Životní prostředí Petr Machala.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VLIV ČLOVĚKA NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Advertisements

PROČ SE MÁME UČIT CHEMII?
ÚVOD DO EKOLOGIE 1. lekce.
(J)SDH Boskovice I Bc. Josef Jeniš.
Seneca citáty.
Narušování souvislostí v biosféře  S vývojem společnosti souvisí rozvoj energetiky, průmyslu a dopravy,  chemizace a mechanizace zemědělství i lesního.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Krajina, krajinné složky
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř. 17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PROJEKT: CZ.1.07/1.5.00/
ETICKÉ ASPEKTY OCHRANY PŘÍRODY
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí
Krajina a životní prostředí
Krajina a životní prostředí
Složky krajiny a životní prostředí
Regionální zeměpis Funkce a cíle Zdeněk Bergman Funkce geografie poznávací aplikační všeobecně vzdělávací.
VLIV ČLOVĚKA NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Registrační číslo projektu:
Všeobecná deklarace lidských práv
Úvod do učiva občanské výchovy
Obec II. obecní zřízení Petr Machala.
I ve škole s pravidly Petr Machala.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s některými biologickými vědami a.
Lidská práva v dokumentech
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – hydrosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
Název prezentace v zápatí1 Environmentální a sociálně- ekonomické aspekty těžby 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM.
Životní prostředí Petr Machala. 1.Jaké jsou nevýhody ekonomické globalizace? 2.Napiš aspoň 4 problémy třetího světa. 3.Vysvětlete schéma bludného kruhu.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Ekologie jako věda Obory ekologie.
Ani příroda ani kultura
Životní úroveň obyvatel v České republice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Ekologické problémy Petr Machala.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Státní rozpočet I. Petr Machala.
Sociální síť - pojištění Petr Machala. 1.Jaká má být role státu v sociální politice? 2.Kdy se občané bez pomoci státu neobejdou? 3.Jak může stát pomoci?
PowerPoint Moje bydliště 1. Snímek : Moje bydliště + autor
Válečné konflikty I. Petr Machala.
Život v regionech Petr Machala.
Ústavní základy ochrany životního prostředí JUDr. Veronika Vlčková.
E KOSYSTÉMY Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/
Ekosystém Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková
Jsem občanem Evropské unie
Anotace Materiál je určen žákům 3.třídy k seznámení s učivem o ochraně přírody v nejvyšším pohoří naší vlasti, také v nejbližším okolí naší obce. Materiál.
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
Stavba, funkce a typy EKOSYSTÉMŮ. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE_Z.8.A.13_prirodni_pomery_ cr_zivotni_prostredi
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 4. Vliv činnosti člověka na prostředí Název sady: Základy ekologie pro.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 1. Charakteristika a historie ekologie Název sady: Základy ekologie pro.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Životní prostředí ČR černé skládky recyklace ochrana lesů.
Skalní města 1 Témata k zamyšlení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Smrčková. Dostupné z Metodického portálu
POSTOLOPRTY Michaela Hanzlíková.
Ekologie obce Nahošice
Ekonomika životního prostředí
VY_32_INOVACE_43_Ochrana přírodního bohatství
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Domov - Obce.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_13_20_životní prostředí.
Autor: Mgr.Lenka Preisová
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
Co je vlastně bohatství?
Státní regulační komise
Transkript prezentace:

Životní prostředí Petr Machala

člověk je součástí přírody Pokud žiješ v souladu s přírodou, nikdy nebudeš chudý. Pokud žiješ podle mínění lidí, nikdy nebudeš bohatý. Seneca Lucius Annaeus člověk je součástí přírody životní prostředí každého z nás je součástí životního prostředí obyvatel naší obce

Najděte vztah mezi obrázky a ekologií? Víte co je to ekologie? věda o vztazích mezi organismy a životním prostředím a mezi organismy navzájem Najděte vztah mezi obrázky a ekologií?

Životní prostředí člověka Popište vztah člověka k přírodě.

Životní prostředí člověka tvoří: Přírodní složka:

Umělá složka:

Sociální složka:

Co ohrožuje zdraví dětí v okolí tvého bydliště? Navrhněte řešení. PROBLÉM? ŘEŠENÍ

Úkol Navrhněte a vytvořte plakát fotografií na ochranu životního prostředí. Najděte ve své obci co nejvíce ukazatelů, kde byla narušena harmonie člověka s přírodou.

Děkuji za pozornost.