v různých prohlížečích –klient ARL pozná duplicity a nezapisuje je do záznamu –jména citujících autorů jsou bez diakritiky –zařazení importovaných citací se nedá ovlivnit, zapíší se za poslední citaci připsanou dříve –citace je v klientu možné zapisovat i „ručně“, např. citace v knize, sborníku a pod, které ve WOS nejsou zahrnuty autocitace –klient nepozná autocitace, nutno vymazat ručně –při větším počtu citací je jednodušší smazání nepotřebných citací až v klientu než jejich eliminování před exportem do souboru –nalezení autocitací - přes políčko „Najít“ nebo vizuálně –hledání i mazání je jednodušší v režimu, kdy jsou podpole zobrazena v jednom řádku – použít klávesovou zkratku CTRL+ALT+Q collaps tag práce s výstupem – formát zkrácený s citacemi –počet všech citací je uveden nad jejich výpisem –citace ve výpisu nejsou nijak řazeny –citace z WOS jsou označeny [WOS] za každou citací –počet WOS citací se dá snadno zjistit přenesením výstupu do wordu a náhradou textu [WOS] za jakýkoli jiný – počet nahrazení = počet WOS citací

Výstupy z IPAC na stránkách ÚI library.cs.cas.cz

Snímek pro sběr dat 2009

Data mimo ASEP – využití v ÚI ve formuláři políčko Export do ASEP nejsou částí „Sběru dat“, nepoužívají se do statistik dřívější publikační činnost nových zaměstnanců - pro úplnost bibliografie, pro jejich hodnocení –označeny v poznámce jako interní –křestní jméno - iniciála práce nabídnuté k publikaci, práce v tisku a dočasně odložené práce určené pro ASEP –celé křestní jméno –v poznámce důvod –po odstranění důvodu jsou přesunuty do ASEP