Rychlost těles.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POHYB CO JE VLASTN Ě POHYB A JAKÉ MÁ VLASTNOSTI. CO JE TEDY VLASTNĚ POHYB?  POHYB JE D Ě J, P Ř I KTERÉM T Ě LESO M Ě NÍ SVOJI POLOHU V ŮČ I JINÉMU T.
Advertisements

ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Rychlost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Slovní úlohy o pohybu II.
2 MECHANIKA 2.1 Kinematika popisuje pohyb.
Tato prezentace byla vytvořena
2 MECHANIKA 2.1 Kinematika popisuje pohyb.
Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Název školy: Základní škola Lanškroun, nám. A. Jiráska 140
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
Pohyb a jeho druhy Co je to pohyb? Co všechno lze nazvat pohybem?
Rychlost rovnoměrného pohybu
Fy – sekunda Yveta Ančincová
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Pohyb tělesa rychlost,dráha, čas – příklady.
AnotacePrezentace, která se zabývá slovními úlohami o pohybu. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci počítají úlohy o pohybu. Speciální.
Druhy pohybu – rovnoměrný, nerovnoměrný
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
C) Slovní úlohy o pohybu
Nejrychlejší, nejdelší , největší aneb O pohybu trochu jinak
FYZIKA 7. ROČNÍK RYCHLOST Autorem materiálu je Ing. Jitka Hadamovská, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
Rychlost nerovnoměrného pohybu tělesa (průměrná rychlost)
Rychlost a měření rychlosti
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_166_rychlost Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova.
Rychlost.
Rychlost rovnoměrného pohybu
Dráha Rychlost Čas Šablona č: III/2 Zkvalitnění výuky pomocí IT ZŠ JUDr. Josefa Mareše a MŠ, Znojmo, Klášterní 2,
Rychlost rovnoměrného pohybu
Dráha při rovnoměrném pohybu tělesa
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Základní škola Benátky nad Jizerou,Pražská 135 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název : Inovace.
Definice rovnoměrného pohybu tělesa:
Shrnutí učiva III Autor: Mgr. Barbora Pivodová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhPohyb tělesa.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
1 Slovní úlohy o pohybu úvod Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno Výzkumným.
1 Pohybové úlohy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno Výzkumným ústavem.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Rachotová Markéta Název: VY_32_INOVACE_10B_06_Jednotky rychlosti, výpočet.
Rychlost Název školy: Základní škola Brána Nová Paka Autor: Bohumír Včelák Název: VY_32_INOVACE_7_08_FY_Rychlost Téma:Rychlost Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Lineární funkce v praxi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu
POHYB.
Název materiálu: VY_52_INOVACE_F7.Vl.28_Rychlost_draha_cas Datum:
VY_32_INOVACE_Pel_II_18 Soustavy rovnic – slovní úlohy6
Kilometr - jednotka délky
Procvičování znalostí z rychlosti rovnoměrného pohybu
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Čas čas je fyzikální veličina, kterou značíme t
PŘEVODY JEDNOTEK Vypracuj vše do sešitu.
Slovní úlohy o pohybu postup na konkrétním příkladu
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
VY_32_INOVACE_F7-001 FYZIKA 7.ROČNÍK RYCHLOST Název školy
Název výukového materiálu Vztah rychlosti, dráhy a času Identifikátor
Průměrná rychlost – úlohy II
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Slovní úlohy o pohybu úvod 1
Průměrná rychlost VY_32_INOVACE_06_Průměrná rychlost
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – PRŮMĚRNÁ RYCHLOST
Grafické i matematické řešení příkladu na pohybující se tělesa proti sobě. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín.
Autor: Ing. Jitka Michálková
Příklady – cvičení ) Ventilátor točící se rychlostí 20 otáček za sekundu začne rovnoměrně zpomalovat s tím, že za 10 s poklesne frekvence.
Slovní úlohy o pohybu Varianta 1: Pohyby proti sobě (1. část)
PŘEVODY JEDNOTEK ČASU 60 minut 60 sekund 1 hodina 1 minuta 1 h 1 min
Výpočet času Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
průměrnou rychlostí se pohyboval?
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Rychlost Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Pohyb tělesa rychlost,dráha, čas – příklady.
Transkript prezentace:

Rychlost těles

Rychlosti různých těles Těleso Rychlost m/s Rychlost km/h Chodec 1,5 5,4 Usain Bolt Auto v obci 13,88 50 Boing Gepard 33,33 120 gepard na lovu

Jak značíme Jak vypočítáme Jednotka čas. . . t dráha. . . s rychlost… v Jak vypočítáme Jednotka

Jamajský sprinter Usain Bolt zaběhl na mistroství světa v atletice světový rekord na 100 m. Jeho čas byl 9,58 s. Jaká byla jeho průměrná rychlost? s= 100 m t=9,58 s v= ? m/s ________________ v = 100 : 9,58 v = 10,43 m/s = 37,57 km/h Usain Bolt_word record

Největší dopravní letadlo světa Airbus A380 urazí cestu z Londýna do New Yorku asi za 5,5 hodiny. Jakou průměrnou rychlost má toto letadlo? Výsledek napiš v km/h i v m/s. s= 5840 km t = 5,5 hod v = ? km/h _________________

Nejobtížnějším závodem ve sjezdovém lyžování je proslulý Hahnenkamm v Rakousku. Sjezd je dlouhý 3312 m. Nejrychlejší lyžaři ho sjedou do 1 min 52 sekund. Jaká je jejich průměrná rychlost? s = 3312 m t = 1 min 52 s = 112 s v = ? m/s _________________