VY_32_INOVACE_01_TVOŘENÍ SLOV

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DĚLENÍ SLOV NA KONCI ŘÁDKU
Advertisements

SLOVA ODVOZENÁ ODVOZOVÁNÍ
PŘEDLOŽKY A PŘEDPONY.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
VYVOZENÍ SLABIK S PÍSMENEM T,t
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
PŘEDLOŽKY A PŘEDPONY.
VY_32_INOVACE_01_TVOŘENÍ SLOV
VY_32_INOVACE_01_TVOŘENÍ SLOV
VYVOZENÍ SLABIK s PÍSMENEM a HLÁSKOU m, M
VY_32_INOVACE_01_TVOŘENÍ SLOV
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Elektronická učebnice - I
Vyvození dvojhlásek au, ou
VY_32_INOVACE_01_TVOŘENÍ SLOV
PŘEDPONY S-, Z-, VZ-,I.ČÁST
ČÁST SLOVA PŘÍPONOVÁ ČÁST
Příslovce, spřežky, stupňování Příslovcí
50.1 Předpony ob-, v-, vy-, vý- jede objede ujede vyjede nejede vjede
VY_32_INOVACE_MAT_VA_16 Digitální učební materiál Sada: Matematika Téma: Řez jehlanu Autor: Mgr. Eva Vaňková Předmět: Matematika Ročník: 3. ročník VG Využití:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Pamatujete si, jak jsme si v loňském školním roce hráli na pošťáky? Každé slovo byl dopis s adresou, který jsme museli správně doručit. Teď si všechny.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_511_Předložky AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská ROČNÍK, DATUM:
VY_32_INOVACE_MAT_VA_14 Digitální učební materiál Sada: Matematika Téma: Řez krychle Autor: Mgr. Eva Vaňková Předmět: Matematika Ročník: 3. ročník VG Využití:
VY_32_INOVACE_01_TVOŘENÍ SLOV
DVOJICE SLOV ROZLIŠENÉ JEN PŘEDPONAMI S-,Z- ,I.ČÁST
VY_32_INOVACE_33_ Prvouka 3.ročník Rostliny 2.
ZDVOJENÉ SOUHLÁSKY Mgr. Michal Oblouk.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Souhlásky tvrdé, měkké, obojetné VY_32_INOVACE_13 Sada 22.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_339_Předpony s-, z- AUTOR: Mgr. Šárka Kubáčková ROČNÍK, DATUM:
Psaní slov s předponami roz-,bez-, od-, nad-, pod-, před-
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CESKYJA ZYK1_16 Tematická.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty tázací VY_32_INOVACE_02 Sada 22 Základní škola T. G.
TVOŘENÍ PŘÍDAVNÝCH JMEN PŘÍPONOU -NÝ
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty přací VY_32_INOVACE_04 Sada 22 Základní škola T. G. Masaryka,
VY_32_INOVACE_MAT_VA_17 Digitální učební materiál Sada: Matematika Téma: Průsečnice rovin Autor: Mgr. Eva Vaňková Předmět: Matematika Ročník: 3. ročník.
VYVOZENÍ HLÁSKY A PÍSMENE O, o
Slova se souhláskou na konci – slabiky zavřené
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty oznamovací VY_32_INOVACE_01 Sada 22 Základní škola T.
VY_32_INOVACE_01_TVOŘENÍ SLOV
VYVOZENÍ SLABIK S HLÁSKOU A PÍSMENEM S
Vyvození hlásky a písmene e,E,é,É
39.1 Předložky NAD Z PO ZA KOLEM NA V K VEDLE PRO OD BEZ U PŘED PŘES O
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
Procvičování a úkoly Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO B a F – opakování Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.1.9 Předložky a předpony Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
Pohádka (čtení souvislého textu) Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění.
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk - 5.ročník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Dobrá Jana Český jazyk 4. ročník
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_02_12_vyjmenovaná slova
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Štěpánka Vaňková Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_II.JZ_ČTENÍHŠ_HLÁSKA.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Předložky.
Vy_32_Inovace_51_Zdvojené souhlásky
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen 2012 Ročník
3.7 SLOVNÍ ÚLOHY vedoucí na soustavy lineárních rovnic
S- Z- VZ Předpony s-, z-, vz- Větev se pod tíhou ovoce zlomila.
Autor: Mgr. Jana Kuhnová Datum: Název: VY_32_INOVACE_12_ČESKÝ JAZYK
Procvičovací list Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346,příspěvková org.
PŘÍSLOVCE Jsou slova neohebná, která vyjadřují bližší okolnosti dějů, jako: - místo (všude, zde, tam,domů); -čas (již, potom, později, zítra); -způsob.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_01_TVOŘENÍ SLOV ČÁST SLOVA PŘEDPONA

ANOTACE MATERIÁL SLOUŽÍ K PROCVIČENÍ PŘEDPON OD-, POD-, ROZ-, NEJ-. OBSAHUJE DEFINICI PŘEDPONY. OBSAHUJE PRACOVNÍ LIST. VHODNÉ PRO 5.ROČNÍK

Smaž postupně slova, zapamatuj si je, napiš je do sešitu. PŘEDPONA JE ČÁST SLOVA, KTERÁ SE PÍŠE DOHROMADY S KOŘENEM PŘEDLOŽKA JE SAMOSTATNÉ SLOVO, PÍŠEME HO ZVLÁŠŤ

Dokonči větu. V předponách nad-, pod-, před-, od-, se píše vždy písmeno …….. V předponách roz-, bez-, píšeme vždy písmeno ……

Větu přečti, smaž, napiš do sešitu.Podtrhni předpony. Rozsáhlé lány polí lemovaly silnici. Dědeček si musel po obědě oddychnout. Rozzuřený býk napadl obyvatele města. Podaný hrnek spadl na zem. Obsahem nového učiva byl šlechtic a poddaný. Nejjistější je spoléhat sám na sebe. Když se blížil k propasti, byl tím víc nejistější.

Vypiš slova s předponami z předcházejícího cvičení, vysvětli jejich význam a užij je v nových větách. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..……

Nahraď v daných slovech jejich předponu jinou předponou. Rozsáhlé Oddychnout Rozzuřený Podaný Poddaný Nejjistější Nejistější ……………………… ................................. …………………….... ………………………. ………………………..