Místo : Paríž Výška : 318 metrů Datum ukončení stavby : 1887

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kateřina Štafová, Vendula Linková, Hana Zahradníčková SEXTA
Advertisements

před tím velkým šílenstvím…
Rozmístění obyvatelstva na Zemi
Vzpomínáte si? Ano, ano, to je ten hotýlek, o němž svého času obíhala prezentace. A pokud si nevzpomínáte, osvěžíme vám trochu paměť.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
CENTRAL PARK NEW YORK
Mrakodrap, který se sám otáčí, mění výhled jak chceme nebo podle slunečního světla.
GUINNESSOVA KNIHA SVĚTOVÝCH REKORDŮ V INŽENÝRSTVÍ
Paříž Prezentace 5.B.
Maják na ostrově Faru.
MILLAU (Francie) Nejvyšší most světa ..
Egyptské pyramidy.
STŘEDNÍ VÝCHOD.
Dubai.
GUINNESSOVA KNIHA SVĚTOVÝCH REKORDŮ V INŽENÝRSTVÍ
Francie.
Sídla.
9. TYPOLOGICKÉ DRUHY BYTOVÝCH DOMŮ
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Největší stavba světa v Pekingu se otevírá.. Za pouhé čtyři roky byl navržen a postaven na původním hlavním mezinárodním letišti v Pekingu nový Terminál.
Stavba podle projektu firmy Atkins Middle East začala v roce Stavba podle projektu firmy Atkins Middle East začala v roce Základy budovy.
Mýma očima New York City a W.D.C
Praha.
DUBAJ.
-nejmodernější budoucnost
Šroubové plochy.
GUINNESSOVA KNIHA SVĚTOVÝCH REKORDŮ V TECHNICE.
Domy a Mrakodrapy.
Eurotunel Idea století 1957 studie; 1975 projekt; 1987 ratifikace Z Calais do Folkestone; 50 km ( 39 km); 35 min. 40 m pod mořským dnem 7 let stavba.
Funkce měst Jméno: Petra Příjmení: Havlíčková Třída: IX.
AUTOREM MATERIÁLU A VŠECH JEHO ČÁSTÍ, NENÍ-LI UVEDENO JINAK, JE ZUZANA ŠTĚPÁNKOVÁ Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Francie.
Ludvík Blažek Petra Kadlecová Petra Kačírková
7 starověkých divů světa
PANAMSKÝ PRŮPLAV Historie.
Sedm divů světa.
Architektonické Jana Nídlová střípky.
ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV : VY_32_INOVACE_26_10_Z9_Skála AUTOR : Mgr. Aleš Skála TÉMA : Co je a co není město? Základní škola Libina,
CESTA KOLEM SVĚTA ANDREA MARŠALÍKOVÁ, 1.B. LONDÝN LONDÝN JE HLAVNÍM MĚSTEM VELKÉ BRITÁNIE NAJDEME ZDE NAPŘ. ZNÁMÉ LONDÝNSKÉ KOLO, TOWER BRIDGE, BUCKINGHAMSKÝ.
Informace o projektuKontakt Skanska CZ a.s. Divize Pozemní stavitelství Čechy Murmanská 4/ Praha 10 - Vršovice tel.: fax: 267.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Dnešní svět Ověření ve výuce: Třída: Datum:
Večeře v nebesích nad Bruselem Soustava dálnic nad dešťovým pralesem v brazilském státě São Paulo 27 m vysoký palác Ambani v Mumbaji, Indie.
Skoro neuvěřitelné fotky. 7,000 vysázených stromků tvoří kytaru na farmě v Argentině.
MEŠITA SHEIKH ZAYED ABU DHABI Mešita Sheikh Zayed je stavba v Abu Dhabi, hlavním městě Spojených arabských emirátů. Je to jedna z největších takových.
PEKING VELKÉ NÁRODNÍ DIVADLO W PEKINIE PEKINGSKÉ NÁRODNÍ VELKÉ DIVADLO SE NACHÁZÍ NA AENIDA CHAN, POBLÍŽ ZAKÁZANÉHO MĚSTA.
Západní Kowloon konečná stanice – Hong Kong. Atlantická cesta (dálnice) – Norsko.
Nejkrásnější města světa
Toto je hlavní ulice v Dubai, v roce 1990, která se od té doby trochu změnila.
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
Rozmístění obyvatelstva na Zemi
Made by : Matěj Votápka, Lukáš Koželuha 8.A.B
Křišťálová katedrála.
VY_32_INOVACE_4/03_ČLOVĚK A PŘÍRODA
Zpracovala: P. Dillingerová SŠ KNIH, o. p. s.
Čínské ostrovy… Čína, Ostrovy Macao, Taipa a Coloane.
DUBAJ SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY
Mešita šejka Zayeda Abu dhabi.
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 7. ROČNÍKU B) TÉMA: USA C) CÍL UČEBNÍHO MATERIÁLU: žáci se seznámí s administrativním členěním, státním zřízením.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Anglie LONDÝN.
Dolmabahce Palace v tureckém Istanbulu, který se nachází na evropské straně
Dubai "jiný svět".
Miesto : Paríž Výška : 318 metrov Dátum ukončenia stavby : 1887
7 divů RUSKA IV Audio Tchaikovsky – La bella durmiente (libre)
PEKING VELKÉ NÁRODNÍ DIVADLO W PEKINIE.
Největší stavba světa v Pekingu..
Křišťálová katedrála.
Dubaj Petr Ambrož 4.A.
Česká republika - kraje
Transkript prezentace:

