Můj první kontakt s duševní poruchou Děje se se mnou něco, čemu nerozumím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zdravotní a sociální aspekty života na ulici -Výchozí zdravotní situace jednotlivce -Výchozí sociální situace jednotlivce -Zdravotní a sociální politika.
Advertisements

Objevujeme „Nový svět“ pro uživatele psychiatrické péče
Sourozenec u porodu? ANO či NE?
Zákon o sociálních službách
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Veřejné zdraví - Lidská práva a péče o duševní zdraví v České republice Vzdělávání odborníků,státní správy a samosprávy.
Neurózy, psychózy, rané poruchy
Psychosociální aspekty pandemie chřipky Psychosociální aspekty pandemie chřipky dopady a možnosti pomoci občanům a zasahujícím profesionálům Michal Zelenka.
Rodina.
Koncepce péče o staré občany
AUTOŘI: BARBORA MIKULOVÁ LUCIE KMENTOVÁ 4.A
Psychiatrie, její postavení a organizace psychiatrické péče (bakalářské a magisterské studium) Česková E., Psychiatrická klinika LF MU a FN Brno definice.
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Interrupce jako trauma
Domácí násilí v praktické rovině
Alkoholismus.
Kompetence žáka – absolventa Ing. Dana Juchelková
Duševně nemocní a jejich znovuzačlenění do společnosti Praktická odborná část maturitní zkoušky z psychologie Jana Klingerová, 4. A.
Vzdělávání pedagogů v oblasti prevence úrazů dětí
Výchovně léčebná péče Ochrana ohrožených dětí a jejich rodin
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Aplikovaná psychologie
Mýty o léčbě tabákové závislosti u drogově závislých.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Zdravotnický asistent, první ročník Domácí násilí II Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná.
PACIENTOVO POJETÍ NEMOCI
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
1. Slyším Spasitel, jak volá, | slyším Spasitel, jak volá, slyším Spasitel, jak volá: | Vezmi kříž svůj, kříž svůj, za mnou pojď!
*sych5c2/ 260*352ace s*61en/ s 4ž9v8n90 dr6g A24b 5nař92.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. B ENEŠE 456 OKRES K ARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Psychopatologie Jana Petříková. Doporučená studijní literatura  Vágnerová, Marie: Psychopatologie pro pomáhající profese. Praha: Portál ISBN:
Dětský domov (tedy nikoli dětský domov se školou) a základní škola pod jednou střechou Ochrana ohrožených dětí a jejich rodin Mgr. Ondřej Vala.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni
Seminář Trauma.
PERSEFONA, o.s.  Komplexní služby obětem domácího násilí sexuálního zneužívání znásilnění  Vzdělávání laické i odborné veřejnosti  Analytická a publikační.
PORADENSKÁ PSYCHOLOGIE JAKO ODBORNÁ A PROFESNÍ ČINNOST:
Zdraví a jeho determinanty Mgr. Aleš Peřina, Ph. D. Ústav ochrany a podpory zdraví LF MU Kamenice 5, Brno.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_52_INOVACE_ZV_1_5E_NEC_02_DUSEVNI_PORUCHY_II.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Prevence sociálně patologických jevů. Prevence  Prevence (z lat. praevenire, předcházet) znamená soustavu opatření, která mají předcházet společensky.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Soňa Váňová. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
Škodlivé faktory v těhotenství II.část. Anotace: Prezentace je další částí tématu – Škodlivé faktory v těhotenství. Jsou zde uvedeny základní škodlivé.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Zdraví Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_20_01_náhradní rodinná péče Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
R OZDÍLNOST INTERVENCÍ SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA PŘI N ETSTREETWORKU A PŘI I NTERNETOVÉM PORADENSTVÍ Centrum Anabell, z. s. Mgr. Klára Gelnarová.
Domácí násilí ©Manová Pavla, Bc.. Domácí násilí je fyzické, psychické anebo sexuální násilí mezi blízkými osobami, ke kterému dochází opakovaně v jejich.
Barbora Pekařová, C3A.  bipolární porucha  závažné duševní onemocnění  porucha mozku (vrozené odchylky fungování mozku)  výrazné výkyvy nálad  povznesená.
Tělesné a duševní změny u dospívajícího. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura,
Prokopova 17 Plzeň tel.: Provozní hodiny: Po, Út, St 9.00–16.30 Čt12.00–19.00 Pá 9.00–16.00.
Prevence onkologických onemocnění – rakovina děložního čípku
Customer Contact Praha
Osobnost Biologická (tělesná), sociální (společenská) a psychologická (duchovní) jednotka Struktura osobnosti Soubor relativně stálých vlastností.
Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních.
VI. Podzimní adiktologická konference Brno
Phdr.hana pazlarová, ph.d.
Jak zlepšit pomoc obětem stalkingu?
Domácí násilí a pomoc jeho obětem
Kolpingova rodina Smečno
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Shrnutí Jana Konečná.
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Rodičovství biologické a pěstounské
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Principy ochrany a podpory zdraví. Determinanty zdraví
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Můj první kontakt s duševní poruchou Děje se se mnou něco, čemu nerozumím

Co na mne působilo? Co předcházelo? Co může mít vliv na vznik duševního onemocnění? Rodina, partner, práce, škola, genetika, trauma, úraz, krize, osobnost … Není exaktně jasné které vlivy jsou klíčové pro propuknutí duševní poruchy, přesto některým vlivům je zapotřebí obecně předcházet: nadměrná zátěž, úrazy, neštěstí v rodině …

Jak se cítím a jak se chovám? Pozoruji změnu, něco se děje Cítím se zle Cítím se výjimečný (královna, spasitel, umělec… Cítím se zodpovědný za osud světa, zachraňuji svět… Cítím se ohrožený, pronásledovaný Nejím Nespím Chovám se nepřiměřeně na veřejnosti

Jaké zvolím řešení ? Nechám to být Získám neodborné informace Vyhledám léčitele Hledám pomoc specifické skupiny, sekty Odborný lékař Praktický lékař Psycholog Psychiatr Krizové centrum, svěřím se, poradím se Zásah zvenčí, rizikové chování, svépomocná skupina

Kam to může vést? diskuse