Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows – kombinované studium Osnovy předmětu a koncepce výuky Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technické prostředky počítačových sítí
Advertisements

© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Vypracoval: Jiří Hlaváček
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Programová rozhraní pro grafické adaptéry
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-20.
Tvorba webových aplikací
ICT – Informační a komunikační technologie
Ing. Zdeněk Votruba LVALVA Vzdálené počítačové sítě WAN 1.přednáška1.přednáška.
Informatika I Informatika pro 1. ročník 4 letého gymnázia
Návrh počítačové sítě malé firmy
Úvod do managementu 1. seminář
Protokol TCP/IP a OSI model
Makroekonomie - podmínky Přednášky, cvičení: Mgr. Hana Grzegorzová Kontakt: Cvičení: Ing. Hana Tichá – info.
Mgr. Miroslav Kučera; Mgr. Miroslav Kučera.
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
Lokální počítačové sítě Novell Netware Ing. Zdeněk Votruba Technická fakulta ČZU Laboratoř výpočetních aplikací.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Shrnutí A – Principy datové komunikace B – TCP/IP 1.
Úvod do managementu 1. seminář
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_168_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.15 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě AKT. SÍŤ. PRVKY – ROUTER, SWITCH Typ: DUM - kombinovaný.
Úvodní informace Mgr. Miroslav Kučera; Úvod do databázových systémů MIROSLAV KUČERA.
INTERNET – struktura, fungování a přehled využití
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Datová komunikace Téma:Základní přehled síťové architektury Ročník:4.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Kurz IT Essentials na DFJP UPCE Ivan Panuška. IT Essentials: PC Hardware and Software Version 4.0  kurz nabízí úvod do odvětví IT  seznámení interaktivní.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-16.
Základy informatiky část 6
Výpočetní technika kód předmětu: VT Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Logistika 1. cvičení.
European Computer Driving Licence
KIV/PPA2 1.cvičení Cvičící: Pavel Bžoch. Údaje o cvičícím Pavel Bžoch Kancelář: UL408 Konzultační hodiny: –Středa 12:05 – 12:50 –Čtvrtek 11:10 – 11:55.
Úvodní informace Informatika pro ekonomy II ZS 2011/2012.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy přenosových systémů –seznámit se s architekturou.
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
Principy fungování sítě Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Informační systémy v personálním řízení RNDr. Jan Žufan, Ph.D., MBA
Základy informatiky část 6. 6 Počítačové sítě Počítačová síť Skupina počítačů navzájem propojených, resp. připojených k centrálnímu počítači (serveru)
Úvodní informace Informatika pro ekonomy II LS 2007/2008.
Úvodní informace Informatika pro ekonomy I LS 2012/2013.
N_MaEk Manažerská ekonomika 12. cvičení Cizoměnové operace (finanční deriváty – forwardy, futures, opce) léto 2014 Skupiny: N_MaEk/R3PH.
Fyzická geografie Podzim 2014 Z0026/2 – čtvrtek 18 – 18.50, Z4 Z0026/3 – čtvrtek 19 – 19.50, Z4 Cvičení 1 - Organizační pokyny Mgr. Ondřej.
Fyzická geografie Podzim 2013 Z0026/4 – pondělí 13 – 13.50, Z3 Z0026/5 – pondělí 12 – 12.50, Z3 Cvičení 1 - Organizační pokyny Mgr. Ondřej.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Kurz pro studenty oboru Informační studia a knihovnictví Úvodní hodina Tereza Balabánová Martin Krčál Brno, FF MU,
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Základy informatiky Přednášející: Ing. Jana Krutišová Cvičící: Ing. Jan Štěbeták.
Katedra managementu ŘÍZENÍ OBCHODU – SEMINÁRNÍ PRÁCE Nesplněná docházka Ing. Patricia Jakešová
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy ČÍSLO.
Transportní vrstva v TCP/IP Dvořáčková, Kudelásková, Kozlová.
Shrnutí A – Principy datové komunikace B – TCP/IP 1.
Logistika 1. cvičení.
Pokyny ke zkoušce z biologie 2008/2009
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
Informatika 1 (IN1, INN1)
Cisco Networking Academy
Kreditní systém studia
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
Informatika pro ekonomy I LS 2009/2010
Přednášky z Distribuovaných systémů
MATEMATIKA Obsah přednášky. Opakování, motivační příklady Funkce.
Transkript prezentace:

Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows – kombinované studium Osnovy předmětu a koncepce výuky Ing. Zdeněk Votruba LVALVA

Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Předmět je koncipován do 4 konzultačních „turné“ a výuky. 8 hodin praktického cvičení. Účast na přednáškách i cvičení je povinná, lze však předem domluvit neúčast v případě prokazatelných znalostí v oboru. To však není důvodem k neabsolvování zápočtového testu! aktivní současně Zápočet lze získat jednak za aktivní účast na přednáškách a cvičení a současně úspěšným absolvováním zápočtového testu (konaného v době seminářů). Minimální počet bodů pro zápočet je 50 % bodů z testu. WAN LVALVA

Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows V případě, že nebude student úspěšný při kvalifikačním testu k zápočtu, má nárok na opravný test. V případě, že ani ten nebude úspěšný (min. 60% bodů z testu), je možné přezkoušení u garanta předmětu. Není možné se přihlásit na zkoušku dříve, než student úspěšně získá zápočet! Připomínám, že pro úspěšné a řádné získání zápočtu je potřebná i účast na konzultacích a seminářích (blokové cvičení) ! WAN LVA

Rámcový obsah přednášek I.Organizační pokyny z hlediska využití IS na ČZU. Obsah předmětu, koncepce výuky, literatura. Rozdělení sítí, použití jednotlivých typů sítí, základní terminologie II.Lokální počítačové sítě (LAN), topologie, standarty, druhy síťového OS - klady a zápory, rozvody, aktivní a pasivní prvky, stručný popis protokolu IPX, základy topologie a návrhu lokálních sítí III.Síťové operační systémy, jejich výčet, porovnání, vhodnost implementace, celkové zhodnocení pro jednotlivé použití WAN LVA Především je třeba zdůraznit, že vzhledem k časové dispozici, nebude vše dostatečně probráno na konzultacích ani na blokovém cvičení – samostudium a osobní konzultace! Obsah 1. konzultace:

WAN LVA Rámcový obsah přednášek I.Vzdálené počítačové sítě a jejich pravidla. Propojování lokálních sítí a sítí vzdálených. Rámcový popis protokolu TCP/IP a rozdělení na aplikační vrstvy II.Adresace počítačů na síti WAN – funkce DNS a DHCP serveru, typy adres a jejich použití III.Popis vybraných aplikačních vrstev protokolu TCP/IP a jejich použití. Obsah 2. konzultace:

WAN LVA Rámcový obsah přednášek I.Podrobnější zpracování aplikační vrstvy nad protokolem HTTP a HTTPS, princip fungování a použití. Zásady tvorby www stránek, doporučení pro tvorbu II.Druhy a typy vyhledávacích serverů, způsob jejich činnosti a možnosti využití III.Grafické formáty používané při tvorbě webových stránek a obecně pro použití na počítači. Přenos videa a zvuku po vzdálených sítích (stream, broadcast, motionJPG, MPG4,…) Obsah 3. konzultace:

WAN LVA Rámcový obsah přednášek I.Tvorba informačních systémů na platformě internetu a intranetu – zásady, pravidla, platformy, doporučení II.Nástroje pro vytváření aplikací – rozdělení programovacích jazyků, jejich porovnání a vhodnost použití III.Zásady objektového programování, demonstrace na příkladech a názorný příklad tvorby objektového programu IV.Bezpečnost počítačových sítí Obsah 4. konzultace:

Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Obsah blokového cvičení vychází z obsahu přednášek a je zaměřen především na osvojení praktických dovedností a ověření informací z přednášek. WAN LVALVA zahájení Pro úspěšné zahájení blokového cvičení jsou nezbytné jisté minimální znalosti a praktické dovednosti, bez kterých nebude student vpuštěn na blokové cvičení, resp. z něj může být kdykoli vykázán. V tom případě je možné zařadit jej zpět do výuky až po přezkoušení u garanta předmětu.

Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Seznam minimálních znalostí pro zahájení blokového cvičení: WAN LVALVA ZZnalost základní architektury a komponentů počítačů PC PPřehled o základních operačních systémech a práce v nich (min. v OS DOS a OS Windows) UUživatelská znalost práce v nástrojích MS Office resp. OpenOffice LLogické uvažování a snaha se něco naučit

Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Veškerá potřebná studijní literatura, kompletní obsah přednášek a demonstrační příklady z blokových cvičení jsou na webových stránkách ! Z toho plyne, účast na přednáškách není kontrolována, při případné neúčasti se není třeba omlouvat, VŽDY se ale vyžadují KOMPLETNÍ znalosti probírané na dané přednášce či semináři ! Zdaleka ne vše se stihne v průběhu semestru odcvičit na seminářích, řada věcí bude tedy probrána pouze na přednášce a je věcí studentů, aby si ji sami prakticky osvojili ! Vřele doporučuji využívat konzultační hodiny – jsou vypsány na výše uvedeném webovém serveru WAN LVA

Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Přeji pevné nervy, mnoho štěstí a co nejvíce užitečných informací v tomto semestru ! WAN LVA Za pedagogy a techniky Ing. Zdeněk Votruba