Kyberšikana Radka Blažková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁSILÍ V RODINĚ.
Advertisements

Postačí zapnout počítač, připojit se k internetu a dát se do chatování, zahrát si hru pro více hráčů nebo hledat kamarády a sexuální deviant se může.
Kyberkriminalita na dětech z pohledu forenzní psychologie
Sociální sítě.
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
Název: VY_32_INOVACE_VZK689_ Autor: Mgr. Lucie Fajfrová
Název: Bezpečné chování na internetu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_19
Web Rangers Filip Komarov. Co je pro vás slovo e-bezpečí ??????????????
 Projekt E-Bezpečí je celorepublikový projekt zaměřený na prevenci, vzdělávání, výzkum, intervenci a osvětu spojenou rizikovým chováním na internetu.
Víš, co ti hrozí na netu??.
Moravcová Kristýna NÁSTRAHY INTERNETU.
Název: Co mi hrozí Vypracovali:Kateřina Kratochvílová a Jiří Virgl
Bezpečný internet (Kyberšikana) pozor !!!.
VY_32_INOVACE_VkZ Druhy a formy násilí
INTERNETOVÁ BEZPEČNOST
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
ŠIKANA a KYBERŠIKANA Mgr. Pavel Vácha.
KYBERŠIKANA Mgr. Andrea Teplá Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice.
Pravidla soutěže Vytvořte hudební videoklip (současné hudební styly, např.: Rap, Hip hop, elektronická hudba apod.) zaměřený na téma kyberšikany (kyberšikana,
Elektronická komunikace
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_130_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání
Protokoly a adresy na internetu
Nebezpečí na Internetu
ŠIKANA Mgr. Radka Mrázová.
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
Jak jsou informovaní naši žáci- dotazníkový průzkum 11/2014 Kyberšikana S postupem doby a technickým vývojem se na scéně objevila tzv. kyberšikana. Jedná.
Zdraví a internet Online obtěžování, kyberšikana a další
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Dej si pozor ať tě taky někdo neuloví Když vás někdo šikanuje volejte:  Policie -158  Městská policie -156  Celostátní bezpečnostní linka -112.
Šikana a kyberšikana.
Nástrahy na internetu Šárka Altmanová.
1. Pokud mě někdo na chatu požádá o sdělení adresy a telefonu  Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje 
Kyberšikana Cyberbulling.
Pro vlastní bezpečnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
RIZIKOVÉ CHOVÁNÍ VE ŠKOLE
Kyberšikana.
DALŠÍ NEBEZPEČNÉ KOMUNIKAČNÍ JEVY
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
Ochrana osobních práv zaměstnanců a majetkových zájmů zaměstnavatele Ústav práva a humanitních věd , Brno Bc. Jiří Krupník.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_233.
závislost na internetu
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
KYBERŠIKANA Kateřina Ďurišíková. Co to je? Jedná se o šikanování jiné osoby pomocí informačních technologií - internetu, mobilních telefonů, apod. (např.
KYBERŠIKANA. Co je kyberšikana? Kyberšikana je šikanování jiné osoby (ubližování, ztrapňování, obtěžování, ohrožování, zastrašování) s využitím internetu,
Kyberšikana Kybergrooming Sexting. Záměrné zneužití informačních komunikačních technologií k činnostem, které mají druhého vyvést z rovnováhy.  Šikanování.
Masmédia a manipulace: Masmédia a jejich vliv na společnost i osobní životy lidí Jana Kvardová, IV. D Střední škola KNIH, o.p.s. Brno.
Univerzita Palackého v Olomouci Centrum prevence rizikové virtuální komunikace PdF UP v Olomouci Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D. & Mgr. Veronika Krejčí
KYBERŠIKANA Prezentace ke stáži MVČR2, projekt E-SYNERGIE Jana Drlíková.
KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc.
Bezpečnost na internetu Zpracovala: Kateřina Svačinová, 6.B.
Kyberšikana Denisa Opatrná ČJL+AJ. Centrum pro rodiče a děti Google  Je dostupné na
 Nebezpečná internetová manipulace, v rámci které útočník usiluje o osobní schůzku s nezletilou osobou.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Kyberšikana.
Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou
KYBERŠIKANA.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení 4.
Psychologie ve školní praxi (seminář)
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Kyberšikanovanie: Evulda, Domi, Sima 9.A.
Elektronická pošta.
O PROJEKTU MINIMALIZACE ŠIKANY
Transkript prezentace:

Kyberšikana Radka Blažková

Obsah Co je kyberšikana Útočník Oběť Následky kyberšikany Jak se kyberšikaně bránit Známé případy kyberšikany

Co je kyberšikana Druh šikany, který využívá elektronické prostředky (mobilní telefony, e-maily, pagery, internet, blogy apod.). Nejčastěji se jedná o zasílání obtěžujících, urážejících či útočných mailů a SMS. Může jít i o vytváření stránek a blogů zesměšňujících ostatní.

Útočník Často bývá anonymní. Původcem kyberšikany se může stát prakticky každý. Stačí dostatečná znalost informačních a komunikačních technologií. Většinou se jedná o „doplňkový“ projev tradičního šikanování.

Oběť Nezáleží na věku či pohlaví. Obětí šikany se může stát kdokoliv. Často se jedná o oběti tradiční šikany.

Následky kyberšikany Strach, úzkost Uzavřenost před světem Deprese Sebevražda

Jak se kyberšikaně bránit Nereagovat – tzn. neodpovídat agresorovi (konstruktivní debata stejně není možná). Uchovat emaily, SMS, apod. jako důkazní materiál. Změnit svou virtuální identitu (vystupovat pod jinou přezdívkou, vytvořit si jiný email, změnit SIM kartu atd.)

Jak se kyberšikaně bránit Neuvádět na internetu svou skutečnou identitu (jméno, věk, adresu, údaje o rodině atd.) Vystupovat pod obecnou nic neříkající přezdívkou.

Jak se kyberšikaně bránit Zkusit vypátrat, kdo je agresor (prohlédnout si jeho osobní údaje, apod.). Kontaktovat poskytovatele serveru ze kterého nás agresor šikanuje a zamezit mu přístup. Svěřit se rodičům.

Známé případy kyberšikany Ghyslain Raza V roce 2003 byla na internetu zveřejněna nahrávka, na níž se pokoušel ztvárnit postavu Darth Maula z Hvězdných válek. Po celosvětovém rozšíření nahrávky se chlapec psychicky zhroutil.

Známé případy kyberšikany Anna Halman Stala se terčem sexuální šikany a kyberšikany ze strany pěti spolužáků. Vyhrožovali jí, že video umístí na internet. Anna spáchala sebevraždu.

Známé případy kyberšikany Patrick Ryan Halligan Byl šikanován svými spolužáky v reálném i kybernetickém světě. V pouhých třinácti letech si vzal život.

Známé případy kyberšikany Megan Taylor Meier Na sociální síti se stala obětí kyberšikany od ženy, která se vydávala za šestnáctiletého chlapce. Megan spáchala sebevraždu oběšením.