Tabulkový procesor. Tabulkový procesor pokročilé funkce filtrování a řazení dat formuláře podmínky a podmíněné formátování export a import dat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Advertisements

MS OFFICE EXCEL 2007,2010 Vypracovali: Kolaříková Veronika
Základní škola a mateřská škola Bzenec
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
X EXEL.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Databáze Sestavy.
Export dat, vytvoření tabulek a grafů na
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Třídění a řazení dat Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2.
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, efekty a zarovnání
InfoPath Využití formulářů ve výuce zeměpisu. InfoPath Nadstavba k balíku MS Office Prostředí koresponduje s ostatními produkty Microsoftu. Program je.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tabulkový procesor.
Tabulkový procesor (spreadsheet) program zpracovávající tabulku informací umožňuje zapisovat čísla a krátké texty do tabulek a pak tyto zapsané údaje zpracovat.
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
Tabulkový program MS Office Excel , SB 305, – h
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
Excel export a import dat. Import dat z webu.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. ročník oboru Kadeřník a Kuchař - číšník Třídění a řazení dat pomocí tabulkového procesoru.
Databáze Dotazy VY_32_INOVACE_7B16. Dotazy umožňuje vybrat určité záznamy z tabulky na rozdíl od filtru vybrané záznamy umístí do samostatné dočasné nebo.
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo – název šablony klíčové aktivityIII/2.
Úprava šířky sloupce Šířku sloupce lze upravit několika způsoby: Pomocí menu Postavím se do sloupce Formát / sloupec / šířka / napíši velikost Pomocí kontextového.
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Spolupráce aplikací MS Office Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
ACCESS ÚVOD DO PROGRAMU - 02 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
MS Excel 2 Martin Kotlík Brno, 20. ledna 2015 Obsah předchozího semináře 1 1.Popis programu Excel 2.Základní dovednosti 3.Typy vkládaných dat 4.Formát.
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Formátování buněk v aplikaci M$-Excel
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
Excel export a import dat. Import ze souboru.
EXCEL Vybrané partie Bohuslav Slípka. Základní operace Umíte pracovat se sešity Zápis textu- číslo vložíme jako text pomocí apostrofu,vzorec jako text.
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
POPR Počítačová podpora řízení Základní, rozšířené a pokročilé znalosti v Excelu.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 4.
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
POPR Počítačová podpora řízení Základní, rozšířené a pokročilé znalosti v Excelu.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Popis prostředí Tabulky Návrhové zobrazení Datové typy Vlastnosti pole Řazení a filtrování.
Vytvoření rozevíratelného pole Access (13). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Vkládání grafických objektů
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Vítejte na tréninku MS Excel!
Úvod do prostředí Upraveno pro verzi 2007
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
POPR Počítačová podpora řízení
Transkript prezentace:

Tabulkový procesor

Tabulkový procesor pokročilé funkce filtrování a řazení dat formuláře podmínky a podmíněné formátování export a import dat

Export dat Stačí data uložit volbou uložit jako do požadovaného formátu Nejdůležitější formáty pro export dat Stránka WWW (.htm,.html) Klasický textový formát (.txt) Databázový formát (.dfb)

Import dat Soubor->otevřít->zobrazit všechny soubory-> otevřít požadovaný soubor->spustí se průvodce importem->zvolte oddělovač->další definují se budoucí sloupce->další nutné určit povahu textu, čísla, data->dokončit

Funkce Řazení dat

Funkce Řazení dat 2

Funkce Filtrování dat zájem pouze o některé záznamy  klikněte na sloupec A  zvolte Data / Filtr / Automatický filtr  Vytvořilo se roletové menu  vidíte abecedně seřazené všechny jednotlivé autory  vyberte si autora/ku dle vašeho přání

Funkce Filtrování dat 2 Pro zobrazení všech dat v listu je potřeba vytvořený filtr odstranit To provedete volbou Data / Filtr / Odstranit filtr

Funkce Formulář – Soubor->Průvodce->Datový zdroj adres – Zobrazit->Panely Nástrojů->Ovládací prvky formuláře

Funkce Podmíněné formátování Umožňuje zpřehlednit data Dynamicky měnit formát buňky Upozornit na chybně zadaný údaj atd. Vybereme buňku nebo oblast, na kterou chceme aplikovat podmíněné formátování a zvolíme nabídku Formát / Podmíněné formátování můžeme specifikovat až tři podmínky a použité formátování při jejich splnění. Podmínky volíme tak, aby vracely logické PRAVDA nebo NEPRAVDA