Helga Doležalová A-Z COMPUTER SERVICE s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabízené služby společnosti  Poskytování služby Excel24 ( outsourcingový způsob řešení úkolů a problémů s tabulkovým procesorem ) ; Ing. Roman Ševčík.
Advertisements

Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
Studijní obor MANAŽER pro řízení malého nebo středního útvaru odborného typu akreditovaný Ministerstvem školství, mládeže.
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DISTANČNÍ MINIMUM DISTANČNÍ MINIMUM (kurz) Akreditace v DiV Modul č. 5: Akreditace v DiV.
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
1 NASKL v roce 2007 Ing. Alena Fischerová Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře při České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.
Akreditační systém v ČR – kvalita produktů IT
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
SMALL BUSINESS Modulový výcvikový a vzdělávací program pro začínající podnikatele.
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Informační systém pro akreditace Marie Kaňková, MŠMT
EURES – vaše práce v Evropě
POSOUZENÍ VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Podklady k posouzení vlivu akce z hlediska vlivu na životní prostředí (EIA) dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
1 Výsledek sběru dat monitorujících úrovně certifikace škol v oblasti systému řízení Dotazníkové šetření realizované v rámci projektu - Kvalitní management.
Systémy řízení jakosti - úvodní cvičení
Management jakosti jako úhelný kámen provozu klinické laboratoře
Novela zákona o elektronickém podpisu Předmět úpravy novely zákona Obsah prezentace  Dosažení kompatibility se Směrnicí 1999/93/ES:  uznávání.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Vzdělávání eGon Zajištění vzdělávání v eGovernmentu Jana Třísková
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Novinky ve specializačním vzdělávání
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Sběr a zpracování statistických dat Praha, 21. dubna 2008 Ústav informačních studií.
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DIV PROFESIONÁLNĚ Mgr. Irena Hoblíková Centrum distančního vzdělávání Univerzita Palackého.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Systém řízení kvality.
IAF MD 18:2015 Aplikace ISO/IEC 17021:2011 v oblasti řízení služeb (ISO/IEC )
BUDOVÁNÍ SYSTÉMŮ MANAGEMENTU
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Základy managementu Ing. Alena Šafrová Drášilová
Personální plán pro podnikatelský plán
Personální strategie mezinárodní firmy
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Akreditace laboratoří podle revidované ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 Ing. Martin Matušů, CSc.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Rekvalifikace Řidičské průkazy skupin C,D Profesní průkazy.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
I NFORMATIVNÍ SCHŮZKA PRO ABSOLVENTY MAGISTERSKÉHO STUDIA Šafránkův pavilon
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
1 Výsledky učení a novela zákona o VŠ seminář Impuls , AVU Tomáš Fliegl odbor vysokých škol, MŠMT.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
Fakulta zdravotnických studií
Technické znalectví a pojišťovnictví
Fakulta zdravotnických studií
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Zdravotnický management
Studijní program Ošetřovatelství
Novinky z ČSJ Ondřej Hykš.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Nabízené služby společnosti
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Nabízené služby společnosti
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Transkript prezentace:

Helga Doležalová A-Z COMPUTER SERVICE s.r.o.

Uznání školení a zákony Cíle školení Modulová koncepce Certifikáty Organizace školení Závěr

Uznávaní námi poskytovaných kurzů, bylo na posouzení příslušného pracovníka organizace. Úřady práce nemohly, z důvodu chybějící akreditace o těchto kurzech informovat potenciální zájemce. Proto, aby se naše kurzy dostaly do příslušných informačních systémů úřadu práce a aby jejich uznání mělo oporu v zákoně, jsme podali žádost a následně nám byla udělena akreditace ministerstvem školství, na základě vyhlášky č:524/2004 o akreditaci zařízení k provádění rekvalifikace uchazečů o zaměstnání a zájemců o zaměstnání, a v souladu s § 108 zákona č. 435/2004 o zaměstnanosti.

