Poruchy příjmu potravy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stravování dospívajících
Advertisements

Ochrana zdraví Výukový program RNDr. Ivana Kopová.
Žena a sport Mgr. Lukáš Cipryan.
Život bez závislostí – NIKA o.s. je dobrovolné, nevládní, neziskové sdružení, vzniklo dne , podle zákona č.83/1990, Sb. ve znění zákona č. 342/2006.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_VZD689_18 AUTOR: MGR. LUCIE FAJFROVÁ Oblast: Stručná anotace: Tato výuková prezentace je pro žáky 6. ročníku v návaznosti na tematický.
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY (PPP)
I VY JSTE V TOM STOP PPP Bc. Simona Vroblová Váchalová
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
Poruchy příjmu potravy a těhotenství
MENTÁLNÍ ANOREXIE OLGA BÜRGEROVÁ.
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY doplňkový seminář k projektu
Poruchy příjmu potravy
Absolventská práce 2014 Pevná, Vedrová 9.B Anorexie.
Žena a sport.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Rodinná výchova Kristýna Němcová 7.B.
Varovné signály PPP Státní zdravotní ústav. První varování ▪ Zpočátku dívka omezuje příjem některých potravin (sladkosti, smažená jídla, slazené nápoje…),
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
Zpracovala: Hana Májková 1. stupeň ZŠ 5. ročník
Mentální anorexie.
MENTÁLNÍ ANOREXIE.
Autoagresivita Suicidální chování a jednání Sebepoškozování Poruchy příjmu potravy Suicidalita, Sebepoškozování, Anorexie, Mentální anorexie, Mentální.
Anorexie Denisa Kandlová 2.HC.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
KRÁSA KOLEM NÁS Jako kýč jsou v umění označována díla, která jsou příliš okázalá, rušivá. Jedná se také o laciné napodobeniny a nekvalitní ztvárnění určitých.
OBEZITA.
Stres Petr Machala. anglicky stress = napětí, namáhání, tlak jedinec je vystaven mimořádným podmínkám následné obranné reakce mají za cíl zachování vnitřní.
Modeling versus Miss World
Poruchy výživy. Pavel Šuranský.
VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí ve výchově ke zdraví v ročníku. Poruchy příjmu potravy Autorem materiálu a všech jeho částí,
Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Mentální anorexie mentální bulimie
Poruchy příjmu potravy
Obezita a poruchy příjmu potravy
Poruchy příjmu potravy PhDr.Krch František Ph.D. Rizikové chování ve školním prostředí – metodická doporučení k primární prevenci.
Střední škola KNIH, o.p.s. Brno Bzenecká 23, Brno Maturitní práce 2013/2014 Vytvořil: Simona Bartíková Vedoucí práce: Mgr. Věra Suchánková.
Civilizační choroby. otylost nadměrné hromadění energetických zásob v podobě tuku.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_06 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Obezita Anotace Žáci se v průběhu.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Poruchy příjmu potravy PPP MUDr. Václav Krmíček Psychiatrická klinika LF MU a FN Brno.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: NÁZEV:VY_32_INOVACE_ TEMA: Potravinová pyramida, poruchy trávení ČÍSLO PROJEKTU:
Anorexie Ivana Maršálková, 8.B ZŠ Chomutov, Hornická 4583.
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU DUM 03 – Psychologie a psychiatrie NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu,
Poruchy příjmu potravy. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_31 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluPoruchy příjmu potravy – mentální.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendulka Kudlíková. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Poruchy příjmu potravy Jaké jsou podle Vás nejvýznamnější symptomy PPP ? V čem vidíte konkrétní příčiny vzniku těchto poruch ? Setkali jste se ve svém.
Poruchy příjmu potravy
P ORUCHY PŘÍJMU POTRAVY ANOREXIE, BULIMIE, Z ÁCHVATOVITÉ PŘEJÍDÁNÍ Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám.
Identifikátor materiálu: např. ICT2-1-1 AnotaceŽák se seznámí s problematikou poruch příjmu potravin AutorMgr. Ivona Kindlová JazykČeština Očekávaný výstup.
Chyby ve výživě I. Dagmar Šťastná. Nesprávné stravovací návyky a civilizační choroby Nedostatečný příjem pokrmů vede k pocitu hladu, k podráždění, podvýživě.
Zdravá výživa Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Mentální Bulímie. Je porucha charakterizovaná zejména opakujícími se záchvaty přejídání spojenými s přehnanou kontrolou tělesné hmotnosti.
Osobnost Biologická (tělesná), sociální (společenská) a psychologická (duchovní) jednotka Struktura osobnosti Soubor relativně stálých vlastností.
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
Sexualita, sociologie těla
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Poruchy příjmu potravy
Mentální anorexie a mentální bulimie
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_ANOREXIE A BULIMIE.
Základní škola, Hradec Králové
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autoagresivita Suicidální chování a jednání Sebepoškozování Poruchy příjmu potravy Suicidalita, Sebepoškozování, Anorexie, Mentální anorexie, Mentální.
Dospívání - puberta Období, ve kterém se tělo dítěte mění na dospělého člověka schopného se rozmnožovat.
Transkript prezentace:

Poruchy příjmu potravy Petr Machala

Kdo by nechtěl vypadat „skvěle“. Proč se v období dospívání nejčastěji setkáváme s poruchami příjmu potravy?

Jaké příčiny se nejčastěji uvádějí? otázka hodnot, styl doby, vztah k tělu, výkon zaujetí dietami, štíhlostí, fyzickou a výkonovou dokonalostí patologický strach z tloustnutí… Co z toho vyplývá?

Je to daň „mcdonaldizace“ společnosti?

Potřebujeme neustále nějaké vzory?

modelky před Twiggy a po ní

Co spouští poruchy příjmu potravy? hledání sebe sama a upevnění ženské role, sexualita zážitky spojené s narušením rodinné rovnováhy, separační zážitky, ohrožení sebeocenění... Pojď s námi do toho, bude sranda…

Jaké znáte poruchy příjmu potravy? Mentální anorexie tělesná váha je udržována nejméně 15% pod Quetelovým indexem hmotnosti těla (17,5 a méně) váha (kg) BMI = -------------------- [výška (m)]²

Jak poznáme anorexii? snížení váhy si způsobuje sám vyhýbá se kalorickým jídlům nadměrné cvičení přetrvává strach z tloušťky a zkreslená představa o vlastním těle, jako vtíravá, ovládaná myšlenka poruchy menstruace, ztráta sexuálního zájmu a potence

Mentální bulimie neustálé zabývání jídlem, neodolatelná touha po jídle, epizody přejídání následuje: vyprovokované zvracení, užíváním léků – diuretika, projímadla…

Kdy se nejčastěji objevují příznaky? většinou se objevují u dívek v poměru 10:1 13. - 14. rok a mezi 17. - 18. rokem bulimie se častěji vyskytuje u postadolescentních dívek

Děkuji za pozornost.