Dům Simpsonů. Dům Simpsonů Něco o Springfieldu Město Springfield je fiktivní, i když se hodně debatuje o tom jestli existuje. Je pravda, že Springfieldů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komplexní test profesora Frinka SimpsCon tým. Pravidla hry Test se skládá z 18 otázek Každý vyplňuje sám ;-)
Advertisements

Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
New York City mistrovství světa v tanci TEREZA SEKAVOVÁ studentka primy.
SVĚTOVÁ ASOCIACE NOVIN- ZLATÝ GLÓBUS ZLATÝ GLÓBUS Anglicky Golden Globe Award Filmová a televizní cena udělovaná každý rok v lednu Asociací zahraničních.
Zdraví Vás KRTEČEK.
SEDM DIVŮ SVĚTA.
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov, aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
Slova Květiny.
Přídavná jména přivlastňovací
Přátelství.. .. je něco hezčího ? ...
 Celé jméno : Líza Marie Simpsonová Věk : 8 Výška : 91 cm První slovo : Bárt Bydliště : Evegreen Terrace 742, Springfield, USA. Zaměstnání : Studentka.
Egyptské pyramidy.
Realistický román.
Nikola Šimůnková.  Americký animovaný seriál  Vytvořen režisérem Mattem Groeningem  První snímek byl vytvořen během 15 minut.
Přemýšleli jste někdy o tom, jaké to bude v roce 3000? Jak asi bude vypadat starý New York? Kolik přibude a ubude životních forem? Pokud ano, je pro vás.
Přívlastek (Pk).
Americký televizní seriál
RODINA Mgr. Michal Oblouk.
Pohádkové postavy vs. Postavy v reálu
-Dalším hr ů zostrašným místem je práv ě „uli č ka smrti“ -Pro č zrovna „uli č ka smrti“? -Šlo o to, ž e z podzemní místnosti vyšla nap ř. č ty řč.
Simpsonovi.
Slzy ženy Proč ženy pláčou.
Simpsonovi ŽLUTÁ SÍLA UTOČÍÍÍÍÍÍ.
Přemyslovci Vláda přemyslovských knížat.
Každý den jsme trochu starší…
herečka a zpěvačka Datum narození: Místo narození: Franklin, Tennessee, USA Znamení: Střelec Miley Cyrus se pravým jménem jmenuje Destiny.
6. TŘÍDA .
Radion Drozdov.  První hry se objevují v roce  Thomas Goldsmith si nechal patentovat tento nápad a vymyslel tak první hru.  Hra se odehrávala.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Komplexní test profesora Frinka SimpsCon tým. Pravidla hry Test se skládá z 18 otázek Každý vyplňuje sám ;-)
Simpsnovi. Jednoho dne se Houmr rozhodl, že si najde práci.
O.C California. Něco o Seriálu.. O.C. California (v originálu The OC) je americký dramatický seriál. O.C. v názvu je zkratka americké oblasti Orange County.
Karel Čapek 9. ledna 1890 Malé Svatoňovice – 25. prosince 1938 Praha
Moje osobní prezentace
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Berthe Morisot ( ) Narodila v Bourges ve velmi majetné rodině státního úředníka. Rodina ji podporovala ve vzdělání, kreslení a malování. Brzy.
VÁCLAV postava z filmu Václav. Kdo je Václav? Václavovi je asi 35 let žije v malé vesnici se svojí matkou v domě, který se rozpadá jeho otec byl uvězněn.
MARCELA HRADILOVÁ.
Martin Malý Prima.
Vsetín Město ve kterém žiji
Příběh pro všechny tvrdě pracující
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
 1808 v Kutné Hoře Otec vojenský hudebník, později krejčí, matka dcera mlynáře. Vystudoval gymnázium, filozofickou fakultu nedokončil – odchází ke kočovné.
Výchova k občanství RODINA
Smyčcové nástroje VUS Ondráš
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Úlohu vypracovala Pavla Leitgebová. Komu z nepřátel tajné postavy patří tento znak? 1. Chobotňák Chobotňák 2. Lebkoun Lebkoun 3. Hydra Hydra.
Co je to domov? DOMOV Domov je máma, táta a sourozenci … Domov je můj pokoj, hračky, knížky … Domov je náš dům, byt, obývák, kuchyň, ložnice,
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
Simpsonovi Sára a Áďa.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Slova Květiny.
Nefertiti.
Rodina, příbuzenství.
RODINA Mgr. Michal Oblouk.
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
Rozvoj řeči u dítěte z hlediska lexikálně-sémantické roviny
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov, aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Simpsonovci.
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
Každý den jsme trochu starší…
POROVNÁNÍ Otec jedné velmi bohaté rodiny vzal jednou svého syna na venkov aby mu ukázal v jaké bídě někteří lidé žijí.
VĚTNÉ ČLENY 7- 9 PŘÍVLASTEK
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Transkript prezentace:

Dům Simpsonů

Něco o Springfieldu Město Springfield je fiktivní, i když se hodně debatuje o tom jestli existuje. Je pravda, že Springfieldů v USA je přibližně 121, ale ani jeden není domovem Simpsonových. Město bylo založeno Jebediahem Springfieldem, první písemná zmínka je z roku 1796. Nynějším starostou je Joe Quimby. Město je tvořeno Západním Springfieldem, který je tvořen pohořím a ropnými doly, Východním Springfieldem, kde je mnoho supermarketů a samotným Springfieldem. Žije zde 65 500 lidí.

Homer Homer Jay Simpson je hlavní postavou amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Je manželem Marge a otcem Barta , Lízy a Maggie. I když je často zobrazován jako nenasyta, lenoch nebo hlupák, občas disponuje zajímavou inteligencí. Homer se stal populární postavou a americkým idolem. Homer pracuje ve Springfieldské jaderné elektrárně jako bezpečnostní technik. Jeho nejlepší přátelé jsou Lenny, Carl , Vočko a Burney. Homer Simpson ztělesňuje americké stereotypy: je líný, hulvátský, poměrně nevzdělaný, obézní, netolerantní, nejapný a silný alkoholik. Má uvolněné cítění reality, ale dokáže se vzchopit a být pohotový.

Marge Je milující a trpělivou manželkou Homera a starostlivou matkou Barta, Lízy a Maggie. Její nejvýraznější rys je její půlmetrový modrý drdol na hlavě; v mládí měla však vlasy dlouhé a rozpuštěné. Její matka má také podobný. A je velmi pyšná, že nikdy nepotkala nikoho s vyššími vlasy. Marge stráví většinu svého času děláním domácích prací, hlídáním Maggie, ukázňováním Barta nebo chráněním jej před vztekem Homera.

Bart Bart“ Simpson je jedna z hlavních postav animovaného seriálu Simpsonovi. Je jediným synem Homera a Marge Simpsonových. Je mu 10 let. Mezi jeho zájmy patří skateboarding, vandalství, animovaný pořad Itchy&Scratchy a komiksy. Jeho úhlavní nepřátelé jsou Levák Bob, kterého už Bart několikrát poslal za mříže a ředitel základní školy Seymour Skinner. Jeho idol je Šáša Krusty. V seriálu se také objevuje jako výtržník s pseudonymem El Barto. Jeho jméno je přesmyčkou anglického výrazu Brat (spratek). Jeho nejlepším přítelem je Milhouse Van Houten

Líza Je sestrou Barta Simpsona a Magge Simpsonové a dcerou Homera a Marge. Žije společně s rodinou ve Springfieldu. Lísa je velmi inteligentní dívka, její IQ je 159. Jejím největším koníčkem je hra na saxofon, má ráda především jazz a blues. Líza je buddhistka, ráda se zabývá historickými, filozofickými nebo vědeckými problémy. Ráda se učí a snaží se recyklovat odpad. Pod stromečkem by však nejraději viděla poníka. Má kočku Sněhulku. Je zapřísáhlou vegetariánkou

Maggie Nejmladším členem rodiny Simpsonových je Maggie, jednoroční nemluvně, které se svým okolím komunikuje pouze pomocí výrazově zabarveného cucání dudlíku. Už sedm let sledujeme Maggie jak roste z tichého, dudlík cucajícího kojence až po tichého, dudlík cucajícího kojence, který řekl svoje první slovo: "daddy" (táta). Tím, že se naučila jedno nové slovo za sedm let, se Maggie umístila těsně za Bartem a nepatrně před Homerem co se rozvíjení slovní zásoby týče.

Spasitel a Sněhulka Dva domácí mazlíčci, kteří simpsonovy provází každý díl. Spasitel Sněhulka

Simpsonovi Nejdéle aktivní seriál. Vyšlo již 18.sérii a celkově 400 dílů. 16x byly nominováni na prestižní ocenění Emmy v kategorii “Nejlepší animovaný televizní pořad” a 9x z toho vyšly vítězně. O právo promítat oficiální premiéru soupeřilo 14 amerických měst s názvem Springfield. Nakonec v hlasování zvítězil Springfield ve státě Vermont. Tomu věnovalo hlas 15 367 lidí, druhému v pořadí 14 634 lidí. Celkem je v USA 50 obydlených míst s názvem Springfield.