Školení pro předáky6.2.2014 Příprava projektůve školách6.2. – 21.3. Jmenování hodnotitelůMAFIEdo 28.3. Zasedání hodnotitelůZahrádky28.3.2014 Hodnocení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Advertisements

Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Žadatel.
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Výběr projektů Leader ČR 2006 (Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS) Logo- návrh 13ti leté studentky Konečná podoba loga MAS Konečná podoba loga MAS.
Návrh postupu - výsledky jednání koordinační skupiny 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému.
Spolupráce, která přináší plody
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
5. Hodnotitelská komise Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
MAS = místní akční skupina = organizace, která vnikla na místní úrovni, sdružuje místní obyvatele, zájmová sdružení, spolky, obce, podnikatele, zemědělce.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 17. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Téma: DOTACE LIBERECKÉHO KRAJE OBLAST SPORTU A TĚLOVÝCHOVY 2015 – 57 mil. Kč, 2016 – 55 mil. Kč Dotační programy PŘÍMÉ PODPORY z rozpočtu LK (2015 – 12.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje Zpráva o postupu příprav Rámce pro investice do infrastruktury Červen 2016 PaedDr. Pavel Schneider, vedoucí.
MAS Brdy – Vltava Komunitně vedený místní rozvoj.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstounská péče na přechodnou dobu Mgr. Kateřina Majerová.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
MAP – Místní akční plán ORP RK
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Novinky z IROP.
Program MŠMT VIII v roce 2017
Animace škol (šablony)
Implementační projekt KAP
Webová prezentace Libereckého kraje
Keltský archeoskanzen Nasavrky
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
PROGRAMY PŘÍMÉ PODPORY V ROCE 2017
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Program spolupráce SN – CZ
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
PS Vzdělávání NS MAS ČR – Pardubický kraj 2017
Transkript prezentace:

Školení pro předáky Příprava projektůve školách6.2. – Jmenování hodnotitelůMAFIEdo Zasedání hodnotitelůZahrádky Hodnocení projektůJenišovice Informace pro předáky mafií

Projekt p ř edstavují LAG Podralsko Místní akční skupina, působící na území řady obcí Libereckého, Středočeského a Ústeckého kraje MAS Achát Místní akční skupina, působící na území Libereckého kraje

Jak bude fungovat náš projekt? V našem regionu byla školám a zájmovým sdružením, které pracují s dětmi, zaslána Přihláška do projektu „Žadatelé bez občanky? – LEADER bez hranic“ Přihlášení jsou seznámeni s průběhem projektu a je jim zaslána připravená Výzva Na základě této Výzvy a zaslaných podkladů k ní připraví vybrané skupiny dětí (mafie) ve spolupráci se svými vedoucími (předáky) jednoduchý projekt

P ř íklad projektu

Finan č ní limit: Požadovaný p ř ísp ě vek na projekt m ů že být ve výši od do K č. Kdo m ů že podat projekt ? Skupina d ě tí - tzv. MAFIE má 5 až 20 č len ů ve v ě ku 9 až 15 let.

Termíny: Projekt bude podán do hod. na adresu LAG Podralsko, Zahrádky 130, Realizace vybraných projekt ů prob ě hne do konce kv ě tna 2014.

Kostra projektu KDO SI TO VYPIJE - kdo má co za úkol - kdo to využije - kdo se o to 5 let postará a umyje nádobí CÍL PROJEKTU - plánované výdaje - využití HARMONOGRAM MAFIE - 5 až 20 dětí (9 až 15 let) - 1 předák HARDWARE – zázemí SOFTWARE – postup prací ROZPOČET až na projekt INOVACE – originalita, se kterou předjedeme konkurenci PŘÍLOHY - potvrzují důležitost projektu

Co bude dál? Projekty budou připravovat skupiny dětí (mafie) ze dvou sousedících místních akčních skupin: Podralsko Achát Projekty si budou hodnotit zástupci mafií navzájem: Mafie z Achátu budou hodnotit Vaše projekty Vy budete hodnotit projekty mafií z Achátu

28. – Komise tvořená zástupci všech mafií jedné MAS oboduje všechny projekty druhé MAS. A naopak. Co bude dál? Podralsko Achát

Bodovací kritéria Kolik lidí projekt využije? 2Jak často bude zázemí využíváno? 3Kolik umožňuje projekt aktivit? 4Je projekt originální? 5Jak se projekt zapojí do společných akcí MAS? 6Zapojí mafie vlastní síly? 7Jak je projekt připraven na 5 let fungování? 8Je projekt kvalitně připravený?

Výb ě r projekt ů : Prezentace a hodnocení projektu prob ě hne v pátek, od 8.00 do hod. v Zahrádkách. Mafie vyšle na obhajobu min. jednoho svého č lena. Ústní prezentaci m ů že mafie doplnit fotkami nebo PowerPointovou prezentací (bude k dispozici dataprojektor)., pop ř ípad ě krátkou scénkou. Max. doba obhajoby 15 min.

Dotaci lze poskytnout na vybavení, jako zázemí pro spolkovou č innost d ě tí a mládeže. M ů že se jednat o vnit ř ní i venkovní p ř edm ě ty, p ř ístroje, prvky, nábytek apod.– vše trvanlivé, nikoli spot ř ební. Nelze podpo ř it vozidla pro p ř epravu osob. Další výdaje (spot ř ební materiál, výdaje na provoz) zajistí mafie na vlastní náklady.

Co si m ů žete po ř ídit?

Kontrola 4. až 6. VI MI: Každý zrealizovaný projekt zkontroluje zástupce MAS a zástupce jiné mafie. Mafie 1 Mafie 23 Mafie 4 Mafie 3Mafie 2 Mafie 5 Mafie 15 Mafie 6 Mafie 7 Mafie 8 Mafie 9 Mafie 10 Mafie 11 Mafie 12 Mafie 13 Mafie 14 Mafie 16Mafie 17 Mafie 18 Mafie 19 Mafie 20 Mafie 21 Mafie 22 Kontrolní List + Mafie 24 Mafie 25 Mafie 26 KRONIKA

Spole č né akce 3 akce na území LAG Podralsko v termínu červen až září akce na území MAS Achát v termínu červen až září 2014 V každé MAS připraví mafie min. 3 akce pro veřejnost ročně. Akci připravují vždy min. 3 mafie. Náplní jsou praktické ukázky – zapojení návštěvníků do akce: sport: soutěže ve šplhu, zápasy florbalu, pokusy o rekordy… umění: ukázky technik malování, zkoušení tradičních řemesel, účinkování na pódiu, koncertování… zájmové aktivity: zkoušení tradičních řemesel, představení novinek – inovací, vaření, natáčení pořadů…

Děkujeme za pozornost! LAG Podralsko Zahrádky Zahrádky Tel.: