Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

IBM … creating the future of learning Konference ISSS 2005, Hradec Králové Omyly při přípravě i realizaci distančního vzdělávání dospělých RNDr. Jana Pradlová,
Komplexní řešení metropolitních sítí
AKREDITOVANÉ ŠKOLICÍ STŘEDISKO ČLEN ASOCIACE VDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH TRADICE OD ROKU 1991 Zdeněk Mašín Microsoft Gold Certified Partner Akreditované.
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Otevřené myšlení otevřené dveře. Přehled akademických aktivit Dalibor Kačmář Academic Program Manager Developer & Platform Evangelist Group
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101 | spstrutnov
Virtuální učebna aneb „webinář“.
Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodná výpočetní základna Ladislav Šolc Microsoft, s.r.o. Solution.
PARTNEŘI PROJEKTU ING.SLADKÝ PAVEL + RENTEL PŘEDSTAVUJÍ E-LEARNINGOVÝ SYSTÉM JAKO POMŮCKU PRO ZAVÁDĚNÍ “KVALITNÍHO MANAGEMENTU VE VZDĚLÁVÁNÍ”
Rozvoj e-learningové formy vzdělávání zaměstnanců ve správních úřadech
E-Learning Strategie společnosti Microsoft pro podporu vzdělávání
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
ELearning na FIM UHK Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Informační systém pro řízení školy s distančním vzděláváním s Class Serverem Jiří Laciga CCA Group a.s.
Aneb proč to dělat složitě, když to jde jednoduše S Datronem proti proudu.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Efektivní vzdělávání pro efektivní úřad Bohumil Havel.
Computer Help …vše, co jste kdy chtěli vědět o počítačích, ale báli jste se zeptat…
Computer Help …vše, co jste kdy chtěli vědět o počítačích, ale báli jste se zeptat…
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Copyright 2009 FUJITSU TECHNOLOGY SOLUTIONS Luboš Výrostek Clearingové centrum centrální smlouvy.
Informační systém pro řízení školy s distančním vzděláváním s Class Serverem Jiří Laciga CCA Group a.s.
Tomáš Sýkora GOPAS, a.s. Úskalí e-learningu Tomáš Sýkora GOPAS, a.s.
Elektronická správa dokumentů ve veřejné správě
Školství, zdravotnictví a veřejnou správu Jan Knyttl zástupce společnosti pro školství a samosprávu Změny v licencování pro.
Střední odborná škola a Gymnázium, Liberec, Na Bojišti 15 Tel.: , Fax: www. sosag.cz.
Inspirační databanka pro podporu strategického řízení rozvoje lidských zdrojů v krajích Národní vzdělávací fond, o.p.s. M. Mandíková, Z. Palán, I. Sládková,
Perspektivní pracovní uplatnění v Přerově nebo jeho blízkém okolí.
Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.
Portálová řešení pro kraje a obce Jan Toman zástupce pro školství a samosprávu společnost Microsoft v ČR a SR Miloš Sobotka systémový inženýr společnost.
CZ.1.07/1.1.02/ Trvalá udržitelnost součástí implementace ŠVP na ZŠ Deblín Koordinátor projektu (manažer): RNDr. Břetislav Svozil, Ph.D. Zástupce.
IBM Global Services © Copyright IBM Corporation 2002 Internet ve státní správě a samosprávě, Programy „Blended Learning“ pro zaměstnance.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Vývoj helpdesků od roku 2000Již třetí verze „nativního“ helpdeskuPrvní verze HD pro MOSS v roce 2007Druhá verze HD pro MOSS v roce 2009.
Vzdělávání eGon Zajištění vzdělávání v eGovernmentu Jana Třísková
Úspěšný projekt č. CZ / E-Úřad E-learningový vzdělávací program pro další vzdělávání pracovníků ve veřejné správě.
Studentská PARDUBICE Implementace MIIS na Univerzitě Pardubice Petr Švec, Univerzita Pardubice.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
Zpracovatel : Bařinka Antonín Vedoucí : Dr.Ing. Horák Jiří Konzultant : RNDr. Jiří HIESS Vysoká škola báňská- Technická univerzita Ostrava Hornicko-geologická.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
Porada ředitelů 8. – , Luhačovice
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Pro podporu začlenění České republiky do EU Microsoft s.r.o. „Informatická podpora procesů vzdělávání “
SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ LICENCÍ MICROSOFT VE ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍCH V RÁMCI LIBERECKÉHO KRAJE ING. JAN KNYTTL Servodata, a.s.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Akreditovaný e-learningový kurz Rovné příležitosti žen a mužů Ing. Petr Špindler, RENTEL a.s. Konference „Rovné příležitosti“ MV ČR, Praha,
LICENČNÍ MODEL PRO PRODUKTY MICROSOFT porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 15. prosince 2012.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Efektivní Knowledge management
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
5/6/2018 VIZUALIZACE ROZPOČTU Petra Hoffmanová.
Spolek pro budování a implementaci softwarových open source nástrojů
Náklady a efektivita e-learningu
Ing. Stanislava Správková
Transkript prezentace:

Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě Jan Knyttl zástupce společnosti pro školství a samosprávu

Klíčové problémy vzdělávání ve veřejné správě Máme potřebné (technické) vybavení? Náš úřad není komerční organizace, máme své potřeby Nejsme schopni sdílet zdroje Nemáme čas na to se vzdělávat I námi řízené a zřizované společnosti chceme vzdělávat Každý zaměstnanec má jinou úroveň znalostí Vzdělávání zaměstnanců úřadu je drahé

Jak můžeme pomoci? Individuální tempo výuky Sdílení dat v rámci systémů organizace Zpracování výsledků školení pro další rozvoj Personalizovaný přístup Vlastní tvorba kurzů, rozvoj a častá aktualizace dle nových poznatků Sdílení výukových materiálů mezi úřady, díky otevřeným standardům pro e-learning Nezávislost na čase, flexibilita Snížení cestovních a dalších nákladů Vytváření komunit odborníků stejného zaměření

Otevřené řešení pro e-learning Naše řešení Otevřené řešení pro e-learning Otevřené standardy pro e-learning (IMS/SCORM) Propojení na lokální (krajské a obecní) ekonomické a personální systémy Nízká cena a malé náklady na provozování Class server pro organizace Řešení Learning Gateway pro e-learningové systémy (např. v krajích) http://www.microsoft.com/cze/education/classserver http://class.autocont.cz

Partnerství s poskytovateli obsahu Rentel Akreditované vzdělávací programy: Evropská Unie Environmentální minimum Boj proti korupci Minimum o strukturálních fondech EU Zákon o matrikách LANGMaster Jazykové vzdělávání Výukové slovníky Další vzdělávání Obsluha počítače, manažerské a rekvalifikační kurzy,... Tvorba kurzů na zakázku

Partnerství s poskytovateli obsahu II. Terasoft Kurzy pro vzdělávací systém Zlínského kraje Tvorba kurzů na zakázku S-COMP ECDL Jazykové kurzy – angličtina, němčina Bezpečnost práce Školení řidičů referentů Instalace na klíč

CLASS SERVER v ČESKÉ LOKALIZACI na MDČR Potřeby: jednoduchá administrace systémů jednoduchá práce s kurzy, vlastní tvorba opakovaná školení ze zákona bezpečnost práce požární ochrana interní vzdělávání pracovníků příprava na nasazení Office 2003 specifické kurzy MDČR

CLASS SERVER v ČESKÉ LOKALIZACI na MDČR Technické řešení: nasazení Class serveru + české lokalizace využití již užívaného SQL serveru (finanční úspora) provázání a Active Directory MDČR Délka implementace: smlouva uzavřena 19.12.2003 při instalaci nebyl přerušen provoz žádného IT systému MDČR od 22.12.2003 zahájen testovací provoz (implementace 2-3 dny) do 31.12.2003 systém předán do plného provozu Cena řešení na MDČR: do 250.000,- Kč vč. DPH

CLASS SERVER v ČESKÉ LOKALIZACI na MDČR Rozvoj: propojení s personálním systémem A.S.E.I. on – line přenos informací z LMS o absolvování kurzu do personálního systému upozornění personalisty o nutnosti školení Active Directory LMS – Class Server PS – A.S.E.I .NET Framevork SQL Server Windows server

CLASS SERVER - Zlínský kraj Základní informace: připraveno pro 70.000 uživatelů informační systém školství vzdělávání pedagogů a žáků využití pro vzdělávání prac. samosprávy Veřejný přístup Personifikovaný přístup ISA Server (rozvoj) Active Directory Redakční systém Content Mgm. server Share Point Portal Server (rozvoj) LMS Class Server Portály tříd, škol, skupin WSPS (rozvoj) Office LIVE Comm. Svr. (rozvoj) Exchange server (rozvoj) .NET Framevork SQL Server Windows server

Vzdělávací systém na ČVUT v Praze Základní informace o projektu: pro 25.000 studentů a 2500 zaměstnanců vzdělávání pedagogů a studentů Kompletní řešení – Learning Gateway (MS Exchange, MS Sharepoint, MS Class Server, ISA Server, Office Live Communication Server, SQL Server, Windows Srv) Active Directory ISA Server (rozvoj) Stávající systémy na ČVUT Share Point Portal Server (rozvoj) LMS Class Server Stud. skupiny WSPS (rozvoj) Project server (rozvoj) Office LIVE Comm. Svr. (rozvoj) Exchange server (rozvoj) Biz Talk svr. .NET Framevork SQL Server Windows server

Děkuji Vám a prosím o vaše otázky… Jan Knyttl honzak@microsoft.com http://www.microsoft.com/cze/education/classserver http://class.autocont.cz