Integrovaný projekt RENESANCE REGIONU TELČSKO Závěrečná obhajoba předběžné studie proveditelnosti 25. května 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PPP a klasická veřejná zakázka
Advertisements

F INANČNÍ PLÁNOVÁNÍ Jakub Novotný 3. září 2009 Hranická rozvojová agentura, z.s.
Ing. Lenka Štibrányiová
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
STUDIE PROVEDITELNOSTI
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Projekt: Víceúčelová hala a regenerace zimního stadionu
EKONOMICKÉ STUDIE A STRUKTURÁLNÍ FONDY EU Ing. Patrik Sieber KPE VŠE Praha
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Volnočasové projekty a EU financování
RENESANCE REGIONU TELČSKO
DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA ČR: Jakým směrem se ČR vydá na křižovatce dopravní infrastruktury budoucnosti? , Praha CESTA PRVNÍ: Důvody investic.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
pro integrovaný projekt
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Rozvoj Zoologické zahrady Jihlava Záměr projektu: vybudování komplexu Centra environmentální výchovy Smyslem projektu: vzdělávání a zvýšení image města.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
Venkovská turistika podnikatelské minimum
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Finanční výkazy obchodních společností
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PRA_313 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Nové trendy v investování.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 13. výzva IROP INDIVIDUÁLNÍ OVĚŘENÍ POTŘEB FINANCOVÁNÍ Praha.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Financování podniku. náklady přímé – stanoví se na jednotky (materiál, úkolová mzda, pojištění z úkol. mezd) přímé – stanoví se na jednotky (materiál,
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Analýza potřeb venkova Josef Bezdíček místopředseda Svazu měst a obcí ČR Předseda Komory obcí 22. června 2012 Senát PČR, Praha.
Vyhlášené oblasti podpory a doporučení pro zpracování projektů IPRÚ 19. května 2008, Rožnově pod Radhoštěm.
EGovernment a související projekty Brno KrÚ JMK.
1 Projekty vytvářející příjmy.  Projekty zakládající veřejnou podporu  Projekty nezakládající veřejnou podporu = projekty vytvářející příjmy = projekty.
1 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Snídaně starostů , Jedlí
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Informace o výzvě pro školy
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek.
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 17. 3
Proč a jak podporovat zaměstnanost v cestovním ruchu?
Vyplnění CBA analýzy v modulu CBA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Realizace staveb, podnikání a finance Studie proveditelnosti, stanovení vstupních dat pro výpočet ukazatelů ekonomické efektivnosti doc. Ing. Jana Korytárová,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Integrovaný projekt RENESANCE REGIONU TELČSKO Závěrečná obhajoba předběžné studie proveditelnosti 25. května 2007

 Rekapitulace závěrů I. obhajoby  Představení zbývajících kapitol jednotlivých projektů  Otázky, odpovědi

Cíl Integrovaného projektu: V návaznosti na výjimečný kulturní a přírodní potenciál území podpořit další rozvoj cestovního ruchu a tím výrazně přispět ke zkvalitnění sociálně- ekonomického prostředí, stabilizaci a vzniku podnikatelských příležitostí a tvorbě nových pracovních míst.

Dílčí projekty a jejich stav:  Panský dvůr - Realizace přeměny Školního statku na kongresové a společensko – rekreační centrum  Obec Knínice - III.etapa rozvoje obce: Centrum služeb a podpůrného zázemí pro venkovskou turistiku – 1. část  Obec Panenská Rozsíčka - Vybudování rozhledny  Obec Stará Říše - Vybudování ubytovacích kapacit pro účely venkovské turistiky včetně modernizace sportoviště  Integrované nádraží Telč - přemístění autobusového nádraží do přednádražního prostoru ČD  Sportovní areál Telč

Kapitoly zpracovávané v II.části: 1.Materiálové dodávky pro zajištění provozu 2.Lokalita projektu a životní prostředí 3.Technické řešení projektu 4.Organizace provozu a režijní náklady 5.Rizika projektu 6.Finanční analýza 7.Ekonomická analýza

IP Renesance regionu Telčsko Materiálové dodávky pro zajištění provozu  Zajištění oběžného majetku  Zajištění investičního majetku

Lokalita projektu a životní prostředí  realizace projektů proběhne na území bez závazných omezení  lokality se nenachází v oblasti s extrémními stanovištními poměry a nejsou ohroženy sesuvy nebo záplavami  není předpoklad zvláštních společenských zájmů, ani z hlediska místa zvláštního vědeckého významu, či historicky, kulturně anebo archeologicky významné části krajiny  není třeba v daných lokalitách provádět žádné práce dekontaminační nebo jiné environmentální asanace.  projekty rozvíjí ekologicky šetrný cestovní ruch (turistika, cykloturistika)  projekty přispívají k rozmělnění turistů v krajině (omezení jejich koncentrace na jednom místě) IP Renesance regionu Telčsko

Organizace provozu a režijní náklady  Vedení a organizace provozu  Režijní náklady Technické řešení projektu  Technické a technologické řešení projektu  Odůvodnění investic plánovaných v projektu  Způsob výběru dodavatele  Životnost projektu IP Renesance regionu Telčsko

Rizika projektu  Právní – vlastnické vztahy, veřejné zakázky  Personálně organizační – realizační tým, zaměstnanci  Technické – nekvalitní práce, zvýšení nákladů, nesplnění smlouvy ze strany stavební firmy  Finanční – nezískání dotace, nedostatek prostředků na spolufinancování/na financování provozu  Provozní – přírodní živly, havárie, nedostatek poptávky po službách IP Renesance regionu Telčsko

Dílčí projekt – obec Knínice Finanční analýza Výdaje ve fázi investiční: PoložkaCelkem náklady na výběrové řízení náklady na stavební dozor náklady na označení projektu stavební část stavby základní vnitřní vybavení DPH CELKEM

