Český jazyk Otázka číslo 1:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Členy.
Advertisements

Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
EUROPEAN DAY OF LANGUAGES Miroslav Šerý Pavel Zádrapa.
Týden Evropy Velká Británie Great Britain.
Označení DUM Pl - DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_03 Název materiálu: Zájmena Tematická oblast: Angličtina 1. ročník – strojírenské obory Anotace: Zájmena.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Označení DUM 13 _ 17 _ Pl _ DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Tasmánie – poslech, práce s textem. Anotace: Žáci si v prezentaci procvičí poslech a čtení, což je podpořeno vizuálně a sluchově. Žáci také pracují s textem.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Javorník AUTOR: Lenka Klíčová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Anglický jazyk ČÍSLO PROJEKTU: OPVK 1.4.,
London Language School. When does the July course start? How long does the course last? How much does it cost? Does the school help the students to find.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině London VY_22_INOVACE_08 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Martin Krčmař. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková.
Označení DUM Pl - DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_04_AJ_CM Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Kolik je hodin? What time is it?. Jak se tam dostanu? How do I get there?
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_46.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. LONDON - the capital of Great Britain.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_19
Jakub Karpíšek FRANCIE.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: AJ164 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Great Britain, The United Kingdom NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ČÍSLO PROJEKTU:
The Big Apple NEW YORK. NEW YORK 2.stupeň Autor: Mgr.Radek Hasch, Masarykova ZŠ Plzeň Projekt "EU peníze školám", registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum : Název : VY_22_INOVACE_2.2.2.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola Bedřicha Hrozného, Lysá nad Labem, okres.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu Animals and Nature.
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Pavla Šrubařová AUTOR: Mgr. Pavla Šrubařová VY_22_INOVACE_AKON_27_Sightseeing.
Jitka Vodrážková Hello, kids! 3. říjen 2011 VY_22_INOVACE_1A_27_THREE_PIGS Storytelling-pohádka O třech prasátkách v angličtině Poslech pohádky, opakování.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Medková Blanka Název: VY_32_INOVACE_4C_6_London (6) Téma: 4C_Aj 7.tř.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Autor: Petra Skotnicová Buckingham Palace Oxford Street Buildings of Parliament Downing Street.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Hana Kletečková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ K 20 – Past simple 7. tř. TEMA: Anglický.
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
{ WELCOME TO PRAGUE Anotace: Materiál je určen žáků 8. ročníku a slouží k výkladu základních informací o pražských památkách a zajímavostech. Název školy:
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR:Lenka Hrnčířová VY_32_INOVACE_19_Konverzace v Aj 6. ročník_London Téma:London CZ.1.07/1.4.00/
Shopping Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Angličtina: The USA Datum vytvoření Ročník.
Název školy: ZŠ štětí, Ostrovní 300 Autor: Lenka Pizúrová Název materiálu: VY_32_INOVACE_AJ.8.08_welcome_to_london Název: Welcome to London Vzdělávací.
Metodický list Hra je určena pro dva týmy.
Angličtina: Queen Victoria
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_36_Minimundus - round the World 4_hz2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Dějepis 7. ročník Marek Kryška
The Political system of the USA and the UK
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_27_Buildings in London-part 2_zh2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Londýn, místo, které mě zaujalo
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
London Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Téma hodiny: English speaking countries – Australia 4.
zpracovaný v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace
zpracovaný v rámci projektu
Autor: Mgr. Dana Šteflová Název : VY_32_INOVACE_6A02Aj5_London
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov
Název školy: Základní a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Exercise 1 Translate: Hi, my name is Darcy. I study Math and English.
The Czech Republic.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_08_Belvedere and Museum in Vienna_hz2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Transkript prezentace:

Český jazyk Otázka číslo 1: Třeba vám následující otázky budou připadat na jedno brdo. Co se ale pod tímto slovem skrývá? Součást tkalcovského stavu Žebřík Druh brouka

Český jazyk Otázka číslo 2: Co jsou to šoufky, které si z vás občas asi někdo dělá? Šestáky Kozí větry Druh mašlí

Český jazyk Otázka číslo 3: Mnohá žena touží po tom být hubená jako lunt. Kdo používal nebo stále ještě používá skutečný lunt? Hrnčíř Pekař Dělostřelec

Český jazyk Otázka číslo 4: Z čeho vzniklo známé úsloví eňo-ňuňo? Z názvu větru ve Španělsku Ze zvuku hlásky ň Ze jména italského města