Místo : Paríž Výška : 318 metrů Datum ukončení stavby : 1887 Všechny části byly připraveny v továrně Levallois-Perret v Paríži, která byla sídlem společnosti Eiffel. Každá z 18 000 částí věže byla nakreslená a přesně vyměřená až na jednu desetinu milimetru. Jednotlivé části jsou spojeny do konstrukcí o velikostech přibližně 5 m. Na smontování této gigantické kovové stavebnice pracovalo 150 až 300 dělníků.

Místo : Dubaj Výška : 321 metrů Počet poschodí : Datum ukončení stavby : 1999 Burj Al Arab, se nachází na umělém ostrově, je nejvyšším hotelem na světě a zároveň jediným, který má 7 hvězdiček. Tato pozoruhodná stavba ve tvaru plachetnice, se stala symbolem Dubaje. Má až 220 dvojpodlažních apartmánů.

Místo : Shangaj (Čína) Výška : 421 metrů Počet poschodí : 88 Datum ukončení stavby : 1998 Jin Mao Tower, postavený v roce 1998, má 88 poschodí. (Číslo 8 sa pokladá v Číne za šťastné číslo.) Věž poskytuje najkrásnější a nejpanoramatičtější výhledy na Shanghai.

Místo : Chicago, Illinois (USA) Výška : 443 metrů Počet poschodí : 110 Datum ukončení stavby : 1973 Sears Tower v Chicagu byl postavený za necelé 3 roky ( 1970 až 1973) a stál více než 150 miliónů dolarů. 22 let byla věž „najvyšší stavbou světa“, až do roku 1998, než byly dokončeny veže Petronas Tower.

Místo : Kuala Lumpur (Malajsie) Výška : 452 metrů Počet poschodí : 88 Datum ukončení stavby :1998 Na stavbu Petronas Tower se spotřebovalo 36910 tun oceli a celá stavba byla vyčíslena na 1,6 milliard dollarů (1,3 milliard eur). Nachází se zde především kanceláře malajského ropného gigantu Petronas.

Místo : Shanghaj (Čína) Výška : 492 metrů Počet poschodí : 101 Předpokládané datum ukončení stavby : 2008 Tato obrovská věž, má předjímat budoucí vzhled čínské megalopole.Bude zahrnovat nejen kanceláře, ale i hotel, obchody, konferenční sály a soukromé kluby.

Místo : Taipei (Taiwan) Výška : 508 metrů Počet poschodí : 101 Datum ukončení stavby : 2004 Věž Taipei 101 je jednou z najoriginálnějších staveb světa.V současnosti (2007) je nejvyšší budovou na světě.

Místo : Guangzhou, Shangaj (Čína) Výška : 514,8 metrů Počet poschodí : 131 Předpokládaný datum ukončení stavby : 2010 Tyto veže – dvojice ve tvaru šroubovice DNA, mají představovat život.Byly navrženy mladým francouzským architektem Hervé Tordjman.

Místo : WTC, Manhattan, New York (USA) Výška : 541 metrů Počet poschodí : 69 Předpokládané datum ukončení stavby : 2010 Věž Freedom Tower bude postavená na místě World Trade Centra, kde nahradí věže „Dvojčat“ zničené atentátem v roce 2001.

Místo : Tokyo Výška : 600 metrů Předpokládané datum ukončení stavby : 2008 Dokončení televízní věže Tokyo Tower II je plánované na rok 2008… Bude vysoká 600 m, a starou televízní věž „přeroste“ dvojnásobně.

Místo : Dubaj (Spojené Arabské Emiráty) Výška : 705 metrů Počet poschodí : 160 Předpokládané datum ukončení stavby : 2009 Celková plocha Burj Dubaï bude 500.000 m2 a bude se zde nacházet největší obchodní centrum na světě, kanceláře, hotely a luxusní apartmány. Architekti sa při realizáci budovy inspirovali místní kulturou. Základy věže mají tvar poupat pouštnního květu. Díky tomuto tvaru je možné nejlépe rozložit váhu stavby.

Místo : Shanghai Výška : 1228 metrů Počet poschodí : 300 Předpokládaný datum ukončení stavby : 2020 Nejfuturističtější projekt současnosti, Bionic Tower, má spatřit světlo světa v roce 2020. Věž má dosáhnout úctyhodných 1228 metrů na 300 poschodích a kapacita věže má být 100 000 lidí.