Polámal se mraveneček Polámal se mraveneček, ví to celá obora, o půlnoci zavolali Lulínkova doktora. Doktor chřestil pokladničkou, Cikrt těšil – neplakej.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Barvy podzimu Podzim Sluníčko se rozloučilo s kytičkami, s travičkou, na cestu jim zamávalo paprskovou ručičkou. Jděte všichni honem spát, musím podzim.
Advertisements

TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
Rozhovor s Bohem.
krásný rok, kdy jsme dovršili naši lásku sňatkem.
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Commands: Imperatives & aby Change the following direct commands to indirect commands using aby, and vice versa. Vzor: Martin mi řekl, „Podívej se na toho.
Jak jsme točili na „KOMPOST“ Pozn: KOMPOST = COMP-OST, multimediální soutěž.
Prezentace s hudbou, běží automaticky…přeji krásné chvilky…
Fotopříběh s ponaučením…
BAJKA O JEDNÉ MYŠI. Jednoho dne myš koukala skrz puklinu ve zdi farmáře a viděla jeho ženu, jak otvírá nějaký balíček. Jaké jídlo by asi mohl obsahovat?
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Ze života !?!.
Hodiny a režim dne pro první třídu.
Hodnota peněz je relativní ! Tisícovka, o které neví manželka, má podstatně vyšší hodnotu než ta, o které ví.
PEK ELNĚ SE SO USTŘEĎ PEXESO V neděli pořádala jihlavská ROSKA ve Ville Eden v Jihlavě od 14.hodin pexesový turnaj za účasti „zahraničních“,
Adaptační kurz
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
10 „zadečků“ pro Tebe.
Začátek  Psal se rok 1503  Leonardo se chystal na svou každodenní procházku. Bylo slunečné poledne, když se procházel po předměstí rodné Florencie,
Polámal se mraveneček Polámal se mraveneček, ví to celá obora,
Dopis od Boha.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Když maminka jednoho dne večer chystala večeři,
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:19. září 2012 Číslo.
Šablona č.: III/2 – VI/2 – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Občanská.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Řešení.
1. Z rána, když den se počíná, modlitby tvé buď hodina. Vždyť nevíš, co ti chystá den a máš být stále připraven, Vždyť nevíš, co ti chystá den a máš být.
SEN NewFoton.
1. Zde u tvých jeslí stát chci dnes, | můj Ježíši, mé žití
Tři prasatka Autor: Josef Hrůša.
Kdo jsem Zdenka Suchánková Jsem pátá zleva.
Dlužíte-li bance Kč, jste v prdeli. Dlužíte-li bance , je v prdeli banka. Chci jednou zemřít pokojně ve spánku jako můj strýc a ne v.
ČÍNSKÉ PŘÍSLOVÍ.
Pro svého miláčka na dobré ráno ….. Já a Ty Jsme my.
TROJČLENKA.
Státní rozpočet I. Petr Machala.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
1.ZŠ. Náš Projekt Technik začal úplně od nuly. Neměli ani ponětí, co se bude následující dnech/měsících dít. Poté co jsme zjistili, co a jak, tak jsme.
Apoštolská 1. Prosíme Tě dej nám Pane sílu,
Statistika Co děláš doma, když přijdeš ze školy?.
Příběh pro všechny tvrdě pracující
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Dluhy click S kterým tvrzením souhlasíš a proč? Žít na dluh.
Půjčka Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_.
Finanční gramotnost: Půjčky a úvěry. PROČ CHTÍT VĚDĚT VÍC … 03 Půjčky a úvěry 2 „Odměna za to, že se člověk vyzná je obrovská. A tresty za neznalost finanční.
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc při Dětském centru s komplexní péčí a podpůrnou rodinnou terapií „U nás v domečku“ Seznámení se zařízením,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.3.4 příslovce Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu:
Finanční gramotnost: Půjčky a úvěry.
Půjčky.
Ze života !?!.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_13_ONDREJ_SEKORA Název materiálu:
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Valentýna Szybakowská
Moderní příběh ŽABÍ KRÁL.
Rozhovor s NÍM.
Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Rozhovor s Bohem.
Rozhovor s NÍM.
BAJKA O JEDNÉ MYŠI.
Pokus. konec.
Rozhovor s NÍM.
Rozhovor s NÍM.
PRO TY, CO SE RÁDI BOJÍ.
BAJKA O JEDNÉ MYŠI.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
VŠE O PENĚZÍCH..
10 „zadečků“ pro Tebe.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Morbidní říkanky a neb chvilka poezie.
Transkript prezentace:

Polámal se mraveneček Polámal se mraveneček, ví to celá obora, o půlnoci zavolali Lulínkova doktora. Doktor chřestil pokladničkou, Cikrt těšil – neplakej ! Zaplatíš li poplateček, do rána ti bude hej.

Zaplatil mu 30 kaček, navíc ještě za předpis, ráno skončil v nemocnici, takřka zralý na odpis. Čtyři stáli u postýlky, Cikrt si mnul ručičky, penízky se jenom sypou, do té naší kasičky.

Nedožil se mraveneček, ani druhé hodiny, stoupla prudce zadluženost, celé jeho rodiny. Poplatky za nemocnici, kremaci i rakvičku, dokonale vyprázdnili, tu mravenčí kasičku.

Neměli už mravenečci z čeho by už mohli žít, poradil jim strejda Cikrt peníze si vypůjčit. Sjednali si rychlou půjčku za necelou hodinu, na dlouho pak zadlužili svou mravenčí rodinu.

Tímto končí tento příběh a co k tomu dodat víc ? Za rok přišel exekutor a nezbylo jim vůbec nic.

Ministerstvo zdravotnictví varuje

Výroba - Min. zdravotnictí Scénář - mgr. Cikrt Réžie - ministr Lulínek Česká Republika Česká Republika v roce v roce KONEC KONEC srandy. srandy.