PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI Z VÝUKY David Chudán 1. NASAZENÍ VE VÝUCE SEWEBAR-CMS je nasazen při výuce OP předmětu 4IZ210 druhý semestr. Za tyto dva semestry.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Adam Trčka prezentace pro Odbor správy sítě a síťových služeb (prezentace byla upravena pro účely zveřejnění na webu) © Výpočetní centrum, VŠE.
Advertisements

Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
• Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Typy programů operační systémy programy pro práci se soubory
SOFTWARE operační systémy
Dajbych Václav Pole Další stránku vyvoláte levým kliknutím na Vaší myš, nebo popřípadě rolovacím kolečkem.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Editace vzorů aplikace APSTR
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Distanční studium na OPF SU František Koliba Petr Korviny.
ICT – Informační a komunikační technologie
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Jak vytvořit prezentaci
Radek Pavlíček, duben 2010 Aktuální trendy v přístupnosti.
MS Word Snímek č. 2 MS Word Revize dokumentu a komentáře  Pokud zapnete funkci Sledování změn, aplikace Word vloží značky tam, kde provedete.
N OVINKY V O FFICE 2010 Miroslav Drška. Historie Office pro Windows Word 1.0 pro MS- DOS – první textový editor, který používal myš Uveden.
E-learning ve výuce na SŠ
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
Jiří Štěpán, duben 2010 Vlastnosti úspěšných webových prezentací.
RoBla Makra MS OFFICE.
Jak vytvořit prezentaci
Systém pro zadávání a vyzvedávání úkolů
Macromedia Dreamweaver Software pro editaci kódu Bohuslav Čech3MA381.
WWW – hypertextový informační systém
3. ročník, studijní obory SOU Mgr. Smékalová Dagmar „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
1 Dspace na AMU – Ostrava 2012 AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU Jakub Ivanov PhDr. Iva Horová.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
2OP381 Manažerská informatika 1
Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Hodnocení pedagogické činnosti studenty 2005/2006.
Docs.google Barbora Janečková 3MA381. Osnova Docs.google - obecně Funkce Využití pro týmovou spolupráci Další produkty společnosti Google.
Úkol 1 - řešení týmové komunikace Promovaní inženýři (tým A, s út 12.45)
Upozornění (systémová) Menu Vyhledávací kritéria pro úkoly Záhlaví tabulky –možnost řazení podle sloupců Stránkování Stav úkolu| Atributy.
Digitální učební materiál
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Office I. Miroslav Lorenc.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Školení WordPress a publikování na webu Mgr. Pavel Krejčí
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
FIT-GUIDE SOFTWAROVÉ INŽENÝRSTVÍ 1 JAN ČECH, MICHAL KARTÁK, VERONIKA NOSKOVÁ, PAVEL KREJČÍ, TOMÁŠ VOSYKA.
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Počítačové hry a animace
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
MS PowerPoint Pokročilé efekty a práce s multimédii.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Funkce operačního systému (11). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
Dotazníky Google docs Jan Juránek Základní charakteristika Google Docs/Google dokumenty Jsou to online aplikace od společnosti Google. K využívání těchto.
Přístupnost (bezbariérovost) důležité kritérium hodnocení expertní tým zrakově postižených uživatelů pod vedením RNDr. Hany Bubeníčkové a Mgr. Radka Pavlíčka.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
1.5 Systém aktualit Událost Událost = informace o tom, že se v určitý den něco chystá (shromáždění, přednáška, výstava aj.). Časově vymezena od-do. Aktualita.
Psát není tak složité, aneb pojďte s námi tvořit Metodický portál.
Identity a Access management Petr Štros
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Office 365 a SharePoint Online na Filozofické fakultě UK
2OP484 Manažerská informatika 4 Google Suite
Citační manažery Olomouc
E-tržiště vortalGOV.cz
EXCEL (Tabulkový Editor)
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Transkript prezentace:

PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI Z VÝUKY David Chudán 1

NASAZENÍ VE VÝUCE SEWEBAR-CMS je nasazen při výuce OP předmětu 4IZ210 druhý semestr. Za tyto dva semestry bylo do kurzu zapsáno 330 studentů. Minulý semestr – rozdělení na skupiny používající Word a skupiny používající SWB. Aktuální semestr – pouze SWB. 2

3

A NKETA PRO STUDENTY Studentům byla minulý i tento semestr distribuována anonymní anketa, zaměřená hodnocení práce se SWB. Loni odpovědělo 89 studentů, letos 58. 4

K LÍČOVÉ POZNATKY Z ANKETY Průměrné odhadované časy tvorby analytické zprávy: Minulý semestr, Word: 10,12 h Minulý semestr, Joomla: 8,49 h Aktuální semestr, Joomla: 6,7 h Nižší průměrný čas tento semestr je způsobem zjednodušením vzorové analytické oproti minulému semestru. 5

H ODNOCENÍ PŘÍNOSŮ J OOMLY, ZS Otázka č. 1 : Joomla! zpřístupňuje analytickou zprávu online, takže se více uživatelů může podílet na její tvorbě. Ohodnoťte přínos této funkce oproti situaci, kdybyste si museli dokument posílat a sjednocovat verze? Otázka č. 2 : Jak hodnotíte přínos funkce gInclude pro vložení části automaticky vygenerované zprávy do textu z hlediska úspory času a uživatelského pohodlí? 6

7

H ODNOCENÍ PŘÍNOSŮ J OOMLY, LS Otázka č. 1 : Přijde Vám psaní zprávy a odevzdání textu pomocí CMS Joomla! jednodušší než by bylo psaní zprávy ve Wordu a odevzdávání přes ISIS? 8

H ODNOCENÍ PŘÍNOSŮ J OOMLY, LS Otázka č. 2 : Ohodnoťte přínos kolaborativního přístupu k tvorbě zprávy oproti situaci, kdy byste museli zprávu odevzdávat v MS Word, a tudíž řešit různé verze dokumentu. Otázka č. 3 : Ohodnoťte přínos vkládání PMML částí do vytvářené analytické zprávy oproti situaci, kdy byste museli snímat obrazovky z Lisp-Mineru/Ferdy a do analytické zprávy je následně vkládat. 9

10

V YBRANÉ PŘIPOMÍNKY OD STUDENTŮ Není to špatný nápad, nicméně, na pohodlnost psaní ve wordu to nemá. Případně jsme jako team předtím využívali google docs a jeho online word, jako prostředek pro jednoduché sdílení mezi členy teamu a editaci. Na zprávě nemůže pracovat více lidí (resp. nejde se přihlásit z více PC) - chybují pak skripty. Má to sice svou logiku ale prodlužuje to zpracování. Uvítal bych možnost pracovat na zprávě offline. Grafy umí zobrazit jenom 7 sloupců. Trochu málo ne? 11

V YBRANÉ PŘIPOMÍNKY OD STUDENTŮ Podle mě se používá příliš mnoho složitých programů. Během semestru jsme pracovali asi s 6 různými programy, což mi přijde opravdu hodně, zaměřil bych se na nějaký program, který toho zvládne víc najednou (pokud existuje). 12

V YBRANÉ PŘIPOMÍNKY OD STUDENTŮ 1) Verzování dokumentů - zejména pak analytické zprávy na které se v našem týmu podíleli téměř všichni. 2) Editování více uživateli - ve stylu EtherPadu. Uživatelé mohou editovat dokument ve stejný moment. 3) Odběr ových upozornění při aktualizaci dokumentu - když někdo uloží novou verzi dokumentu a já mám u tohoto dokumentu nastavené upozornění, tak dostanu . 4) Umístit na web video tutoriály, které představí základní i pokročilé funkce. 13