Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Suroviny Ročník: I. – II. Téma:Cukrářská výroba Vypracoval: Bc. Ivana Kobzevová Materiál:VY_32_INOVACE_320 Datum: Anotace:Materiál slouží k ověřování vědomostí. Obor: 29–54-H/01 Cukrář Dále
SUROVINY Test obsahuje 10 otázek s odpověďmi a, b, c, d. Jen jedna odpověď je správná. Za každou správnou odpověď je jeden bod, za špatnou žádný. Hodnocení: bodů bodů body bod4 0 bodů 5 Dále
Sladový cukr se nazývá: 1.maltóza 2.laktóza 3.sacharóza 4.peptáza
Škroby jsou: 1. oligosacharidy 2. monosacharidy 3. polysacharidy 4. bílkoviny
Denní pravidelný přísun základních živin: bílkovin, tuků, sacharidů by měl být v poměru: 1. 30% : 14% : 56% 2. 56% : 30% : 14% 3. 30% : 20% : 50% 4. 14% : 30% : 56%
Bezlepková dieta je předepisována pro pacienty s onemocněním: 1. celiakií 2. obezitou 3. cukrovkou 4. vysokým cholesterolem
Melasa vzniká při výrobě: 1. mouky 2. cukru 3. medu 4. umělých sladidel
Obilovina je: 1. stéblo 2. sója 3. kulturní tráva (klas) 4. vymlácené zrno
Skořápková vejce se skladují při teplotě: °C °C °C °C
Smetana se konzervuje: 1. sušením, zmrazením 2. zahuštěním, zmrazením 3. sušením, zahuštěním 4. žádným způsobem
Konzervace vajec pasterací se provádí při teplotě: 1. 64,5°C 2. 65°C 3. 56°C 4. 70°C
Mezi rostlinné tuky s pevnou konzistencí patří: 1. lůj 2. kakaové máslo 3. sádlo 4. máslo
OK, je konec ! Dále
Zdroj: Literatura: BLÁHA, Ludvík, ČONKOVÁ, Věra, KADLEC, František. CUKRÁŘSKÁ VÝROBA III, PRAHA INFORMATORIUM, ISBN BLÁHA, Ludvík, KOPOVÁ, Ivana, ŠREK, František. SUROVINY, PRAHA INFORMATORIUM ISBN
Tak to není !
Ještě to zkus !
Znovu a lépe !
Chyba !
Tak opět ne !
Tak si to zopákni !
To by šlo …
Souhlas !
Jen tak dál !