LONDÝN.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
ANGLIE 2001 / JAZYKOVÝ POBYT
10 nej z královské Anglie den Londýn.
Markéta Horáková Kvinta B
královské město na Temži
Londýn, Oxford, Brighton, Eton
Velká Británie školní zájezd 24/9- 29/ Část čtvrtá.
Spojené království Velké Británie
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
Skotsko Anglie Wales Severní Irsko
Bára Kahánková Nikol Košíková Natálie Nytrová
Chceš se kouknout do Londýna?Klikni na něj. Chceš vidět Big ben? Klikni na něj. Chceš vidět London eye.Klikni na něj. Jestli jsi viděl Big ben i London.
Anglie 2007 Pro přechod na další snímek klikněte levým tlačítkem myši.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_161 NázevLondýn Téma hodinyZápadní.
BIG BEN El Big Ben 150 let.
Vypracoval-Vojtěch Lépeš Škola- I.zš Zruč nad Sázavou 8.B.
Památky Londýna Vítězslav Traurig.
ANGLIE
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Označení DUM Pl - DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Téma hodiny: Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Londýnské oko London Eye (Londýnské oko), nazývané také Millenium Wheel (Kolo Milenia) nacházi se v Londýně na břehu Temže, mezi mosty Westminster.
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_11 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město _1 Anotace Žák má v průběhu.
Velká Británie Valentýna Martínková.
Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace London VY_22_INOVACE_06 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
ZÁJEZD DO ANGLIE A PAŘÍŽE 18. – 24. BŘEZEN den – PAŘÍŽ začali jsme samozřejmě na Eiffelovce.
Vytvořil Matěj Turek 8. B 10. ZŠ Plzeň
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Velká Británie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
I. ZŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU LONDÝN + HASTINGS A OKOLÍ 21. – 25. října 2015
Název školy :Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : září 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.1.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_05_Britské_souostroví_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
Čurda Petr, LA2.A.   Well, I am going to tell you about my experience from London and about some sights.  I‘ve never been to London before. So this.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_17_Vl5_Velká.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s. AUTOR: Mgr. Dita Nerudová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Anglický jazyk TÉMA: London ČÍSLO PROJEKTU:
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
Nejkrásnější města světa
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Zpracovali: Nicole Sušilová, Jan Babinský, Dennis Vaculík
Londýn Class 4 Eva Andrýsková,ZŠ Polešovice
Jonáš Junek & Vlastimil Urban
Londýn.
Spojené království Lukáš Vicherek.
Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska
Londýn, místo, které mě zaujalo
Anglie LONDÝN.
Klára gregorová, Karolína michalcová – 8. ročník
Spojené kralovství-památky Téma: Číslo projektu:
Název školy: Základní škola T. G
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Hana Řebíčková
LONDON P L A F A C M E O S U S.
LONDÝN. Památky katedrála sv. Pavla je to už pátá budova předchozí čtyři shořely- první v 7.století, a zatím poslední v roce 1666 posledním architektem.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_176 Autor: Mgr. Martin Majer
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace
zpracovaný v rámci projektu
Projekt Leonardo da Vinci Londýn 2012
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_77
Transkript prezentace:

LONDÝN

CO BYSTE MĚLI V LONDÝNĚ NAVŠTÍVIT TOWER BRIDGE LONDON EYE BUCKINGHAM PALACE BIG BEN

TOWER BRIDGE Nejznámější a nejfotogeničtější most Londýna Tower Bridge se klene přes řeku Temži východně od centra města poblíž pevnosti Toweru a finanční čtvrti City.

LONDON EYE Jedná se o obrovské panoramatické ruské kolo vysoké 135 metrů. V obvodu měří 424 metrů a má 32 plně klimatizovaných kabin. Každá z kabin může pojmout až 25 osob. Vyhlídkový let nabízí nepřekonatelný výhled na panorama hlavního města Velké Británie Londýna.

BUCKINGHAM PALACE Je jednou z nejvýznamnějších staveb britské metropole. Již 300 let slouží jako sídlo britské královské rodiny, místo státnických audiencí a recepcí. Zároveň je také místem, kde se Britové shromažďují v dobách národního veselí a krizí.

BIG BEN Věžní hodiny jsou jednou z nejznámějších turistických atrakcí Westminsterského paláce. Věž se tyčí na severovýchodní straně paláce, ve kterém zasedá parlament.

CO JE PRO LONDÝN TYPICKÉ? DEŠTIVÉ POČASÍ PARKY DOUBLETRACK DOPRAVNÍ ZÁCPY TEMŽE SENDVIČE FISH AND CHIPS