Kladné vymezení: 1/ Získaní základních znalosti o příslušném standardizovaném systému řízení podle norem ISO a systémech souvisejících 2/ Získání základních znalosti obecného managementu 2/ Získaní dovednosti pracovat s normami 3/ Získaní dovednosti systém zavést 4/ Získaní dovednosti k provedení interního auditu systému 5/ Získání certifikátu 6/ Poskytnout posluchačům časový prostor pro studium. Jeden modul 40 hod. Všechny moduly 160 hod + základy managementu 120 hod. Negativní vymezení: 1/ Poskytnou lepší školení než na univerzitách. Poskytnout několikanásobně víc času ke studiu, než se poskytuje při studiu na PEF ČZU, kde se systém managementu kvality ITC vyučuje semestr – 12 týdnů – 24 hod přednášky + 12 hod cvičení celkem 36 hod. Předmět obsahuje kvalitu produktů, řízení systému kvality, řízení bezpečnosti, řízení v životním cyklu a řízení projektu. Jiné školy neposkytuji ani to co PEF ČZU. 2/ Poskytnut lepší školení než konkurence. Poskytnout několikanásobně víc času ke studiu.

1/ Základní modul tvoří základy obecného managementu v rozsahu 120 hod. Vycházeli jsme hlavně z Management podle H. Koontze a H. Weihricha. Tento požadavek byl podmínkou pro vystavení akreditovaného certifikátu na pozici „Manažer ochrany informací“. První žádost o akreditaci byl v rozsahu 40 hod, bez tohoto modulu a byl zamítnut. 2/ Doplňkový modul k bezpečnosti informací v rozsahu 40 hod. Základ tvoří norma ISO / Doplňkový modul k managementu projektu v rozsahu 40 hod. Základ tvoří norma ISO / Doplňkový modul k systému řízení kvality a auditu systému řízení kvality. Základ tvoří norma ISO a ISO / Doplňkový modul k systému řízení kvality informačních služeb. Základ tvoří norma ISO

Akreditace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Č.j.: /08-24/672 z , a Č.j.: 26388/08-24/999 z / Manažer (v rozsahu 120 vyučovacích hodin) 2/ Manažer (se zaměřením na bezpečnost informací, v rozsahu 160 hod.) 3/ Manažer (se zaměřením na řízení kvality, audit kvality, v rozsahu 160 hod.) 4/ Manažer (se zaměřením na řízení kvality informačních služeb, v rozsahu 160 hod.) 5/ Projektový manažer (v rozsahu 160 hod.) V současnosti běží první kolo školení se čtyřmi posluchači. První školení je pro činnost Manažer se zaměřením na bezpečnost informací. Absolventi získají samozřejmě certifikáty dva + Manažer. Je naplánované školení pro činnosti Manažer se zaměřením na řízení kvality a audit a Manažer se zaměřením na řízení kvality informačních služeb. Absolventi získají certifikáty v rozsahu 160 hod, ale protože je 120 hodinový modul vždy stejný, a oni ho již absolvovaly, doplní si pouze příslušný modul v rozsahu 40 hod.

1/ Školíme na objednávku po dohodě se zájemcem. Předmětem dohody je cena, místo, čas a u neakreditovaného školení také obsah. Minimální počet posluchačů není stanoven, pokud je cena přiměřená vynaloženému úsilí. Školili jsme také týden jednoho posluchače. 2/ Školíme také v rámci školení organizovaných jinými organizacemi. V roce 2008 proběhlo dvakrát týdenní školení ISMS v TÜV-SUD. 3/ Na podzim plánujeme otevřené školení modulu ISMS v rozsahu 40 hodin, v těchto učebnách IKEM. Učebny jsou rezervované na 16.10, , , 6.11 a od 09:00 do hod. 4/ Školíme také v penziónu ve středočeské vesničce Záhornice, v příjemném prostředí s příjemným doprovodným programem a možnosti následné krátké víkendové rekreace. Ubytování a strava zdarma (v ceně školení).

1/ Absolventi mají možnost získat rekvalifikaci, která je rozsahem a obsahem ve shodě se systémovými normami ISO pro oblast ITC a tím je výjimečná. 2/ Absolventi získají certifikát, který má oporu v zákoně. 3/ Absolventi při více kurzech neabsolvují opakující se modul v rozsahu 120 vyučovacích hodin. Doba kurzu je kratší o 75%. 4/ Při dalších kurzech jsou kurzy levnější o 75% jejich původní ceny z důvodů neopakování základního modulu v rozsahu 120 hodin. 5/ Garant kurzů a školitel poskytuje informace z praxe, je poradcem pro zavádění, outsorcing a posuzování školených systémů. Působil v řadě vysokých manažerských funkcích v soukromé sféře a ve státní správě. Působil jako pedagog na PEF ČZU (9 let). Je externím spolupracovníkem ČIA a UNMZ.

Helga Doležalová A-Z COMPUTER SERVICE s.r.o.