1 Seminář – Dětská obuv2006-03-30 Český normalizační institut Czech Standards Institute Dětská obuv a technické normy Eva Štejfová Český normalizační institut.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Advertisements

Obecná bezpečnost a označování výrobků, dohled nad vnitřním trhem
Revize Nového přístupu
Zákon o obalech Česká republika
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ekolabeling.
Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS 2014 PŘEDPISY A NORMY PRO INŽENÝRSKOU GEODÉZII 17.
Zákon č. 22/ 1997 sb. o technických požadavcích na výrobky
Označování poplachových systémů EZS značkou CE
Označení CE Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Ministerstvo zdravotnictví České republiky
Ing. Jaroslav Prachař Dětská obuv a značka kvality CZECH MADE.
Výrobce a prodejce v EU – praxe v oblasti ochrany spotřebitele Ing. Zbyněk Jančík
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Práce s certifikáty (prohlášeními o vlastnostech/shodě) při projektování a realizaci staveb Rostislav DROCHYTKA stavební fakulta Vysokého učení technického.
Akreditační systém v ČR – kvalita produktů IT
PROJEKT R E G M E T TEMPLATE DOPORUČENÍ PRO SPRÁVNOU LEGISLATIVNÍ PRAXI Z HLEDISKA METROLOGIE.
Legislativa potravin Hejmalová Michaela.
Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Nařízení vlády č. 453/2004 Sb., kterým se stanoví technické požadavky na diagnostické zdravotnické prostředky in vitro (transpozice Direktivy 98/79/EC)
DOBROVOLNÁ CERTIFIKACE DĚTSKÉ OBUVI PhDr. Vlasta Mayerová Česká obuvnická a kožedělná asociace Praha,
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
4 Normovaný systém managementu kvality podle ISO 9001
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
z pohledu ČSN norem a PNE norem
LEGÁLNÍ METROLOGIE Je to část metrologie, vztahující se k jednotkám, metodám a měřidlům z hlediska předepsaných technických a právních náležitostí, jejím.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Úspory energie a regenerace
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
LOHMANN & RAUSCHER NITRIL SHINE / Technické údaje  Materiál – nitril butadien.  Barva – bílá.  Velikosti – XS, S, M, L a XL. POZOR – prozatím nevedeme.
1. Průkaz energetické náročnosti budov Praha 15. ledna 2009.
Digitální učební materiál
Normy, vznik, vlastnosti
Energetická legislativa v ČR v roce 2007 a další výhled JUDr. Ivanka Boušová MPO ¨
ProCoP (Product Contact Point) -představení a účel- Ministerstvo průmyslu a obchodu
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Ing. Eva ŠtejfováKontaktní místo pro stavební výrobky 11 Poskytování informací o požadavcích na stavební výrobky s označením CE Kontaktní místo pro stavební.
Informace o aktuální a připravované legislativě týkající se klasifikace, balení a označování nebezpečných chemických látek a chemických přípravků Ing.
Ing. Marie Bačáková Institut pro testování a certifikaci, a.s., Zlín
Nejčastější závady v označování
Certifikace textilních a oděvních výrobků Pavel Malčík Tel: PERFECTLINK ATOK
ZÁKLADNÍ DIREKTIVY, SMĚRNICE, NORMY V KOŽEDĚLNÉM OBORU PŘED A PO VSTUPU DO EU.
Prevence vzniku obalových odpadů podle zákona o obalech Aktuální informace týkající se omezování spotřeby plastových odnosných tašek v ČR v návaznosti.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP Název školy SPŠ.
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Legislativa (právní aspekty) chemických látek a přípravků I Ústí nad Labem 2/2009 Ing. Jaromír Vachta.
Školení CDV 1 Evropská a tuzemská legislativa. Školení CDV 2 CEN - Comité Européen de Normalisation - z pověření EK - z pověření EK TC 226 Technický výbor.
Co jsou normy Technické normy jsou dokumentované dohody, které zajišťují, aby materiály, výrobky, postupy a služby vyhovovaly danému účelu. V dnešní společnosti.
Politika podpory vědy a výzkumu Politika ochrany spotřebitele Mgr. Oldřich Hájek.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
DOPL Ň KY STRAVY Ing. Sylvie kršková, Státní zem ě d ě lská a potraviná ř ská inspekce.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin Workshop – ČASP, PK – Ing.
17. řádné zasedání odborné sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ 17. června 2014 Praha Ing. Alena Šimková AKTUÁLNÍ STAV IMPLEMENTACE.
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
O technických požadavcích na výrobky a o …… A. Grošpic
Posuzování shody stavebních výrobků
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
PROJEKT: Hodnocení průmyslových rizik
Speciální izolace BJ13.
Odborné vyučování pro 3. ročník oboru Technik puškař a Puškař ROČNÍK:
VY_32_INOVACE_Maslovsky_ Technické požadavky na výrobky
Technická dokumentace pro 1. ročník CZ.1.07./1.5.00/
Legislativa (právní aspekty) chemických látek a přípravků II
Obecná bezpečnost vybraných druhů potravin
Typy potravin jdoucí napříč komoditami a doplňky stravy
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Transkript prezentace:

1 Seminář – Dětská obuv Český normalizační institut Czech Standards Institute Dětská obuv a technické normy Eva Štejfová Český normalizační institut

2 České technické normy Zákon č.22/1997 Sb. o technických požadavcích na výrobky Technické předpisy, které poskytují uživatelům pravidla, směrnice, charakteristiky činností pro obecné a opakované používání Obecně nezávazné Cílem je produkt (výrobek, služba nebo postup) bezpečný pro uživatele i životní prostředí

3 Legislativní požadavky pro obuv Zákon č. 102/2001 Sb., o obecné bezpečnosti výrobků, který nařizuje, že na trh se může uvést pouze bezpečný výrobek. Za bezpečný výrobek se považuje ten, který za běžných nebo rozumně předvídatelných podmínek užití nepředstavuje po dobu stanovenou výrobcem nebo po dobu obvyklé použitelnosti nebezpečí. Zákon kromě jiného uvádí způsoby, kterými lze prokázat bezpečnost výrobku.

4 Bezpečný výrobek splňuje –požadavky evropské legislativy, –požadavky národní legislativy členského státu EU, –požadavky dané ČSN zavádějící harmonizovanou evropskou normu, –požadavky dané ČSN zavádějící evropskou normu, –požadavky dané národní normou, –požadavky jiných technických dokumentů.

5 Legislativní požadavky Vyhláška Ministerstva průmyslu a obchodu č. 265/2000 Sb., kterou se stanoví podrobnosti o způsobu označování obuvi údaji o materiálech použitých v jejich hlavních částech Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 84/2001 Sb., o hygienických požadavcích na hračky a výrobky pro děti do věku 3 let Zákon č. 123/2000 Sb., o zdravotnických prostředcích a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů

6 ČSN Obuv - Požadavky a metody zkoušení Předmětem této normy je i obuv pro nejmenší děti – obuv navržená a vyrobená tak, aby byla vhodná ke každodennímu nošení dětmi s velikostí nohy od 16 do 22 (francouzské číslo velikostí), tj. od 105 mm do 165 mm (systém Mondopoint podle ČSN ISO 9407 Velikosti obuvi. Měření a označování. Systém Mondopoint). Předmětem této normy není obuv, která má povahu hraček.

7 ČSN Obuv - Požadavky a metody zkoušení Technické požadavky (celek i části): Provedení obuvi a jejích částí Hygienické požadavky Fyzikální vlastnosti (pevnost v tahu, odolnost proti opakovanému ohybu, nepropustnost, pevnost spojů, odírání…) Metody zkoušení Prověřování dodávek Značení, balení, skladování, informace pro spotřebitele, likvidace

8 Další ČSN pro obuv ČSN EN ISO Obuv – Slovník z ledna 2006 Kompletní obuv: ČSN EN …10 (zkoušení, kondicionování, měření velikostí) ČSN ……… 8 ( ČSN Sportovní obuv – Lyžařská obuv, ČSN Sportovní obuv – Bruslařská obuv, ČSN Přezuvková obuv ) Části obuvi: ČSN EN …44 (zkoušení)