KONSTRUOVÁNÍ 3 Presentace výsledků konstrukční činnosti týmu č. 8 166-1 LINEÁRNÍ VEDENÍ -Michal Student -Petr Student -Pepa Student -Tomáš Student.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV GEODÉZIE
Advertisements

Radiální ložiska s bodovým stykem
PrecisPlanner 3D Software pro plánování přesnosti měření v IG
Autor prezentace : Jakub Skála, I1.A Odborný poradce: Ing. K. Vondrák (auto) Mgr. M. Tunturovová (IT) Spuštění tl. F5.
Mikrovlnná integrovaná technika (M I T)
na interaktivní tabuli
Z předmětu: Základy konstruování pro FAV (Model č.344)
Řemenový dopravník Prezentace pro Den strojařů
Vektorová a bitmapová grafika
Rozbory přesnosti v jednotlivých fázích vytyčení
Lineární krokový motor Lineární synchronní motor
Vaší jeřábovou dráhu uvedeme do správného směru … pojezdová kolejnice MX – vodící díl MX – excentr – tlačný díl.. naším systémem pružného a stavitelného.
Rozdíl mezi kluznými a kuličkovými ložisky
Hybridní pohon Vojtěch frajt
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
5.4 Většinu prvků tvoří kovy
Zařízení na dělení pryže Kamil Kyas – Zdeněk Holík – Jakub Černý – Michal Staněk Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, Ústav výrobního.
Mikrovlnná integrovaná technika (M I T)
TYPY MODELŮ FYZIKÁLNÍ MATEMATICKÉ ANALYTICKÉ NUMERICKÉ.
Ústav technických zařízení budov MĚŘENÍ A REGULACE Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2003/
Sklopný držák dýchacích
TECHNICKÁ DOKUMENTACE
Příprava plánu měření pro přírubu
Tato prezentace byla vytvořena
Saatyho metoda – určuje, kolikrát je jedno kritérium významnější než druhé – zobecnění, více rozlišuje mezi kritérii Počet bodů Popis 1 Kritéria stejně.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
STROJÍRENSTVÍ Stavba a provoz strojů Spoje a spojovací součásti (ST22)
Tato prezentace byla vytvořena
Metody výběru variant Používají se pro výběr v případě více variant řešení stejného problému Lze vybírat dle jednoho nebo více kritérií V případě více.
Tato prezentace byla vytvořena
ZKUŠEBNICTVÍ A KONTROLA JAKOSTI 01. Experimentální zkoušení KDE? V laboratoři In-situ (na stavbách) CO? Modely konstrukčních částí Menší konstrukční části.
Co je Design for Manufacture and Assembly?
TZ 21 – parní otopné soustavy
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
9. KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ R O B O T I K A DUBEN 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
Lanové převody Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Mechanické převodovky s proměnným převodovým poměrem
Confidential Modernizace 1 › Řada ROBUST › Nízký vývin tepla › Vysoké rychlosti › Materiály › Použití speciálních ocelí (SHX, EP) a keramických materiálů.
Použití UVA při výrobě plastů. Obsah Mechanismus rozkladu polymerů Mechanismus UV absorbérů a stabilizátorů Faktory ovlivňující výběr Eversorbů Aplikace.
Pohony NC strojů, odměřovací zařízení. Pohony pro obráběcí stroje musí splňovat mnoho náročných parametrů Nejdůležitější parametry: maximální přesnost.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
ZÁKLADY PROGRAMOVÁNÍ CNC STROJŮ ÚVOD DO SVĚTA CNC STROJŮ Ing. Jiří Otipka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jiří Otipka.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Mechanické převody. Seznámení studentů se základními stavebními prvky strojů a strojního zařízení. Úvod do problematiky mechanických spojů.
Stroje a zařízení – části a mechanismy strojů
Vytápění Teplovodní otopné soustavy s nuceným oběhem.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada14 Anotace.
Přenos dat infračerveným zářením OB21-OP-EL-ELN-NEL-M
Přednáška č. 9 Hodnocení veřejných zakázek Úvod do veřejných zakázek a věcné hodnocení Ladislav Kavřík
Zapiš, nebo nalep do sešitu!!! „K O V“ Používání kovů lze právem považovat za velmi důležitý mezník v lidských dějinách. Pomocí kovů člověk mnohonásobně.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Elektronické systémy brzdové soustavy , Brno Připravil: Bc. Václav Kočí Obor: Management techniky Ústav: Techniky a automobilové dopravy.
Číslicově řízené stroje, technické vybavení NC a CNC strojů.
VY_32_INOVACE_ Co je snímač
Hlavní části CNC strojů 2
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství.
Přesypané konstrukce.
Optimalizace užití stavebních materiálů
Analýza tamburu mykacího stroje
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_27-13
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Přednáška č. 8 - pokračování
Průmyslové rozvody *** návrh a jištění vodičů
Strojnická průmyslovka – škola českých hlav a rukou
Průmyslové rozvody *** návrh a jištění vodičů
Analýza napjatosti tupých rohů
Kovy a slitiny s nízkou teplotou tání
Transkript prezentace:

KONSTRUOVÁNÍ 3 Presentace výsledků konstrukční činnosti týmu č LINEÁRNÍ VEDENÍ -Michal Student -Petr Student -Pepa Student -Tomáš Student

166-8 LINEÁRNÍ VEDENÍ Cílem úlohy je navrhnout lineární vedení. Požadovaná je vysoká kompaktnost, vysoká tuhost a v případě vedení s pohonem i vysoká přesnost polohování. Zařízení bude pracovat v mírně korozním prostředí, tím je tedy vyloučeno použití běžné konstrukční oceli.

Expert č. 1 Zjednodušené schéma konstrukce:

Expert č. 1 Konstrukce využívá vedení s valivými elementy, což umožňuje eliminovat ztráty třením. Poloha matice kuličkového šroubu (tím i stolek) je snímána lineárním odporovým snímačem, ten je schopen pracovat s přesností na 0,001 mm. Pohon vedení je zajištěn kuličkovým šroubem uloženým tak, aby kompenzoval případné tepelné dilatace či změny délky způsobené dynamickým zatížením šroubu (rozjezd, brzdění).

Expert č. 1

Tělo vedení je koncipováno jako monoblok z Al slitiny. Na ostatní prvky vedení byla použita CrNi ocel, která je schopna odolat běžnému koroznímu prostředí. Požadavek vysoké rozměrové kompaktnosti zařízení byl dodržen. Rozměry zařízení jsou minimální díky použitým dílčím kompaktním prvkům. Předběžně stanovená cena navrženého zařízení se pohybuje ve vyšších hladinách, než podobná zařízení nabízená na trhu.

Expert č. 2

…….A dále obdobně jako expert č. 1

Expert č. 3 …….A dále obdobně jako expert č. 1

Expert č. 4 …….A dále obdobně jako expert č. 1

Výběr konečné optimální varianty K5 – nízká cena K8 – zajištění funkce K10 – vysoká spolehlivost K4 – vysoká odolnost proti korozi K1 – snadná smontovatelnost K6 – univerzálnost K7 – nízký počet dílů K2 – bezúdržbovost K9 – design K3 – barva Tým stanovil tato nová kriteria: Kriteria jsou seřazena podle váhy důležitosti od nejdůležitějšího, po nejméně důležité.

Výběr konečné optimální varianty Z předložených vypracovaných konstrukčních variant byla na základě uvedených kriterií jako nejlepší zvolena varianta č. Xx od experta č. xx Tato varianta dosáhla 100 bodů, což je o 20 bodů více před ostatními variantami. Varianta se vyznačuje vysokou kompaktností a spolehlivostí, což ji činí mnohem výhodnější než ostatní varianty. K vítězsví přispěla i ……Atd, atd……….

Vítězná varianta – podrobný popis Zde na několika slajdech za pomocí obrázků podrobněji popsat: konstrukci, funkci, výhody, nevýhody, zajímavosti, perličky, atd…

Děkujeme za pozornost V Praze xx.xx.xxxx