Miska z hroudy Potřeby: keramická hlína, engoba, glazura, skleněná či plastová miska, papírový ubrousek, špejle, štětec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výrobky Z KERAMIKY – metodický postup Vytvoření výukové pomůcky pomocí ICT techniky (příklad –Andílek) Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov,
Advertisements

Keramika 2 Chemie VY_32_INOVACE_235, 12. sada, CH ANOTACE
Změny teploty těles tepelnou výměnou
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Kamila Hamplová Katrin Monczková
Hladový hroch Klára Soukupová Veronika Zemánková.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Multimediální svět.
Jak na hrnčířském kruhu vyrobit aromalampu
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – LÉTACÍ POKUSY
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – KOUZLA SE VZDUCHEM
Předmět: Český jazyk - sloh Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
Od návrhu k výrobku.
Určení polohy těžiště Laboratorní práce č. 2.
PRAVÝ LEPT.
Podle žáků kvarty gymnázia TGM Hustopeče
OCELOTISK.
Mgr. Iveta Krejčí, ZŠ Olomouc, Zeyerova 28
Keramika 1 Chemie VY_32_INOVACE_234, 12. sada, CH ANOTACE
Čajový šálek Potřeby: keramická hlína, glazura, kelímek od jogurtu, igelit, nůž, váleček, houbička, štětec, fix, šlikr.
Točení na hrnčířském kruhu
Anděl Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
KERAMIKA 2 Keramické hmoty, glazury, nástroje a pomůcky.
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 9 Ruce jako šperk Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 8) Možnosti využití.
Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr. Jan Novák
Encaustika pro začátečníky
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
Cukřenka Potřeby: keramická hlína, glazura, provázek na ouško, váleček, pytlovina, čtverec papíru, nožík, vidlička, špejle, houbička.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
TLAČENÍ A TAHÁNÍ Věděli jste, že silou vašeho vlastního dechu můžete donutit míč překonat gravitaci nebo že lze obrátit kbelík s vodou vzhůru nohama, aniž.
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 11 Vesmírné cesty Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 9) Možnosti využití.
Malování.
Jaro už je tady! autor: Kateřina Marková.
Tác Potřeby: keramická hlína, skleněné korálky, průhledná glazura, provázek na uši, váleček, skalpel, dřevěná deska, houbička, špejle, metr, dřevěný špalík,
DEKORACE EM.
POMŮCKY PRO DEKORACI KERAMIKY A PORCELÁNU
Lití do otevřených forem.
Základní škola a Mateřská škola Řepníky Řepníky 34, , Řepníky
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Vesmírná loď autor: Kateřina Marková.
Svícínek Potřeby: keramická hlína, glazura, nůž, houbička, špejle, svíčka.
Základní Raku techniky
Vázička Potřeby: keramická hlína, glazura, plechovka, papír, samolepky, dřívko, houbička, štětec.
Mlíčenka Potřeby: keramická hlína, glazura, váleček, látka, nůž, šlikr, štětec, houbička, špejle.
Seminární práce Marta Procházková
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Postup práce Dobře omyjte sklenici a odstraňte z ní případně papírové etikety. Nemusíte ji vysušit. Přeložte papírový ubrousek na polovinu, srolujte.
Podšálek Potřeby: keramická hlína, glazura, talířek, papír (například balicí)
Artefiletika Prezentace artefiletiky – metodický list č. 11 Vesmírné cesty Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö Možnosti využití artefiletiky.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Všechno v mém životě souvisí AC Education s.r.o. |
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
2. Laboratorní práce Pozorování ptačího vejce a peří
Keramika Zbožíznalství 1. ročník Keramika – suroviny a) základní - tvárlivé jíly (kamenité) - hlíny (hrnčířské,kameninové) - kaolin b) ostatní - ostřiva,
 Strojová šicí jehla a ústrojí pohybu  Ústrojí pro zachycení smyčky  Ústrojí podávání šicího materiálu a napínací ústrojí vrchní nitě  Ústrojí pro.
EXPERIMENTY – ATMOSFERICKÝ TLAK PdF:FY2MP_DF1 Didaktika fyziky 1 Vypracovala : Bc. Lenka Dobešová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Loutka z papírové ruličky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Luňáčková. Dostupné z Metodického portálu
Obsah: 1.Tříděný odpad (plast) 2.Papírové ubrousky 3.Den otevřených dveří 4.Přírodní učebna 5.Karneval 6.Známky Obsah: 1.Tříděný odpad (plast) 2.Papírové.
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
Práce s papírem a barvami
Šance pro každého žáka Základní škola a Praktická škola U Trojice
Nábytkové laky - PATINA
Busta podle Honoré Daumiera
KAPACITA VODIČE A KONDENZÁTOR
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Základní škola speciální, 2. stupeň Člověk a příroda Mgr. Eva Lichá
TVOŘÍME Z KERAMICKÉ HLÍNy
Transkript prezentace:

Miska z hroudy Potřeby: keramická hlína, engoba, glazura, skleněná či plastová miska, papírový ubrousek, špejle, štětec

Do hroudy hlíny vytlačte prstem důlek. Engobu rozmíchejte s vodou a nalijte ji do důlku ve hlíně. Miska z hroudy

Hlínu s engobou do sebe zapracujte Hlínu s engobou do sebe zapracujte. Po vypálení se vytvoří mramorový efekt. Do koule hlíny udělejte prstem otvor. Jedna ruka hlídá tvar misky a druhá vymačkává hlínu nahoru a kontroluje tloušťku. Miska z hroudy

Skleněnou nebo plastovou misku vyložte papírovým ubrouskem a domodelujte podle ní vaši misku. Misku vyklopte a odlepte ubrousek. Praskliny zahlaďte prstem. Nepoužívejte mokrou houbičku, ztratil by se mramorový efekt. Miska z hroudy

Misku po přežahu vylijte glazurou. Pokud misku nevylijete dostatečně rychle a umaže se vám zvenku, setřete glazuru houbičkou. Okraje je možné domalovat štětcem. Miska z hroudy