Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová 14. 6. 2012 Brno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB
Advertisements

Občanské sdružení Brouček
Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Obsah prezentace Kdo jsme Co je hipoterapie Náš cíl
Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
ECVET v Programu celoživotního učení
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Základní informace o Tranzitní službě Přechod ze Školy do Práce.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Program PĚT P. Pět P je… Sociálně preventivní volnočasový program Sociálně preventivní volnočasový program Zaměřuje se na: Zaměřuje se na: Přátelství.
ČESKÝ HELSINSKÝ VÝBOR Děti vězněných rodičů „Barevný svět dětí“ Program je finančně podpořen ze sbírkového projektu Pomozte dětem a Nadací O2.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu
Spojuje tři generace a pomáhá. Celý projekt je postaven na principech lidskosti a vzájemné pomoci a nejdůležitějším předpokladem pro jeho fungování je.
Spojuje tři generace a pomáhá. Program 3G Vznik Praha 2011 Je určen především pro občany ve věku 50+, kteří nemají vlastní vnoučata anebo s nimi nejsou.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Chůvička Brno Agentura na hlídání dětí v Brně a okolí
 Pomoci zpříjemnit pomalu plynoucí čas dlouhodobě hospitalizovaným pacientům  Zprostředkovat pacientům kontakt s „venkovním“ prostředím  Podpořit dobrou.
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
o.s. ISIS: jediné sdružení v Olomouckém kraji specializované výhradně na pomoc náhradním rodinám dvacetiletá tradice:
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Komunitní a otevřená škola
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Středisko náhradní rodinné péče, o. s. Zahraniční výzkum Náhradní péče o děti v Dánsku, v Anglii a Walesu, na Slovensku a v Polsku
Zkušenosti s dobrovolnictvím v Německu 3. konference Brno – město pro rodiny „Rodina spojuje generace“ Dana Žižkovská Brno.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Projekt Trojlístek Rovnost příležitostí pro ženy a muže, slaďování práce a rodiny Trojlístek, sblížení tří generací® Mgr. Veronika Horehleďová vedoucí.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Služba FAMILY POINT místo pro rodinu ® Konference Rovnost příležitostí pro ženy a muže, slaďování práce a rodiny, , Krajský úřad kraje Vysočina.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Škola pro všechny Setkání koordinátorů inkluze ZŠ Jeseník, Fučíkova
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Nabídka partnerství na konferenci NEUROVĚDA VE VZDĚLÁVÁNÍ 2018 V
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Občanské sdružení ProCit, z. s
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Konference je financována Nadací Sirius
Š A B L O N Y II.
Vzorový projekt pro ZŠ.
Dobrovolnické programy
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Vzorový projekt pro gymnázia
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Vzorový projekt pro ZŠ.
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Transkript prezentace:

Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno

Projekt Trojlístek Trojlístek, sblížení tří generací Cílem projektu je navázání vztahu mezi dítětem a náhradní babičkou. Žena zralého věku nabízí zkušenosti s péčí o dítě a čas se dítěti věnovat. Rodina náhradní babičce nabízí přijetí a ocenění. Principy služby: dobrovolnost a vlastní zodpovědnost placená služba - doporučená částka 50 Kč/hod. setkávání nejméně jednou týdně péče o dítě, nikoli domácí práce Konference Rodina spojuje generace

Projekt Trojlístek Průběh projektu: vyplnění dotazníku v CRSP (obě strany) vstupní rozhovor, podpis smlouvy s CRSP náhradní babičky výpis z trestního rejstříku zprostředkování kontaktu – předání telefonního čísla babičky rodině první setkání (neplacené) domluva na průběhu další služby mezi rodinou a babičkou zpětná vazba pro CRSP, příp. ukončení kontaktu trvání kontaktu, rozvoj partnerství hledání nové babičky, rodiny školení společné akce workshopy Konference Rodina spojuje generace

Projekt Trojlístek Nabídka pro babičky: školení (péče o kojence, první pomoc, počítačové dovednosti, komunikační dovednosti aj.) společné akce rodin, babiček a přátel zapojení partnerů (např. akce Dědeček čte pohádky) Konference Rodina spojuje generace

Projekt Trojlístek Nabídka pro rodiny: společné akce (výlety, tvůrčí dílny) workshopy – podpora vzdělávání rodičů (Kurz efektivního rodičovství), seznámení s tzv. rodinnými kompetencemi, sdílení zkušeností z projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace

Projekt Trojlístek Partneři projektu Oma Dienst – služba Katolického rodinného svazu (KFVW) ve Vídni, zprostředkovává náhradní babičky již od r.1973 Ženy 50 – občanské sdružení v Brně, podporuje ženy zralého věku Klub přátel rodiny – připravuje vzdělávací a volnočasové programy a pobyty pro rodiny Rada seniorů – poradenství seniorům Konference Rodina spojuje generace

Projekt Trojlístek Trojlístek na webu CRSP Konference Rodina spojuje generace

Projekt Trojlístek Děkujeme za pozornost. Konference Rodina spojuje generace Josefská Brno Centrum pro rodinu a sociální péči Mgr. Gabriela Vybíralová koordinátorka Tel.: Mobil: Mgr. Kateřina Szczepaniková Mgr. Kateřina Vaňková členky projektového týmu