Dílčí projekt – obec Knínice Finanční analýza Výdaje ve fázi provozní - sumarizované ZařízeníNáklady Kavárnamzdové provozní variabilní ostatní Ubytovánímzdové provozní variabilní ostatní CELKEM

Finanční analýza Finanční udržitelnost Dílčí projekt – obec Knínice Bezúročná půjčka (+) Přijetí dotace (+) Splátka půjčky (-)

Finanční analýza Přehled tržeb – sumarizované Dílčí projekt – obec Knínice Kalkulace cen Zařízení Kavárna Ubytování Tržby celkem

Finanční analýza Ukazatele výkonnosti Dílčí projekt – obec Knínice Finanční ukazatelHodnota Doba úhrady (nediskontované ČTH)>30 let Doba úhrady (diskontované ČTH)>30 let Současná hodnota Čistá současná hodnota (FRR/C) Index rentability-48,77 % Vnitřní výnosové procento-2,33 % Podíl čistého výnosu k investičním nákladům2,36 %

Ekonomická analýza Vyčíslení kvantifikovatelných socioekonomických dopadů Dílčí projekt – obec Knínice Příjmy (kladné toky) Tržby z kavárny Tržby z ubytování Odpisy – daňové Efekty dodavatele stavby Úspora na nově zaměstnané Daň z příjmu FO – noví zaměstnanci Sociální a zdravotní pojištění zaměstnanců Zvýšení tržeb podnikatelů v regionu Příjmy celkem

Dílčí projekt – obec Knínice Závěr Projekt obce Knínice je připraven k realizaci a je proveditelný a ekonomicky udržitelný  má zajištěny veškeré administrativní, technické a finanční aspekty, je připraven k podání žádosti  vzhledem ke stavu projektu a dostatečnému množství podkladů lze brát studii proveditelnosti za konečnou  hrozí změna systému financování projektu, výše dotace  vzhledem k velikosti obce lze financovat z Programu rozvoje venkova

Finanční analýza Výdaje ve fázi investiční: PoložkaCelkem náklady na výběrové řízení náklady na stavební dozor náklady na označení projektu stavební část stavby DPH CELKEM Dílčí projekt – obec Panenská Rozsíčka

Finanční analýza Výdaje ve fázi provozní: Dílčí projekt – obec Panenská Rozsíčka Náklad Ostatní – pojištění + údržba Celkem

Finanční analýza Finanční udržitelnost Úvěr (+) Přijetí dotace (+) Splátka úvěru (-) Úroky z úvěru Vlastní zdroje Dílčí projekt – obec Panenská Rozsíčka

Finanční analýza Přehled tržeb, kalkulace cen Ukazatele výkonnosti Finanční ukazatelHodnota Doba úhrady (nediskontované ČTH)>30 let Doba úhrady (diskontované ČTH)>30 let Současná hodnota Čistá současná hodnota (FRR/C) Index rentability-104,55% Vnitřní výnosové procentoNeexistuje Podíl čistého výnosu k investičním nákladům-0,21% Dílčí projekt – obec Panenská Rozsíčka

Ekonomická analýza Vyčíslení kvantifikovatelných socioekonomických dopadů Příjmy (kladné toky) Efekty dodavatele stavby Zvýšení tržeb podnikatelů v regionu Příjmy celkem Dílčí projekt – obec Panenská Rozsíčka

Závěr Projekt obce Panenská Rozsíčka je dle aktuálního stavu proveditelný a ekonomicky udržitelný  předběžná studie proveditelnosti  nutno zajistit projektovou dokumentaci pro stavební povolení, geologický průzkum podloží, územní rozhodnutí, stavební povolení  hrozí změna systému financování projektu, výše dotace  vzhledem k velikosti obce lze financovat z Programu rozvoje venkova Dílčí projekt – obec Panenská Rozsíčka

Finanční analýza Výdaje ve fázi investiční: PoložkaCelkem náklady na výběrové řízení náklady na stavební dozor náklady na označení projektu stavební část stavby DPH CELKEM Dílčí projekt – nádraží Telč

Finanční analýza Výdaje ve fázi provozní - sumarizované Náklady mzdové provozní ostatní CELKEM Dílčí projekt – nádraží Telč

Finanční analýza Finanční udržitelnost Dílčí projekt – nádraží Telč Úvěr (+) Přijetí dotace (+) Splátka úvěru (-) Úroky z úvěru Vlastní zdroje

Finanční analýza Přehled tržeb Ukazatele výkonnosti Finanční ukazatelHodnota Doba úhrady (nediskontované ČTH)>30 let Doba úhrady (diskontované ČTH)>30 let Současná hodnota Čistá současná hodnota (FRR/C) Index rentability-125,6% Vnitřní výnosové procentoNeexistuje Podíl čistého výnosu k investičním nákladům-1,12% Dílčí projekt – nádraží Telč

Ekonomická analýza Vyčíslení kvantifikovatelných socioekonomických dopadů Příjmy (kladné toky) Efekty dodavatele stavby Úspora na nově zaměstnané Daň z příjmu FO – noví zaměstnanci Sociální a zdravotní pojištění zaměstnanců Příjmy celkem Dílčí projekt – nádraží Telč

Závěr Projekt Integrované nádraží Telč je dle aktuálního stavu proveditelný a ekonomicky udržitelný  předběžná studie proveditelnosti  nutno zajistit projektovou dokumentaci pro stavební povolení, územní rozhodnutí, stavební povolení, jednání s ČD  hrozí změna systému financování projektu, výše dotace  Možnost financování z ROP Dílčí projekt – nádraží Telč

Děkuji za pozornost Vaše otázky?