Český jazyk Otázka číslo 5: Pokud si myslíte, že tento kvíz stojí za starou belu, k čemu ho potom přirovnáváte? Ke svršku a králi v kartách K drobné keltské minci K povětrné ženštině

Francouzský jazyk Otázka číslo 6: Kolik na sobě stojících lidí o výšce 1,6 m by dosáhlo na vrcholek Eiffe lovy věže v Paříži? 82 122 202

Francouzský jazyk Otázka číslo 7: Která psaná souhláska se ve francouzštině nevyslovuje? s c h

Francouzský jazyk Otázka číslo 8: Která série slov byla do češtiny přijata právě z francouzštiny? a) vesta, toaleta, kaput b) kanál, kapitán, kapary c) kalhoty, kapusta,kalafuna

Francouzský jazyk Otázka číslo 9: Kolik lidí na světě mluví francouzsky? a) cca 50 milionů b) cca 100 milionů c) cca 200 milionů

Francouzský jazyk Otázka číslo 10: Když Francouz řekne, že má někdo pavouka na stropě (avoir une araignée au plafond), co tím vlastně myslí? Že má doma nepořádek Že mu šplouchá na maják Že vidí všude samé nebezpečí

Španělský jazyk Otázka číslo 11: Jaké je nejméně používané písmeno ve španělštině? a) X b) Y c) W

Španělský jazyk Otázka číslo 12: Kolik slabik má španělský slovesný tvar „oía“? a) 1 b) 2 c) 3

Španělský jazyk Otázka číslo 13: Co znamená následující španělský idiom – mandar a freír monos – doslovně přeloženo „poslat (někoho) smažit opice“? a) Poslat někoho na kurz exotického vaření b) Poslat někoho do háje (dát někomu kopačky) c) Poslat někoho do protialkoholní léčebny

Španělský jazyk Otázka číslo 14: V kolika hispanoamerických zemích je španělština úředním jazykem? a) 17 b) 18 c) 19

Španělský jazyk Otázka číslo 15: Který z následujících tanců pochází z Argentiny? a) salsa b) tango c) bachata

Ruský jazyk Otázka číslo 16: Kolik různých slov použil ve svých dílech Alexandr Sergejevič Puškin, slavný ruský spisovatel 19. století? a) 22 000 b) 42 000 c) 62 000

Ruský jazyk Otázka číslo 17: Jak se čtou v ruštině tato písmena Ж ж - Р р? a) Č - B b) Š - P c) Ž - R

Ruský jazyk Otázka číslo 18: Jaká je nejlepší známka v ruské škole? b) 5 c) 10

Německý jazyk Otázka číslo 19: Kolik procent Němců věří v existenci mimozemšťanů? a) 10% b) 30% c) 40%

Německý jazyk Otázka číslo 20: Kolik piva vypijí Němci na osobu za rok? a) 95 litrů b) 115 litrů c) 135 litrů

Německý jazyk Otázka číslo 21: Co je to Denglisch? a) Poangličtělá němčina b) Poněmčená angličtina c) Jazyk německých přístěhovalců v USA

Německý jazyk Otázka číslo 22: Kdo zvítězil v anketě o největšího Němce v roce 2003? a) Karl Marx b) Konrad Adenauer c) Albert Einstein

Anglický jazyk Otázka číslo 23: It is considered treason (zločin proti státnosti) to put a stamp with the Queen’s image on an envelope on a wrong place upside down askew

Anglický jazyk Otázka číslo 24: How many umbrellas get lost every year on the London Tube? 8000 80 000 800 000 

Anglický jazyk Otázka číslo 25: Buckingham Palace was built in 1705 on the site of a former infamous brothel butcher’s cemetery 

Anglický jazyk Otázka číslo 26: The longest place name in Europe, a village in Wales, is called Lanfairgwyngyllgogerychwyrdrobtysiliogogoch Llangwyngygerychwyrnlantysiliogogoch Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch 

Anglický jazyk Otázka číslo 27: The world’s largest cattle station (ranch) is in Australia and it is the size of Brussels Antwerp Belgium 

Anglický jazyk Otázka číslo 28: How many hot dogs do the Americans eat every day? 15 thousand 150 million 150 thousand

Bonus Otázka číslo 29: Jaké je nejznámější slovo na světě? hi okey cool

Bonus Otázka číslo 30: Do kolika jazyků se překládají všechny dokumenty Evropské Unie? a) 15 b) 25 c) 35