Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunitární program PROGRESS
Advertisements

Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Vedoucí řešitel projektu: PhDr. Milada Švecová Projekt č.
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Projekt č. 4 Mediální a osvětové nástroje kultivace lidských zdrojů
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Výzkumný záměr VÚBP, prosinec 2006 Výzkumný záměr 2004 – 2010 BOZP – zdroj zvyšování kvality života, práce a podnikatelské kultury.
13. prosinec 2006 Kontrolní den VÚBP, Praha Projekt č. CZ / /0349 Kontaktní místo bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pro region hl. m.
PORTÁL ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ
VLIV ZMĚN SVĚTA PRÁCE NA KVALITU ŽIVOTA 2005 – 2008 Moderní společnost a její proměny Seminář k výzkumu na úseku BOZP
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Organizace Státní správy
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Evropský celní informační portál (ECIP) – první fáze.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
SPRÁVNÁ PRAXE Malé a střední podniky. Evropský týden BOZP (EW BOZP) Evropský týden BOZP každý rok vrcholí prezentací výsledků programu SPRÁVNÁ PRAXE 
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Pracovní právo ES a změny v pracovně právních předpisech v ČR.
CIS Cizinecký informační systém
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Vzpomínka k mezinárodnímu dni BOZP a informace k aktivitám Evropské agentury pro BOZP v roce 2007 RNDr. Sedlák, ředitel odboru bezpečnosti práce a pracovního.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Hodnocení eko-inovací podle EU ETV TÝDEN VÝZKUMU A INOVACÍ PRO PRAXI, TVIP 2014 Hustopeče ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
O.s. PREVENT působí v Jihočeském kraji od roku 1999 na poli protidrogové prevence a vzdělávání. Zastřešuje několik zařízení a projektů. Mezi jinými i Kontaktní.
ProCoP (Product Contact Point) -představení a účel- Ministerstvo průmyslu a obchodu
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Risk Analysis Consultants s.r.o
Posuzování kvality národních internetových zdrojů
Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Národní muzeum Informační portál eMuzeum.
2. I NFORMAČNÍ ZDROJE V OBLASTI BOZP Ing. Lucie Václavková.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
NZIS ukazatele pro řízení Seminář 20.května 2003.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
 KOMIX s.r.o. Použití webových služeb v komunikaci s centrálními registry státní správy příspěvek do sborníku konference ISSS/LORIS/V4DIS.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
informační portál MPSV Ing. Petr Hortlík , IT expert
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Poznatky z kontrol agentur práce
Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR, 7. února 2013 Úvodní slovo
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Michal Kubáň Martin Nečaský Tomáš Pecha 31. března 2017
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP) Ing. Evžen Bílek Výzkumný ústav bezpečnosti práce Jeruzalémská 9, 116 52 Praha 1 E-mail: bilek@vubp-praha.cz 29.3.2004 ISSS 2004

Cíle příspěvku Poskytnout základní orientaci v informačním zabezpečení oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) v ČR Představit základní informační zdroje IS BOZP: internetové stránky Focal Pointu (NFOP) Národního informačního centra BOZP oborový portál BOZPinfo.cz weby dalších institucí (ČÚBP, VÚBP, ITI, SZÚ aj.) Seznámit s dalším vývojem IS BOZP v ČR 29.3.2004 ISSS 2004

Schéma informačního systému BOZP v ČR 29.3.2004 ISSS 2004

Web NFOP Národního informačního centra BOZP ( http://osha.mpsv.cz ) Je kontaktním místem mezinárodní internetové sítě s informacemi z BOZP v České republice Poskytuje přístup ke globálním informacím o: právních předpisech a směrnicích, zdravotnické a správné praxi, výzkumu, školení a dalších oblastech Je součástí sítě tvořící obsahově propojené weby členských a kandidátských států EU a jiných zemí světa Poskytuje prostor pro prezentaci kampaní pořádaných EU, např. Evropský týden BOZP ( http://osha.mpsv.cz/ew2004 ) Provoz webu NFOP zajišťuje MPSV ČR 29.3.2004 ISSS 2004

http://osha.mpsv.cz 29.3.2004 ISSS 2004

Website NFOP Národního informačního centra BOZP ( http://osha. mpsv V současné době je připravována nová verze webu NFOP, která bude: rozcestníkem na další informační zdroje z oblasti BOZP, plnit úlohu oficiálních stránek BOZP v rámci webu MSPV ČR, orientovat se na informace související s implementací právních předpisů EU z oblasti BOZP v České republice, poskytovat informace pro zahraniční podnikatele, zabývat připravovanými změnami z oblasti BOZP v ČR aj. Website NFOP je propojený s oborovým portálem BOZPinfo.cz a vzájemně se doplňují 29.3.2004 ISSS 2004

Oborový portál BOZPinfo.cz ( http://www.bozpinfo.cz ) Je oborový portál věnovaný problematice bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a ochraně životního prostředí v ČR. Je zaměřen na podnikovou sféru, státní správu a samosprávu, osoby odborně způsobilé v prevenci rizik, pracovníky SOD, odbornou veřejnost a další uživatele především z řad malých a středních podniků. BOZPinfo provozuje Výzkumný ústav bezpečnosti práce a je financovaný z prostředků MPSV ČR. V současné době je provozována stará verze portálu, která bude v květnu 2004 nahrazena novou verzí BOZPinfo. 29.3.2004 ISSS 2004

Ukázka: BOZPinfo verze 2 „Úvodní stránka“ http://www.bozpinfo.cz Ukázka: BOZPinfo verze 2 „Úvodní stránka“ Zahájení provozu: 1. květen 2004 29.3.2004 ISSS 2004

Ukázka rubriky: BOZPinfo verze 2 „Správná praxe“ http://www.bozpinfo.cz Ukázka rubriky: BOZPinfo verze 2 „Správná praxe“ Zahájení provozu: 1. květen 2004 29.3.2004 ISSS 2004

Vybrané weby dalších institucí z oblasti BOZP Český úřad bezpečnosti práce (ČÚBP) http:/www.cubp.cz (obsahuje adresy na weby inspektorátů bezpečnosti práce) Výzkumný ústav bezpečnosti práce (VÚBP) http://www.vubp.cz Institut technické inspekce (ITI) http://www.iti.cz Institut výchovy bezpečnosti práce (IVBP) http://www.ivbp.cz Státní zdravotní ústav (SZÚ) http://www.szu.cz http://www.bzp.cz (orientace na BOZP v malých a středních podnicích) Český báňský úřad (ČBÚ) http://www.sbusbs.cz Odkazy na tyto a další internetové stránky z oblasti BOZP najdete v rubrice „Odkazy“ oborového portálu BOZPinfo.cz 29.3.2004 ISSS 2004

Další vývoj IS BOZP v ČR ? 29.3.2004 ISSS 2004

Výzkumný ústav bezpečnosti práce Jeruzalémská 9, 116 52 Praha 1 www.vubp.cz webové stránky VÚBP www.bozpinfo.cz oborový portál BOZP Výzkumný ústav bezpečnosti práce Jeruzalémská 9, 116 52 Praha 1 tel. +420 221 015 890 fax: +420 224 252 425 bilek@vubp-praha.cz 29.3.2004 ISSS 2004